cistenie motora
Moderátor: Blue Lanos
cistenie motora
Umyvali ste uz niekto na esperku motor z vapkou alebo nejak inac?neuskodi ta vapka elektronike v motorovej casti?menil som totiz vsetky tesnenia na motore lebo ked som ho kupil tak tiekol motor kde sa dalo a je cely od oleja a prachu.U nas v auto umyvarke to umyvaju za 50 sk tak preto sa vas pytam ci to neuskodi.Popripade nieco odporucte ako ho najlepsie vycistit!Vdaka.
Daewoo Espero, 1,5 DOHC 66 kw 147000 Km GLX CD.r.v.1997 resp.uvedene do prevadzky.
- Reklama
U espera sa neboj. To ma vsetko pekne poutesnovane. Akurat ak mas lpg, tak rj lpg davaju podla navodu do motoroveho priestoru kde nema velku zivotnost a ked do nej natecie voda (a to natecie lahko) tak na lpg az po vysuseni. Ale mne uz umyvali v KE v DPMK motor dvakrat a furt je zasraty. Kedze mam na nom hruby olejobahenny nanos ide to len mechanicky a nie hladenim wapkou z polmetra. Cize bud skrutkovac alebo wapkou z max 5cm.
urcite to nicemu neuskodi
je dobre na to nastrikat pripravek na myti motoru.
jedine co az to budou umyvat at se vyhnou vicku rozdelovace ze zadu je totiz vydech a voda se do nej muze dostat.
jinak se nic nestane.
je dobre na to nastrikat pripravek na myti motoru.
jedine co az to budou umyvat at se vyhnou vicku rozdelovace ze zadu je totiz vydech a voda se do nej muze dostat.
jinak se nic nestane.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
No tak som bol dnes po vymene tesnenia pod hlavou umyt motor.Hned po umyti nastartoval ale po troch sekundach na tri valce.Prijdem domov na tri valce a vypnem motor.Za desat minut ho idem nastartovat a nic auto len toci.Takze ho necham hodinku uschnut a uvidime.Ten co mi to umyval trafil pekne rozdelovac no uvidim dufam ze som nieco tym nezbabral a chyti.
Daewoo Espero, 1,5 DOHC 66 kw 147000 Km GLX CD.r.v.1997 resp.uvedene do prevadzky.
Ja nechal myt motor parkrat. Jednou, kdyz jsem byl u toho, tak taky bezprostredne po umyti a nastartovani se ozval traktor, ale manik kompresorem profouknul svicky a jejich pouzdra a hned to bylo OK...
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
espero
...to palikx Tobě nic neujde - výdech na rozdělovači - před mytím přelepím izolepou - a starou dobrou arvou vše nastříkám a pak to vemu vapkou... a co alternátor ? toho bych se bál nejvíc...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
kde si to dal umyt? Daval si umyt len motor alebo aj prevodovku? Mal si to poriadne zasrate od oleja a blata alebo len prach?ajofo píše:No tak uz to slape ale ten motor dostal dobry zahul tak to islo jak traktor brrr.Uz ho nebudem umyvat vapkou urcite mu to neprospieva na tri valce a to trhanie ufff.
Ale motor je cistunky krasa hmmm!!!
Ja mma totiz zasvinenu prevodovku a ciastocne aj motor od oleja co unikal cez koleno odvetravania klukovkovej skrine (do je to koleno pravo na veku ventilov) a studena wapka mi to nevzala a v KE v DP to zase bral z pol metra takze to zislo len ciastocne (len tam kde bola spina tenka). Mozno keby to tam drhli dvakrat tyzdenne tak po roku by bola prevodovka cista ale takto mam smolu. Preto hlada firmu ktora je schopna a ochotna umyt zasraty motor a prevodovku.
motor
...to PPP nejdříve stará dobrá arva - ručně štetcem...no před ruční myčkou ( nenápadně venku...) no a potom to veme i studená vapka...běžná praxe u jedné myčky
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
Jasne a zasvinim si travnik a zahradu, dakujem pekne za taku radu , ja hladam firmu co ma na to cisticku a nevypusta to do kanalu alebo dokonca do rieky .
Nechce sa mi verit ze si este nevidel skutocne zasratu prevodovku (asi tak nejako ako prevodovka na 120cke - cize s mokrymi poloosami ktore su skutocne mokre, od oleja a to aj zvonku a hlavne na prevodovke), tam si arva ani neskrtne. A mne sa to nechce najma kvoli pristupu skrabat rucne.
Nechce sa mi verit ze si este nevidel skutocne zasratu prevodovku (asi tak nejako ako prevodovka na 120cke - cize s mokrymi poloosami ktore su skutocne mokre, od oleja a to aj zvonku a hlavne na prevodovke), tam si arva ani neskrtne. A mne sa to nechce najma kvoli pristupu skrabat rucne.