alternátor
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
alternátor
Kto mi z vás vie povedať aké ložiská sú v alternátore ? Nejak mi začali pískať a nechcem to dlho odkladať.
- Reklama
-
Ja som mal problém s altíkom. Zadrelo sa mi ložisko. Zo začiatku vydávalo sem-tam slabý rachot . No po pár dňoch sa úplne rozpadlo a zadrelo tak , že sa zastavil motor. Po rozobratí som vymenil obe ložiská. Ložiská sú podľa typu alternátoru tak , ako to píše dedo.miki.
Miki
Škoda 110 - červená
Daewoo Nexia GLE , 1,5 SOHC, 8V , 1996 - zlatá metalíza
Re: alternátor
Kedze tych alternatoriv je viac druhov, tak naj by bolo to dat do servisu, alebo ak poznas dobry obchod, tak vyber altik (aj bez neho sa da na baterku chvilu jazdit) pozri loziska (typ) a hoci aj telef. objednaj, no a na druhy den ti ich vacsina obchodov doda (teda tych lepsich). Potom to mozrs skusit doma vymenit.ftaxi ds píše:Kto mi z vás vie povedať aké ložiská sú v alternátore ? Nejak mi začali pískať a nechcem to dlho odkladať.
- dedo.miki
- Kontaktovat uživatele:
Bez alternátora sa jazdiť velmi nedá.A ešte pri rozvietených svetlách. Uješ tak 35Km a už nenaštartuješ. Hlavne sa musáí dať pozor či klínový remeň nepohána aj niečo iné, lebo potom ani to nepôjde.Ak si kúpiš ložiská ako som pískal tak na 80% budeš mať tie správne. Ale pred rozoberaním si zmeraj dobíjanie pri zapnutých svetlách a vnútornom ventilátore. Tak zistíš či diody su v poriadku. U týchto alternátorov je to nutnosť(prax tak ukazuje).
no nevim jestli je to diodovy mustek ale v zatezi piska kazdej altik.pokud neni zatizeny a piska(a je dobra baterie)tak mu asi neco je.ale piskani altiku to vetsinou nezpusobuje lozisko.lozo huci nebo chrasti
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
alebo,bez švandy,lekársky fonendoskop,na škodovke,stačilo naň položiť ruku,ak sa rozochvel bolo to jasné ,ako písa Dedo Miki,ony,tie ložiská zaspievajú svoju labutie pieseň,ozve sa najpv hrčivý,potom drecí zvuk a kaput,gennossen ,ak je auto charakter,príde aspoň domov a resp. do cieľa cesty.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L