Lanos nebo Kalos
Moderátor: Blue Lanos
Lanos nebo Kalos
Ahoj kuci, mám nepřijemný problém. Momentáln splácím našim LANOS 1.5 (5dv) 2000rok, super stav (67000km) garážovaný servisovaný světle zelená metla. A můžu mít veeelice levně služebku z tátovy firmy Kalos 2003 v plné palbě krom ABS. 1.4 16v servisovaný, dobrý stav, vínová metalíza 61000km. Co poradíte? Lanoska bych vyměnil jen kvůli spotřebě...jezdím dost krátké trasy tak půl na půl město a najedu 1500km měsíčně a Lanosek mi bere kolem 10-9,5L na 100, bude mi Kaos brát méňe???....mám Lanoska vyměnit za KALOSA???? PORAĎTE PROSÍM... Díky Vláďa... Jo a další věc....Kalos nejede tak hezky jako Lanos... Prostě Lanos (i když má méňe kilowat) jede mnohem živěji a svižněji co třeba spotřeba???....Ahoj
LANOSek - r.v. 2000, jednapětka, 5DV, zelená, AC, medvěd block, airbag, (pofidérní výbava SX bez mlhovek, bez hodin na palubce, bez automat antény a bez ABS). Jo a s dírou v nádrži (na full fuel najede max 530km) ;,-(
- Reklama
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládam že toho lanose si kupoval jako novýho ? A na kalose by sis zase půjčoval ? V tomhle případě bych do toho nešel. Ačkoliv můžeš cizí auto znát a může bejt v sebelepšim stavu, neni to tvoje od novoty.
Jestli se bude spotřeba lišit o litr až dva tak stejně projedeš na tý výměně boty. já bych do toho nešel pokud by se mi aktuální auto nes.. a nemusel bych ho obskakovat a servisovat jak babu.
Jestli se bude spotřeba lišit o litr až dva tak stejně projedeš na tý výměně boty. já bych do toho nešel pokud by se mi aktuální auto nes.. a nemusel bych ho obskakovat a servisovat jak babu.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Ludia sme rozni. Ja ked mozem tak menim za generacne novsi model. Ale samozrejme zalezi na tom, ako by to bolo financne.
Inac ten Kalos si treba odskusat v roznych rezimoch. Mozno ako 16V je trochu lenivsi v nizkych otackach, ale rad a vysoko sa necha tocit. Lanos - ak je 8V - moze byt lepsi v nizkych otackach, ale pri vyssich zas nebude tak pruzny.
Inac ten Kalos si treba odskusat v roznych rezimoch. Mozno ako 16V je trochu lenivsi v nizkych otackach, ale rad a vysoko sa necha tocit. Lanos - ak je 8V - moze byt lepsi v nizkych otackach, ale pri vyssich zas nebude tak pruzny.
ex: Matiz, Kalos, Lacetti
re
No obě dvě auta jsou od novoty naše (jen Kalos je momentálně firemní - jezdí s ním mamka) Lanose splácím zatím tři měsíce....takže by to bylo šul nul... Navíc Lanos mi začal šíleně třískat při přejezdu nerovností (vidím to na nové tlumiče a pružiny...) S Kalosem byly zase na začátku dost problémy (motor.....atd) ale teď seká dobrotu... A k motoru... Jo Lanos je drak od nižšíh otáček a kalos to zase dohání tím, že se fakt krásně nechá vytáčet... Odezva od plynu je ale rozhodně ve prospěch lanoska.... To je pech...
LANOSek - r.v. 2000, jednapětka, 5DV, zelená, AC, medvěd block, airbag, (pofidérní výbava SX bez mlhovek, bez hodin na palubce, bez automat antény a bez ABS). Jo a s dírou v nádrži (na full fuel najede max 530km) ;,-(