Vzduchový filter

Moderátor: Blue Lanos

P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Badger píše:
P3RF3KT píše:Obrázek
No jasny, to je ono :lol:
hehe ted jsem jeste k filtru pridal toto (zakoupeno od ondráše) :) a spolu s filtrem to dělá krásnej zvuk :) Obrázek
Daewoo Matiz- 0,8 stříbrná metla
Reklama

Badger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Badger »

Tak to verim, ja mam ladak od Ulter Sport a bohate to staci :lol:
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje :-)
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Badger píše:Tak to verim, ja mam ladak od Ulter Sport a bohate to staci :lol:
nahodil sem novy tema jukni a kdyztak nak porad :)
Daewoo Matiz- 0,8 stříbrná metla
Jara

Re: Vzduchový filter

Příspěvek od Jara »

Pánové, mám na vás dotaz. Nekamenujte mně, protože nejsem moc znalý v této oblasti...

Chtěl bych našemu Matízkovi pořídit bavlněný filtr K&N do stávajícího sání (pouhá výměna vložky). Očekávám od toho lepší "dýchání" motoru.

Můj dotaz zní:

Obsahuje balení nového filtru i olej pro napuštění filtru, nebo je filtr už napuštěný ? Je potřeba s novým filtrem rovnou koupit čisticí sadu a olej pro napuštění filtru, nebo to stačí až třeba za rok ?
Matiz M150 rv 2002
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...lepší " dýchání " ano, zázraky nikoliv, dále je zajímavé filtr zvyšuje svoji účinnost dobou použití zachycené mikro - nečistoty nesnižují průchodnost filtru oproti " papírákům " naopak zvyšují účinnost, je třeba samozřejmě čistit v doporučených cyklech
...prodávají se " suché " tedy nutnost dokoupit čistící roztok ( koncentrovaný ) a specielní napouštěcí olej nejlépe ve spreji, prodávají se sady...
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
hladolef

Příspěvek od hladolef »

Tak muj K&N filtr pri koupi,byl uz napusteny olejem.Cisteni a nastrikani po 40 000km .
Chevrolet Malibu LTZ 2.4 AT..06.2013 EX - Chevrolet Evanda CDX Sport03.2006
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

Zdravím všechny na foru a přeji hezký den :o) sportovní filtry jsou podle mne oba dva / viz foto / ale zatím jej nemám neb se už dlouho mezi nima rozhoduji,a zajímalo by mne kterému dát přednost ? :o) Kdo máte jakou zkušenost ???
Filtr konický.jpg
Filtr konický.jpg (4.13 KiB) Zobrazeno 2749 x
Filtr plochý.jpg
Filtr plochý.jpg (2.14 KiB) Zobrazeno 2749 x
Ten plochý mi nabízeli za 1.350.-Kč origoš na Matize
--------------------
Člen Matiz clubu reg.čís.20 :P
Matiz SE/II.08 - r.v.07/2002 -sv.zel.metlina U38 -- STK+Emise do 07/2010
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to Vazoune doporučuji Ti ten do stávajícího airboxu, mám ho taky, nic se nemění jenom se zlepší průchodnost filtru a nepotřebuješ žádné další úpravy, ze značek údajně je nejlepší K a N, mám J a R je to na stejné bázi - principu, co se týká čístící účinnosti je v podstatě stejná ale provozem se zlepšuje nečistoty se zachytí v bavlně ale neucpávají ji je víceméně pohyblivá oproti papírákům, kde nečistoty snižují průchodnost ihned, jsou to vlastně mikrodírky v papíru, motor lépe dýchá odspodu ale nečekej zázraky na výkonu...nakonec odpor stávajícího airboxu je spočítán ve vztahu k výkonu a hluku v decibelech, připouští se 1 - 2 HP ale to se spláchne do tolerance udávaných výkonů...nezapomeň si koupit čistící tekutinu a impregnační olej a vaničku na mytí podle velikosti filtru, ušetříš na spotřebě čistící tekutiny...a na závěr tento typ filtrů byl vlastně vyvinut pro velmi prašné prostředí například v Dakaru aj. a v těchto prostředích odzkoušen a obstál...

Mějte se fajn a ať nám jezdí a nezlobí jak říká Topol
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

Serpico píše:...to Vazoune doporučuji Ti ten do stávajícího airboxu, mám ho taky, nic se nemění jenom se zlepší průchodnost filtru a nepotřebuješ žádné další úpravy, ze značek údajně je nejlepší K a N, mám J a R je to na stejné bázi - principu, co se týká čístící účinnosti je v podstatě stejná ale provozem se zlepšuje nečistoty se zachytí v bavlně ale neucpávají ji je víceméně pohyblivá oproti papírákům, kde nečistoty snižují průchodnost ihned, jsou to vlastně mikrodírky v papíru, motor lépe dýchá odspodu ale nečekej zázraky na výkonu...nakonec odpor stávajícího airboxu je spočítán ve vztahu k výkonu a hluku v decibelech, připouští se 1 - 2 HP ale to se spláchne do tolerance udávaných výkonů...nezapomeň si koupit čistící tekutinu a impregnační olej a vaničku na mytí podle velikosti filtru, ušetříš na spotřebě čistící tekutiny...a na závěr tento typ filtrů byl vlastně vyvinut pro velmi prašné prostředí například v Dakaru aj. a v těchto prostředích odzkoušen a obstál...

Mějte se fajn a ať nám jezdí a nezlobí jak říká Topol
-----------------------
Díky za informaci " Milane " - čau " Vazoun " :lol:
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...není zač Vazoune od toho je přece náš nett a je to tak dobře...

serpico
danny188

Příspěvek od danny188 »

dobry den prajem...ja by som tiez mal zaujem si kupit sportovi vzduchovi filter do matizka.neviete neaky web kde si viem poobzerad tie filtre?ja by som cel ho priamo do sacieho traktu vymenit za klasicky filter co tam mam teras...bude tam treba robit este daake upravy alebo len vyberiem a zasuniem?a neviete nahodou v kosiciach kde je priamo taky obchod kde by mi stym poradili a us rovno aj kupil taky fylter?za odpoved dakujem
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

GOLD TUNING --------------- Autoservis, tunning automobilov

Alvinczyho 29
040 01 Košice

Email: goldtuning@zoznam.sk;

Telefón: 055/623 06 21

Mobil: 0905713366
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to Danny vyndáš starý a dáš nový bavlněný tzv. mokrý - sportovní do stávajícího airboxu...

serpico
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

Serpico píše:...to Danny vyndáš starý a dáš nový bavlněný tzv. mokrý - sportovní do stávajícího airboxu...
Filtr plochý.jpg
Filtr plochý.jpg (2.14 KiB) Zobrazeno 2719 x
---------------------
Takto vyzerá kolegáčku :o) ahoj " Vazoun " :lol:
danny188

Příspěvek od danny188 »

jj dakujem velmi pekne za radu...a neviete nahodou neaku stranku este na klasicke daewoo autodiely?
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“