ppp píše:Aha, takze vlastne novacik, tak to este budes chvilu opravovat nez to bud nevzdas, alebo to auto dostanes do stavu v ktorom uz budes ochotny tolerovat zvysne chyby

.
Ono ked je nejaky problem, tak su dve moznosti:
1. tipnut si v com by mohol byt problem a menit diely. Tu bud treba mat poriadne plnu penazenku alebo vlastnit vrakovisko

. Alebo mat stastie.
2. preverit komplet vsetko co suvisi s problemom. Najprv udaje, ktore cez diagnostiku vypluva RJ a ked v nich nebude nejaka nezrovnalost tak potom prejst zasobovanie palivom a elektrinou. Je to zdlhave a nemusi to viest k vysledku a ak nemas diagnostiku a kamarata aspon pocas tej diagnostiky tak aj nerealne, servis je v tomot pripade nepouzitelny, tam obvykle nevedia ze diagnostikovat sa da aj za jazdy.
Este ma napada, lambdu si uz odpojil a skusal prinutit auto skackat bez nej? Ak prestane robit psie kusy tak je pravdepodobne vadna, ak neprestane tak to bude nieco ine, ale ako jednoduchy test by som ho nevynechal.
Co sa tyka kabelaze za F7 som myslel ci neostal nejaky poskodeny kus, ktory si nevsimli. Ale kedze poistku uz neprepaluje tak jedine zeby bol zlomeny. A zlomeny kabel, ktory vacsinou vedie prud sa najst prakticky neda.
A posledne co ma napada, nie je derave to gumene koleno iduce od filterboxu ku klapke na sani? Aj ked toto by benzin nemalo velmi ovplyvnit. A mozno je niekde vytiahnuta nejaka hadicka, takze jedine prekontrolovat ci niekde nieco nie je nezapojene. Jendozilovy kabel nad prevodovkou (ak ho nexie maju) ignorovat, ten sluzi na test a odvzdusnenie benzinoveho cerpadla.
A este nieco, aky stary benzin je v nadrzi?
Jo nováček, bohužel.... rád bych šáhl pod kapotu něco vyndal, něco tam dal a aby to jezdilo, ale to se teď určitě nestane.
1) Výměna součástek patří do těch snadnějších úkonů (není potřeba moc přemýšlet, prostě zkoušet). ale peníze na to nemám abych měl součástky na celou nexii

2) Myslím že diagnostiku v servise prováděli, je to pro ně to nejsnadnější, nic nemusí hledat, prostě se jim napíše co je špatně a oni to vymění. Tak si při tom co píšu říkám, že dneska moc opravdových opravářů aut, co by tomu rozuměli, není...
lambdu jsem neodpojoval, ale to je test, který bych snad zvládl a ještě by to mohla být zábava
Pokud měnili kabeláž nebo její část, myslím že tam tu starou nenechávali, to už by jejich úroveň musela klesnou hodně hluboko. Tady tedy doufám, že to udělali jak to umí, vyndat, vyměnit.
Uvolněné hadičky, dráty atp. jsem hledal, to je tak vše co jako začátečník dokážu, ale nic jen tak ve vzduchu neplavalo..
Pokud se ptáš na benzín tak ten byl starý odhadem dva týdny, autem jsem jezdil jen dálkové trasy asi 2x za měsíc něco přes 500km (každá jízdy). Benzín se mi v nádrži celkem protáčel. myslíš, že stáří benzínu má na cukání vliv?