Kedy idete nahadzovat letne gumy? A ake?
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
- Blue Lanos
Moje uniroyali hucia jak dive a nederu sa svine vobec a to by som bol aj rad
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
- Reklama
Ja sem chtel Matador MP58, ma je kamaradka a vim, ze jsou dobry. Ale nakonec me nabidli dost zajimavou cenu na Firestone Winterhawk, takze ted jezdim na tehle gumach, rozmer 185/65 R14. Zatim sem si vsiml, ze od cca 3 stupnu dolu sedi i na suchym asfaltu lip nez letnaky, huci zatim temer neznatelne (nejsem si jistej, jestli huci, nebo jestli je jen slysim hucet, protoze vim, ze zimaky huci ). Ve vyssich rychlostech je auto o neco min "jiste" a je citlivejsi na bocni vitr, ale to bude hlavne tim, ze letni mam 195/55 R15.
Je mi jasne ze sa daju bez problemu gumy zodrat aj skor. Tych 6 rokov som spominal v suvislosti so zbytocnym setrenim zimnych gum, aby co najdlhsie vydrzali. Ked ich niekto nahodi az ked napadne sneh a zhodi hned ako sa sneh rozpusti.Olda píše:6let je životnost kostry pneumatiky, samozřejmě někdo sjede vzorek za rok někdo za 4...Rasťo píše:Ja som kupil Espero so zjazdenymi letnymi gumami. Kedze si nemozem dovolit kupit teraz sadu zimnych gum a o pol roka sadu letnych gum, rozhadol som sa kupit celorocne MATADOR MP61 ADHESSA. Ked som menil letne a zimne gumy (Lada 2107), robil som to v aprili a oktobri (podla pocasia). Nakolko Matador uvadza ze zivotnost pneumatik je 6 rokov, myslim si ze nema zmysel setrit zimne gumy tak, ze pri 1 sade zimnych gum zoderiem 2 alebo 3 sady letnych.
6 rokov ? Mal som zimné Nokiany a po 4 rokoch boli ako bublanina - a to som ich ani veľmi neotĺkal o chodníky...Rasťo píše:Je mi jasne ze sa daju bez problemu gumy zodrat aj skor. Tych 6 rokov som spominal v suvislosti so zbytocnym setrenim zimnych gum, aby co najdlhsie vydrzali. Ked ich niekto nahodi az ked napadne sneh a zhodi hned ako sa sneh rozpusti.Olda píše:6let je životnost kostry pneumatiky, samozřejmě někdo sjede vzorek za rok někdo za 4...Rasťo píše:Ja som kupil Espero so zjazdenymi letnymi gumami. Kedze si nemozem dovolit kupit teraz sadu zimnych gum a o pol roka sadu letnych gum, rozhadol som sa kupit celorocne MATADOR MP61 ADHESSA. Ked som menil letne a zimne gumy (Lada 2107), robil som to v aprili a oktobri (podla pocasia). Nakolko Matador uvadza ze zivotnost pneumatik je 6 rokov, myslim si ze nema zmysel setrit zimne gumy tak, ze pri 1 sade zimnych gum zoderiem 2 alebo 3 sady letnych.
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
ex: Espero 1.5 16V
Tak už jazdím na zimných aj ja. Odvčera.
Ďakujem za to svojmu drahému, ktorý mi tie zimné pneumatiky nielen kúpil, ale aj zabezpečil výmenu a umyl letné aj s elektronami a vzorne uložil do pivnice.
Zdá sa, že je najvyšší čas. Už na zajtra hlásia sneženie.....
Ďakujem za to svojmu drahému, ktorý mi tie zimné pneumatiky nielen kúpil, ale aj zabezpečil výmenu a umyl letné aj s elektronami a vzorne uložil do pivnice.
Zdá sa, že je najvyšší čas. Už na zajtra hlásia sneženie.....
