Bum-bac-bang :( + Havarijne poistenie
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
- Viktor
- Kontaktovat uživatele:
Inac pani dnes, rano som isiel ako priposra.y, snazil som sa drzat aspon 15 metrov odstup, ale to sa neda, okamzite ako som mal vacsi odstup, niekto sa predo mna napchal, za 15 min cesty, sa kazdych 300 metrov vyskytla situacia, ze keby niekto zabrzdil skoncim v nom, v BA sa tak proste neda jazdit, najvacsi odstup co vacsina dodrziava je 10m, viete aka je brzdna draha zo 60km/h
Este som sa vratil k tej situacii z minuleho tyzdna, skusal som navodit rychlost aku som si pamatal, podla toho ako vsetko islo okolo mna rychlo a narazit som musel asi v 30km/h rychlosti, takze som obisiel celkom dobre, lebo autu skoro nic neni.
Problem, je teraz, ze jazdim so strachom a urobil som dnes dost vela chyb, koli tomu, dufam, ze sa toho rychlo zbavim, lebo ta moja rychla jazda, mi pripadala o dost bezpecnejsia, ako to poprdkavanie ...
Este som sa vratil k tej situacii z minuleho tyzdna, skusal som navodit rychlost aku som si pamatal, podla toho ako vsetko islo okolo mna rychlo a narazit som musel asi v 30km/h rychlosti, takze som obisiel celkom dobre, lebo autu skoro nic neni.
Problem, je teraz, ze jazdim so strachom a urobil som dnes dost vela chyb, koli tomu, dufam, ze sa toho rychlo zbavim, lebo ta moja rychla jazda, mi pripadala o dost bezpecnejsia, ako to poprdkavanie ...
(predane) Lanos SE 1.5MPI 8V 63kW/86HP sedan
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
Podobný zážitok som mal 3x na svojej Š 120,
bohu dík že vždy buchli do mňa a ja som mal vzadu
ťažné zariadenie.
Ten posledný krát to bolo takto:
Stál som v kolóne, kde sme pomaly postupovali - max 20 km/h.
Kolóna sa pohla, škodovka kým sa rozbehla tak som mal pred
sebou odstup cca 10m, a zrazu z vedľajšieho pruhu predo mňa vošiel
bavorák ktorý okamžite zastavil pred predomnom idúcim autom.
Skočil som na brzdu a na mierne popršanej ceste som čakal náraz.
Chvalabohu som to ubrzdil, ale ten za mňou nie. Pán Boh vie
že som tasm chcel dať jednotku a posunúť sa ďalej do toho BMW.
Frajer z BMW bol veľký hrdina - asi mu ohrozovanie účastníkov
nič nehovorí, a ten za mňou smutný a nasraný mi vyplatel škodu priamo na mieste. Aj v takomto prípade je vinný ten kto narazil? Keby som do
neho vletel ja tak som vinný?
P.F. Do esperka sa ešte nikto neodvážil buchnúť, ale je pravda že
od poslených búchancou sa nedíval len predseba ale aj za seba.
bohu dík že vždy buchli do mňa a ja som mal vzadu
ťažné zariadenie.
Ten posledný krát to bolo takto:
Stál som v kolóne, kde sme pomaly postupovali - max 20 km/h.
Kolóna sa pohla, škodovka kým sa rozbehla tak som mal pred
sebou odstup cca 10m, a zrazu z vedľajšieho pruhu predo mňa vošiel
bavorák ktorý okamžite zastavil pred predomnom idúcim autom.
Skočil som na brzdu a na mierne popršanej ceste som čakal náraz.
Chvalabohu som to ubrzdil, ale ten za mňou nie. Pán Boh vie
že som tasm chcel dať jednotku a posunúť sa ďalej do toho BMW.
Frajer z BMW bol veľký hrdina - asi mu ohrozovanie účastníkov
nič nehovorí, a ten za mňou smutný a nasraný mi vyplatel škodu priamo na mieste. Aj v takomto prípade je vinný ten kto narazil? Keby som do
neho vletel ja tak som vinný?
