Ivoší,ak Ťa to zaujíma môžem aj upresniť o tom autobuse,pamätám si to dobre,bol to súkromný prepravca volal sa Ladislav Kapička (+ 54) a v ten osudný deň viezol na zájazd do Tatier zamestnancov Modelárny v Nemošicích.Údajne vodič,si po zlyhaní brzd a prevodovky autobusu bol vedomý,že vo vyše 100 kilometrovej rychlosti,ktorú nabral nezvládne zákrutu,tak volil únik z cesty,nazdával sa,že na lúku,ale keď zbadal pod sebou 10 metrový zráz bolo neskoro,v tom okamihu dostal infarkt,preto tak dlho sa viedlo vyšetrovanie tohto pr´padu,nakoľko nevedeli presne,či aj infarkt nebola príčina nehody.Ale,vraj,podľa svedkov,vodič pred opustením cesty zakričal "Lidi,držte se,odešli mi brzdy..!"
Po opustení vozovky však nasledovala skaza,nikoľkometrový let vzduchom a náraz autobusu do svahu,pri ktorom sa rám karosérie v strede rozlomi a spadol do priekopy.Na tom istom mieste skončila cesta aj 2 pracovníkov ČSAD Poprad 1.2.1987.autobus narazil do pomníčka,ktorý bol venovaný týmto dvom vodičom.url
http://mesto.sk/prispevky_velke/zilina/ ... 8000.phtml
Ziaľ ,už po foto z toho sa neviem dostaťmal som doma hŕbu časobisov,ale pri sťahovaní som to musel dať synovi do zberu,aspň vyhral (nie kolo na konci školního roku

,ale zájazd do kroměříže),ale pre záujemcov,kto má možnosť,je o tom v Světe Motorů 36/1995 v článku Zájezdy za smrtí,žiaľ už ho presne rok nemám.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L