Xenonové žiarovky

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
PETER NOGA
Kontaktovat uživatele:

Xenonové žiarovky

Příspěvek od PETER NOGA »

Ahojte.Chcel by som si vymeniť klasicke H4 za xenonové žiarovky.Za dažda je problém vidieť a zvlášť ked stretávam oproti idúce autá ktoré majú xenony .Potom už idem len po pameti.Môžu sa zameniť bez rizika nejakého skratu alebo prehrievania? Nechcem mať svetla ako prestavbu na xenony,len xenon.žiarovky.Díky za rady. Ahoj
Reklama

Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Musis si koupit prestavbovou sadu bixenon a to jen das misto stvajicich H4 bez jakehokoli zasahu do svetla a kdykoli to muzes vyndat... ;)
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Richard

Příspěvek od Richard »

Jestli si necháš poradit, kup si Osram Silverstar, Nightbreaker,Tungsram +60% nebo +30% ev. Philips a budeš možná překvapen, jak "obyčejné H4" umí svítit. Hlavně neskoč na bojovné názvy rádoby žárovek noname jako je např. xenon, 6000 kelvin, +60% atd. Z vlastní zkušenosti jsem se nechal zlákat a na mokru bych snad viděl líp se svíčkou :D žárovky s xenonovým efektem dojíždím přes léto, protože z 90% jedu za světla, ale na podzim dávám Tungsramy +60%.......
Pokud ale chceš opravdové výbojky a ne bílé blikátka, musíš jít cestou Hanzyho, za cenu rizika, že přijdeš o papíry a o nějakou kačku na pokutě, protože všechny přestavbové sady jsou nehomologované..... :cry: :shock:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
SkylineGTR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SkylineGTR »

Co se týče H4 žárovek, tak jsem toho, před tím, než jsem si dal bi-xenony, vystřídal hodně a nejlepší byly Osram Silverstar!! 8)
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)

http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Hmm,
pozor, "xenonove" H4 (a myslim, ze aj ostatne typy), ktore sa bezne predavaju za par korun, nie su vybojky. Su to len obycajne ziarovky, ktore su (mozno) plnene xenonom. Na svietivost to nema ziadny vplyv. Vo vaecsine su este navyse opatrene nejakym modrym povlakom priamo na skle ziarovky. Preto v noci nie je nic vidiet. Normalne ziarovky, aj xenonove vybojky dodavaju cele svetelne spektrum, od cervenej az po modru. "Xenonove" ziarovky davaju len modre svetlo. Preto, hlavne za mokra, nie je skoro nic vidiet.
Vyskusal som tieto "zazraky" a zahodil. Mam silver +30% a som maximalne spokojny.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Lanosik

Re: Xenonové žiarovky

Příspěvek od Lanosik »

Tie xenony moc nevydrzia a hlavne ak je H4 viac ako polovicu zivotnosti ti zoberie prepinanie tlmene dialkove svetlo a ak to vobec vydrzi.Kamos to namontoval do Roomstra kde uz je svetlo stavane na xenona a to su tam H7 ziarovky a po pol roku mu jedna odysla.
Daewoo Lanos 1,5 SE zelena metaliza 4 dverovi,hmlove svetla,klima,4xelek.okna / v minulosti /
Škoda ROOMSTER 1,2 HTP 51kW Modrá oceán Výbava Style MR 2007
LPG sekvenčné vstrekovanie Lovato
Telekom [Bot]

Příspěvek od Telekom [Bot] »

Richard píše:Jestli si necháš poradit, kup si Osram Silverstar
To prý kdysi dávno přišel chlápek do Tuzexu, že potřebuje žárovku na na auto, co si koupil za svoje poctivě vydělané tuzexové koruny, a prodavačka mu říká "Máme Tungsram a Osram". On na to "Jaký je mezi nimi rozdíl?
Prodavačka "V podstatě žádný, ale Osram jsou dražší."
A chlápek "Dajte mi tie Tungsram, a ja už si jich osram sám" :D .
SkylineGTR
Kontaktovat uživatele:

Re: Xenonové žiarovky

Příspěvek od SkylineGTR »

Lanosik píše:Tie xenony moc nevydrzia a hlavne ak je H4 viac ako polovicu zivotnosti ti zoberie prepinanie tlmene dialkove svetlo a ak to vobec vydrzi.Kamos to namontoval do Roomstra kde uz je svetlo stavane na xenona a to su tam H7 ziarovky a po pol roku mu jedna odysla.
Tak já mám bi-xenony v autě od dubna 2007 a doteď svítí bez problémů. Ono asi taky záleží, co to je za značku výbojek. Já mám Philips.
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)

http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
Odpovědět

Zpět na „LANOS“