P.F. Do esperka sa ešte nikto neodvážil buchnúť, ale je pravda že
od poslených búchancou sa nedíval len predseba ale aj za seba.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Ja mam dojem, ze kdyz do nekoho naperes zezadu, tak jediny pripad, kdy by si mohl mit sanci, ze to "nezavinis", tak je pri jizde po rovne, siroke silnici, kde by nejelo zadne jine auto, nebyl zadny chodec a nemohlo byt zadne zvire, tak potom pokud by ridic pred Tebou necekane, bezduvodne zabrzdil a nesla mu brzdova svetla, tak snad by si tu nehodu nezavinil. Nebo spis i pak by si dostal castecne zavineni.
- simone
- Kontaktovat uživatele:
naraz
nič v zlom ale ako sa hovorý" bieda a zlo stale pri chudobnom btak aj v živote. mne moj pravnik poradil: ak chceš spravodlivosť a nemaš penííííze nechod na sud
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500
- Viktor
- Kontaktovat uživatele:
Teraz som videl rano super situaciu, toho kretena by som najradsej vytlacil z cesty:
nejaky blbecek na golfe urobil mysicku doprava a potom naspat dolava, ale keby ste videli tu mysicku dolava, tak mu chybalo asi 30 cm od toho auta ktore "predbehol", smerovky mu samozrejme nefungovali ...
Teraz keby ho ten chlapik zozadu sundal, kto bude na vine, on?
nejaky blbecek na golfe urobil mysicku doprava a potom naspat dolava, ale keby ste videli tu mysicku dolava, tak mu chybalo asi 30 cm od toho auta ktore "predbehol", smerovky mu samozrejme nefungovali ...
Pozor pozor, nová vyhláška praví, že i při výměně průhů platí přednost zprava!!!! Tak že kluci v levým pruhu bacha, aby vám to tam nějakej střelec neposlal z pravého a vy neměli problém!!!
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
nie, na vine bude golfista, pretoze ho obmedzil v jazde a nevytvoril si on bezpecny odstup na predbiehanie.. to by bol prvy dovod. a druhy dovod je, ze je zakazane robit mysicky.. neviem sice, ako presne to je naformulovane v zakone, ale nejak to tam salamunsky je napisane.Viktor píše:Teraz som videl rano super situaciu, toho kretena by som najradsej vytlacil z cesty:
:: Daewoo Lanos 1,5 8V '98 :: cervena 73L :: LPG priemerna spotreba 9l/100km ::
- blaho
- Kontaktovat uživatele:
No milý PavelZ bohužial si si to zinterpretoval špatne. Aj ten panáčik, čo odbočoval účastníkom je, a to z toho dôvodu, že ako sa Ti píše v zákone účastníkom DN je aj vodič a posádka vozidla, ktoré svojím konaním vyvolalo udalosť v cestnej premávke, - čiže tou udalosťou v cestnej premávke sa rozumie aj to brzdenie odbočujúceho auta, "následkom ktorej došlo k nehode iného účastníka premávky." - v tomto prípade sa jedná o tú oktávku, ktorej tiež nastala ujma. Síce to potom neriešil a Vy ste sa zamerali na Viktora, lenže keby mu Viktor spôsobil väčšiu škodu, tak by to bolo tak isto predmetom poistnej udalosti. Kde síce to odbočujúce auto nezapríčinilo dopravnú nehodu, ale vyvolalo udalosť, následkom ktorej k dopravnej nehode nepriamo. Došlo.PavelZ píše:No a prave podle tehle definice ten clovek, ktery odbocoval neni ucastnikem nehody. On se ji ani neucastnil. Ani nesedel ve vozidle, ktere se ji ucastnilo jako spolujezdec. A ani se nehoda nestala jako dusledek toho, co on udelal, protoze vozidlo pred Tebou stihlo zastavit. Nehoda se stala proto, ze si nedodrzel bezpecnou vzdalenost za tim vozidlem, ktere stihlo zastavit.Viktor píše: Citujem z MINV:
...
Účastník dopravnej nehody je osoba, ktorá sa priamo aktívne alebo pasívne zúčastnila na DN. Nejde len o vodičov vozidiel, ale o všetky osoby, ktoré sa na nehode zúčastnili bez ohľadu na ich podiel na jej zavinení. Teda sú to aj osoby vo vozidlách, aj vodič a posádka vozidla, ktoré svojím konaním vyvolalo udalosť v cestnej premávke, následkom ktorej došlo k nehode iného účastníka premávky.
