Motorovy olej II.

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

miv
Kontaktovat uživatele:

prachy

Příspěvek od miv »

ja taktiez som nemal nejake financie... sice som sa vozil ale len vtedy ked som vozil pizzu :-) a to bolo na feliiiiici... :roll: jednoducho vysokoskolak je chudobnejsi ako kostolna mys....
miv
člen:NEXIA Club

Nexia skoncila svoju put...
Reklama

Damek

Příspěvek od Damek »

Však ono mi auto aj všetky peniaze požere, ale keď sa chce, tak sa to dá
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoslav Hološka »

Kolegovia a aku mate vlastne spotrebu motoroveho oleja na 1000 km? Dolievate ho pocas 10000 km? Ja jazdim od vymeny k vymene a nedolievam nic. Kolko tam vlejem,tolko vypustim. Samozrejme mililitre sa nerataju... Ale mam po generalke hlavy,ventilov,tesneni atd.
Radmont

Příspěvek od Radmont »

ja tiez nedolievam ani kvapku. pouzivam castrol txt 5w-40.
mustang

Příspěvek od mustang »

Ja taktiez nedolievam a to mam najazdene cez 152000 km. Trocha som sa obaval, ze mi zacne olej unikat po tom co som pred 15000-20000 km presiel z mineralu na polosyntetiku, no bol som milo prekvapeny, ziadna zmena ... 8)
Damek

Příspěvek od Damek »

Tak isto nedolievam. Trocha ho unikne, ale len v rámci normy, takže netreba.
Granko

Příspěvek od Granko »

akurat som sa vratil z chorvatska, presiel som 1600 km (s novymi tesneniami) a tiez som nemusel dolievat. aky nezvyk :)
miv
Kontaktovat uživatele:

olej dolievanie

Příspěvek od miv »

ja tiez absolutne nedolievam. ako to tam dam az kym ho nevymenim. aj ked som teraz spozoroval ze mi cez sroub dole sem tam kvapka za tyzden odpadne. ale inak ziadna spotreba oleja.
miv
člen:NEXIA Club

Nexia skoncila svoju put...
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Hmm, dolévám ....
tak 2 litry na 15 000 km, jezdím na polosyntetiku 15W-40, měním po 12 000 - 15 000 km.
Jenom je pravda, že zdvihátka ventilů jsem měl měnit už před 30 000 km :lol: , ale zatím je to stále únosné, jenom po startu to běží trochu jako diesel, než se to ohřeje :lol:
ale .......... 800 Kč za kus x 16 .............. Brrrrrrrrrrr
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Maros

Příspěvek od Maros »

Spamatajte sa.Rozdiely v znackovych olejoch su minimalne a nemate sancu ich odhalit a ani nijaky kvazi macher zo servisu.Jednoducho tam nalejte znackovy plnosynteticky ! olej 5W40 -aj tak vam bude presakovat pod vikom vahadiel.(podmienkou by malo byt, ze bol pouzivany od zaciatku synteticky,inac vam bude rozpustat karbon ktory vznikol od minerálu)
Bady

Příspěvek od Bady »

Ja by som sa chcel spytat, moja nexia ma najazdenych 51000 km, kupil som ju aj s mineralom Shell Helix 15W-40..Viem, ze tento mineral predchadzajuci majitel tam lial od 30000km. Aky tam bol predtym, to neviem. Chcem vsak prejst na polosyntetiku Shell Helix 10W-40. Zo zakaznickeho servisu Shell mi napisali mail, ze prechod z mineralu na polosyntetiku je bezproblemovy, nakolko mineral Shell obsahuje nejake prisady, ktore zabranuju znecistovaniu motora. Chcem vsak pocut este vas nazor..
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Ja som tam prave nalial Shell Helix 10W-40. Pred tym tam bola plna syntetika, takze neni problem. Medzi tym som ho este preplachol s Turbom Plus lebo som mal tesnenie prasknute aby sa vymyl bordel. S tymi olejmi to zas netreba tak prezivat. Hlavne ho tam nenechaj 15 000. Radsej ho vylej po 5000 tisic ako mas machrovat, ze mas znackovy olej a mozes ho tam nechat do nemoty.
Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kruger !!! »

Bady píše:Ja by som sa chcel spytat, moja nexia ma najazdenych 51000 km, kupil som ju aj s mineralom Shell Helix 15W-40..Viem, ze tento mineral predchadzajuci majitel tam lial od 30000km. Aky tam bol predtym, to neviem. Chcem vsak prejst na polosyntetiku Shell Helix 10W-40. Zo zakaznickeho servisu Shell mi napisali mail, ze prechod z mineralu na polosyntetiku je bezproblemovy, nakolko mineral Shell obsahuje nejake prisady, ktore zabranuju znecistovaniu motora. Chcem vsak pocut este vas nazor..
To je zajímavé, že někteří jezdíte na 15w - 40 když výrobce doporučuje 10W - 40, co myslíte ostatní, jaký to asi bude mít vliv, já osobně myslím, čím hustší a syntetičtější, tím lépe mazavý a kluzký. Jinak používám Castrol Magnatec 5W-40, dolévám olej po 15 000 km
richiprofi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od richiprofi »

ja mam tiez 15w-40 valvoline...jedine chvala na ten olej 8) polosyntetika je stokrat lepsia, nez ten humus 10w od serie...a menit kazdych 10.000km a je po problemoch :lol: :lol:
Bady

Příspěvek od Bady »

Kruger !!! píše:
Bady píše:Ja by som sa chcel spytat, moja nexia ma najazdenych 51000 km, kupil som ju aj s mineralom Shell Helix 15W-40..Viem, ze tento mineral predchadzajuci majitel tam lial od 30000km. Aky tam bol predtym, to neviem. Chcem vsak prejst na polosyntetiku Shell Helix 10W-40. Zo zakaznickeho servisu Shell mi napisali mail, ze prechod z mineralu na polosyntetiku je bezproblemovy, nakolko mineral Shell obsahuje nejake prisady, ktore zabranuju znecistovaniu motora. Chcem vsak pocut este vas nazor..
To je zajímavé, že někteří jezdíte na 15w - 40 když výrobce doporučuje 10W - 40, co myslíte ostatní, jaký to asi bude mít vliv, já osobně myslím, čím hustší a syntetičtější, tím lépe mazavý a kluzký. Jinak používám Castrol Magnatec 5W-40, dolévám olej po 15 000 km
Ved preto chcem zmenit na polosyntetiku.. V navode sa pise, ze vyrobca odporuca: 5W-30, 10W, 15W-40
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“