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
Já takypeter NR píše:6 rokov ? Mal som zimné Nokiany a po 4 rokoch boli ako bublanina - a to som ich ani veľmi neotĺkal o chodníky...Rasťo píše:Je mi jasne ze sa daju bez problemu gumy zodrat aj skor. Tych 6 rokov som spominal v suvislosti so zbytocnym setrenim zimnych gum, aby co najdlhsie vydrzali. Ked ich niekto nahodi az ked napadne sneh a zhodi hned ako sa sneh rozpusti.Olda píše: 6let je životnost kostry pneumatiky, samozřejmě někdo sjede vzorek za rok někdo za 4...
2 ze čtyř odešli...
Ted je mám jen vepředu (nové), vzadu vredestein snowtrac-zatím spokojenost
tak uz zacalo snezit,tak jsem se rozhod,ze asi prezuju )) nemam moc money,resp. mam jiny priority ,tak jsem vybral ty nejlvnejsi .. jsou to kormoran..asi ten nejvetsi shit,ale stejne si myslim,ze na to moje jezdeni jen po meste to asi staci .. da se to?
http://www.autokseft.cz/product_info.ph ... s_id=17173
a asi jiny rozmer mit nemuzu ,kdyz mam plechace jen z letnich a letni mam 185/65/R14
a asi jiny rozmer mit nemuzu ,kdyz mam plechace jen z letnich a letni mam 185/65/R14
NUBIRA COMBI I 99:106k, lpg v rezerve(40l),fólie,ladak
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
Ja bych se radsi drzel tohohle rozmeru. Prece jen v zime je vetsi pravdepodobnost, ze se budes ucastnit nejakyho tukance, a kdyby to pak musela resit policie, tak at jsou radsi gumy podle technicaku.DREAM píše:tak uz zacalo snezit,tak jsem se rozhod,ze asi prezuju )) nemam moc money,resp. mam jiny priority ,tak jsem vybral ty nejlvnejsi .. jsou to kormoran..asi ten nejvetsi shit,ale stejne si myslim,ze na to moje jezdeni jen po meste to asi staci .. da se to?
a co rikate na ty kormorany,?? asi hruza co? ikdyz snad by to mohlo stacit ne? a lepsi nez protektory nebo muj prvotni napad prezout jen predni napravu..
a chci zeptat tatio pneumatika ma dva indexy 86 a 88 je to asi podle nosnosti auta .. kdyz mam kombika nemel bych vzit ty T 88?
EDIT: tak uz to vidim T (190km/h) a 86 index je 530kg na jedno kolo a 88 index je 560kg na kolo,ted jen kolik ma nubca kombi
a chci zeptat tatio pneumatika ma dva indexy 86 a 88 je to asi podle nosnosti auta .. kdyz mam kombika nemel bych vzit ty T 88?
EDIT: tak uz to vidim T (190km/h) a 86 index je 530kg na jedno kolo a 88 index je 560kg na kolo,ted jen kolik ma nubca kombi
Na kombíka Nubiru je předepsáno 185/65/14 86/H (210km). Já mám 86T (190km) to je nejběžnější 86T a nejlevnější. Jestli tam dáš 88T nic se nestane, ale když tam dáš třeba 82T tak už by problém mohl být, pneu by bylo poddimenzovaná váhově, a to vadí, může se poškodit atd. nebo i rozpadnout. Ten rychlostní limit T určitě v zimě nebudu překračovat, i když by to šlo Ale je to co snese pneu při zatížení a dané max. rychlosti
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
a co rikas na ty Kormorqany asi zadna slava co? jeste o 100vku vic stojej KUMHO , ty by byli mozna lepsi volba a nebo je v tyhle cenovy relace jedno..
Mám ty Kormorany taky (SnowPro 185/60 R14) už víc než měsíc. Zdá se mi, že trochu hučí, ale není to nic výrazného. Ještě uvidíme, jak se budou chovat na sněhu/ledu. Zatím jsem vcelku spokojený - poměr cena/výkon je podle mě dost dobrý.DREAM píše:a co rikas na ty Kormorqany asi zadna slava co? jeste o 100vku vic stojej KUMHO , ty by byli mozna lepsi volba a nebo je v tyhle cenovy relace jedno..
Kalos sedan 1,4 16V r. v. 2005