...
to WILDO - abslutne beriem, že si bol spokojný s riešením poistnej udalosti u KOOPERATIVy poisťovne. U nás vo firme mám okrem iného nastarosti aj poistné udalosti cca 60 za rok sa ich stane a môžem povedať, že čo sa týka rýchlosti a požiadaviek je už lepšia iba UNIQA poisťovňa. S nimi problémy nikdy nie sú.
to VIKTOR - čo sa týka problémov, čo si sa bál tých policajtov, tak toho si sa nemusel báť. Konkrétne v Českej nemáme nič poistené, ale čo sa týka mimo iných napr. už spomínaných, tak vo všeobecných poistných podmienkach je to tiež vždy napísané, ale ak tam neprišlo k poškodeniu iného účastníka, kde by muselo byť plnenie z našej zákonnej, tak políciu nevoláme a iba to odškrkneš na talačive, že si ich nevolal. Viac to neriešila ešte žiadna poisťovňa - teda aspoň čo mám skúsenosti JA.
Konkrétne v Tvojom prípade keď máš havarijnú poistku Ja by som si to nechal opraviť všetko v servise a nechal si vystaviť krycí list - to znamená, že Ty si necháš opraviť všetko, čo bolo poškodené v autorizovanom servise napr. cena bude 20 000,- , poisťovňa Ti vystavý krycí list a Ty v servise zaplatíš iba dohodnutú spoluúčať 5000,- a zbytok15000,- si vyrovná poisťovňa so servisom. Ty celú opravu cvakať nebudeš musieť a potom neviem ako dlho čakať na peniaze. Toho sa asi veľa ľudí najviac bojí.
Daewoo Espero, 1.5 DOHC, 60 000km, f elektrike, IMM, alarm, klíma, SONY CDX-C5850
- Viktor
- Kontaktovat uživatele:
Dik za vycerpavajucu odpoved, presne take veci som potreboval pocut, ale s autom to uz vyzera celkom v pohode, dnes som objednal aj dalsie suciastky(vsetky uchyty, sroby na naraznik, ktore sa urvali + uchyt znacky), je to pomerne zanedbatelna suma, aj s ostatnymi opravami to vyjde na taku plnsiu nadrz, teda pevne dufam lepsie ako cakat 1/2 roka na prachy od poistovne a teraz by mi prave dost chybali, mam dost vysponovany rozpocet, hlavne koli tomu autu.
Viktor, neviem v ktorej poistovne si poisteny (asi som nepostrehol z prispevkov), ale nepoznam poistovnu, kde by si cakal 1/2 roka (aspon nie z osobnych skusenosti).. ja mam Allianz a mal som tukes dva krat. naozaj drobny tuk, aspon sa to tak tvarilo.. najskor 55tis a potom 35tis. mam spoluucast 2tis alebo 5%.Viktor píše:Dik za vycerpavajucu odpoved, presne take veci som potreboval pocut, ale s autom to uz vyzera celkom v pohode, dnes som objednal aj dalsie suciastky(vsetky uchyty, sroby na naraznik, ktore sa urvali + uchyt znacky), je to pomerne zanedbatelna suma, aj s ostatnymi opravami to vyjde na taku plnsiu nadrz, teda pevne dufam lepsie ako cakat 1/2 roka na prachy od poistovne a teraz by mi prave dost chybali, mam dost vysponovany rozpocet, hlavne koli tomu autu.
ako blaho pisal, nechaj si vystavit kryci list a je vsetko v poho.. auto som mal za cca 7 pracovnych dni uz spet, ja som si zaplatil spoluucast a vsetko ostatne uz bolo medzi servisom a poistovnou. zhruba po 3tyzdnoch potom iba prisiel informacny list, ze poistovna zaplatila servisu tu ciastku...
pohoda.. aspon co mam skusenosti, v poistovni boli likvidatori maximalne ustretovy a vzdy sa to snazili vyriesit v moj prospech. par telefonatov naviac, trocha ich posuris a aj peniazky pridu rychlejsie.
ak mas havarijnu, neriesil by som.. ok, zacvaknes 5litrov, ale nemas prakticky ziadne starosti.. za jedno doobeda obehnes poistovnu, zanesies do servisu a hotovo ked si vsak schopny to za radovo mensiu ciastku opravit sam (ja som v tomto strasny nesika), tak je to iba na tebe )
:: Daewoo Lanos 1,5 8V '98 :: cervena 73L :: LPG priemerna spotreba 9l/100km ::