alternátor

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
ftaxi ds

alternátor

Příspěvek od ftaxi ds »

Kto mi z vás vie povedať aké ložiská sú v alternátore ? Nejak mi začali pískať a nechcem to dlho odkladať.
Reklama

ftaxi ds

Příspěvek od ftaxi ds »

To vážne mi nevie nikto pomôcť ? :( :( :(
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

No to ti fakt neviem povedat. Mne skor ako loziska odisiel cely, tak tam je teraz z Mazdy (aspon je silnejsi a mensi :lol: ). Nerob si tazku hlavu s tymi loziskami a strc to niekam do servisu (aspon budu mat ako stiahnut tie loziska)
ftaxi ds

Příspěvek od ftaxi ds »

Načo do servisu ? Veď si to spravím sám len chcem najprv kúpiť tie ložiská aby som to mohol čímskôr opraviť. Čo keď to rozoberiem kuknem ložiská a nebudem vedieť ich kúpiť hneď ?
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Takto to nedokážem napísať, lebo tých alternátorov je niekolko typov a ložiská majú iné.Najprv rozoberieš a uvidíš. Väčšinou je zadné 6000 2RS
A predné 6203 2RS
Habron

Příspěvek od Habron »

No a většinou pokud začne v alternátoru pískat z ničeho nic, tak to nejsou ložiska, ale usměrňovač, resp. diody v něm.
... nikdy v životě bych nechtěl hondu ...
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Najskôr píska diodový mostík potom remeň a nakoniec ložiská.Tie ale len chvílu potom už je rachot ,alebo zablokuje altík.
Ozorák Mikuláš

Příspěvek od Ozorák Mikuláš »

Ja som mal problém s altíkom. Zadrelo sa mi ložisko. Zo začiatku vydávalo sem-tam slabý rachot . No po pár dňoch sa úplne rozpadlo a zadrelo tak , že sa zastavil motor. Po rozobratí som vymenil obe ložiská. Ložiská sú podľa typu alternátoru tak , ako to píše dedo.miki.
Miki

Re: alternátor

Příspěvek od ferino28 »

ftaxi ds píše:Kto mi z vás vie povedať aké ložiská sú v alternátore ? Nejak mi začali pískať a nechcem to dlho odkladať.
Kedze tych alternatoriv je viac druhov, tak naj by bolo to dat do servisu, alebo ak poznas dobry obchod, tak vyber altik (aj bez neho sa da na baterku chvilu jazdit) pozri loziska (typ) a hoci aj telef. objednaj, no a na druhy den ti ich vacsina obchodov doda (teda tych lepsich). Potom to mozrs skusit doma vymenit.
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Bez alternátora sa jazdiť velmi nedá.A ešte pri rozvietených svetlách. Uješ tak 35Km a už nenaštartuješ. Hlavne sa musáí dať pozor či klínový remeň nepohána aj niečo iné, lebo potom ani to nepôjde.Ak si kúpiš ložiská ako som pískal tak na 80% budeš mať tie správne. Ale pred rozoberaním si zmeraj dobíjanie pri zapnutých svetlách a vnútornom ventilátore. Tak zistíš či diody su v poriadku. U týchto alternátorov je to nutnosť(prax tak ukazuje).
ftaxi ds

Příspěvek od ftaxi ds »

Nechápem ako môže pískať diodový mostík ?
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no nevim jestli je to diodovy mustek ale v zatezi piska kazdej altik.pokud neni zatizeny a piska(a je dobra baterie)tak mu asi neco je.ale piskani altiku to vetsinou nezpusobuje lozisko.lozo huci nebo chrasti
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

Zobrat tenku drevenu palicku (dlhu asi 1 m) a na jednej strane ju prilozit k uchu a druhu na alternator. To je najistejsia metoda ako prist na to ci su zle loziska na alter. ktory je este v aute.
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Ja odpájam klinový remeň a potom zatočím za remenicu alternátora.
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

alebo,bez švandy,lekársky fonendoskop,na škodovke,stačilo naň položiť ruku,ak sa rozochvel bolo to jasné -P ,ako písa Dedo Miki,ony,tie ložiská zaspievajú svoju labutie pieseň,ozve sa najpv hrčivý,potom drecí zvuk a kaput,gennossen :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: ,ak je auto charakter,príde aspoň domov a resp. do cieľa cesty.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“