Moderátor: Blue Lanos
nie, na vine bude golfista, pretoze ho obmedzil v jazde a nevytvoril si on bezpecny odstup na predbiehanie.. to by bol prvy dovod. a druhy dovod je, ze je zakazane robit mysicky.. neviem sice, ako presne to je naformulovane v zakone, ale nejak to tam salamunsky je napisane.Viktor píše:Teraz som videl rano super situaciu, toho kretena by som najradsej vytlacil z cesty:
nejaky blbecek na golfe urobil mysicku doprava a potom naspat dolava, ale keby ste videli tu mysicku dolava, tak mu chybalo asi 30 cm od toho auta ktore "predbehol", smerovky mu samozrejme nefungovali ...
Teraz keby ho ten chlapik zozadu sundal, kto bude na vine, on?
No milý PavelZ bohužial si si to zinterpretoval špatne. Aj ten panáčik, čo odbočoval účastníkom je, a to z toho dôvodu, že ako sa Ti píše v zákone účastníkom DN je aj vodič a posádka vozidla, ktoré svojím konaním vyvolalo udalosť v cestnej premávke, - čiže tou udalosťou v cestnej premávke sa rozumie aj to brzdenie odbočujúceho auta, "následkom ktorej došlo k nehode iného účastníka premávky." - v tomto prípade sa jedná o tú oktávku, ktorej tiež nastala ujma. Síce to potom neriešil a Vy ste sa zamerali na Viktora, lenže keby mu Viktor spôsobil väčšiu škodu, tak by to bolo tak isto predmetom poistnej udalosti. Kde síce to odbočujúce auto nezapríčinilo dopravnú nehodu, ale vyvolalo udalosť, následkom ktorej k dopravnej nehode nepriamo. Došlo.PavelZ píše:No a prave podle tehle definice ten clovek, ktery odbocoval neni ucastnikem nehody. On se ji ani neucastnil. Ani nesedel ve vozidle, ktere se ji ucastnilo jako spolujezdec. A ani se nehoda nestala jako dusledek toho, co on udelal, protoze vozidlo pred Tebou stihlo zastavit. Nehoda se stala proto, ze si nedodrzel bezpecnou vzdalenost za tim vozidlem, ktere stihlo zastavit.Viktor píše: Citujem z MINV:
...
Účastník dopravnej nehody je osoba, ktorá sa priamo aktívne alebo pasívne zúčastnila na DN. Nejde len o vodičov vozidiel, ale o všetky osoby, ktoré sa na nehode zúčastnili bez ohľadu na ich podiel na jej zavinení. Teda sú to aj osoby vo vozidlách, aj vodič a posádka vozidla, ktoré svojím konaním vyvolalo udalosť v cestnej premávke, následkom ktorej došlo k nehode iného účastníka premávky.
...
Viktor, neviem v ktorej poistovne si poisteny (asi som nepostrehol z prispevkov), ale nepoznam poistovnu, kde by si cakal 1/2 roka (aspon nie z osobnych skusenosti).. ja mam Allianz a mal som tukes dva krat. naozaj drobny tuk, aspon sa to tak tvarilo.. najskor 55tis a potom 35tis. mam spoluucast 2tis alebo 5%.Viktor píše:Dik za vycerpavajucu odpoved, presne take veci som potreboval pocut, ale s autom to uz vyzera celkom v pohode, dnes som objednal aj dalsie suciastky(vsetky uchyty, sroby na naraznik, ktore sa urvali + uchyt znacky), je to pomerne zanedbatelna suma, aj s ostatnymi opravami to vyjde na taku plnsiu nadrz, teda pevne dufamlepsie ako cakat 1/2 roka na prachy od poistovne a teraz by mi prave dost chybali, mam dost vysponovany rozpocet, hlavne koli tomu autu.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |