Motorovy olej II.
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
prachy
ja taktiez som nemal nejake financie... sice som sa vozil ale len vtedy ked som vozil pizzu a to bolo na feliiiiici... jednoducho vysokoskolak je chudobnejsi ako kostolna mys....
- Reklama
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
olej dolievanie
ja tiez absolutne nedolievam. ako to tam dam az kym ho nevymenim. aj ked som teraz spozoroval ze mi cez sroub dole sem tam kvapka za tyzden odpadne. ale inak ziadna spotreba oleja.
Hmm, dolévám ....
tak 2 litry na 15 000 km, jezdím na polosyntetiku 15W-40, měním po 12 000 - 15 000 km.
Jenom je pravda, že zdvihátka ventilů jsem měl měnit už před 30 000 km , ale zatím je to stále únosné, jenom po startu to běží trochu jako diesel, než se to ohřeje
ale .......... 800 Kč za kus x 16 .............. Brrrrrrrrrrr
tak 2 litry na 15 000 km, jezdím na polosyntetiku 15W-40, měním po 12 000 - 15 000 km.
Jenom je pravda, že zdvihátka ventilů jsem měl měnit už před 30 000 km , ale zatím je to stále únosné, jenom po startu to běží trochu jako diesel, než se to ohřeje
ale .......... 800 Kč za kus x 16 .............. Brrrrrrrrrrr
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Spamatajte sa.Rozdiely v znackovych olejoch su minimalne a nemate sancu ich odhalit a ani nijaky kvazi macher zo servisu.Jednoducho tam nalejte znackovy plnosynteticky ! olej 5W40 -aj tak vam bude presakovat pod vikom vahadiel.(podmienkou by malo byt, ze bol pouzivany od zaciatku synteticky,inac vam bude rozpustat karbon ktory vznikol od minerálu)
Ja by som sa chcel spytat, moja nexia ma najazdenych 51000 km, kupil som ju aj s mineralom Shell Helix 15W-40..Viem, ze tento mineral predchadzajuci majitel tam lial od 30000km. Aky tam bol predtym, to neviem. Chcem vsak prejst na polosyntetiku Shell Helix 10W-40. Zo zakaznickeho servisu Shell mi napisali mail, ze prechod z mineralu na polosyntetiku je bezproblemovy, nakolko mineral Shell obsahuje nejake prisady, ktore zabranuju znecistovaniu motora. Chcem vsak pocut este vas nazor..
Ja som tam prave nalial Shell Helix 10W-40. Pred tym tam bola plna syntetika, takze neni problem. Medzi tym som ho este preplachol s Turbom Plus lebo som mal tesnenie prasknute aby sa vymyl bordel. S tymi olejmi to zas netreba tak prezivat. Hlavne ho tam nenechaj 15 000. Radsej ho vylej po 5000 tisic ako mas machrovat, ze mas znackovy olej a mozes ho tam nechat do nemoty.
-
- Kontaktovat uživatele:
To je zajímavé, že někteří jezdíte na 15w - 40 když výrobce doporučuje 10W - 40, co myslíte ostatní, jaký to asi bude mít vliv, já osobně myslím, čím hustší a syntetičtější, tím lépe mazavý a kluzký. Jinak používám Castrol Magnatec 5W-40, dolévám olej po 15 000 kmBady píše:Ja by som sa chcel spytat, moja nexia ma najazdenych 51000 km, kupil som ju aj s mineralom Shell Helix 15W-40..Viem, ze tento mineral predchadzajuci majitel tam lial od 30000km. Aky tam bol predtym, to neviem. Chcem vsak prejst na polosyntetiku Shell Helix 10W-40. Zo zakaznickeho servisu Shell mi napisali mail, ze prechod z mineralu na polosyntetiku je bezproblemovy, nakolko mineral Shell obsahuje nejake prisady, ktore zabranuju znecistovaniu motora. Chcem vsak pocut este vas nazor..
- richiprofi
- Kontaktovat uživatele:
Ved preto chcem zmenit na polosyntetiku.. V navode sa pise, ze vyrobca odporuca: 5W-30, 10W, 15W-40Kruger !!! píše:To je zajímavé, že někteří jezdíte na 15w - 40 když výrobce doporučuje 10W - 40, co myslíte ostatní, jaký to asi bude mít vliv, já osobně myslím, čím hustší a syntetičtější, tím lépe mazavý a kluzký. Jinak používám Castrol Magnatec 5W-40, dolévám olej po 15 000 kmBady píše:Ja by som sa chcel spytat, moja nexia ma najazdenych 51000 km, kupil som ju aj s mineralom Shell Helix 15W-40..Viem, ze tento mineral predchadzajuci majitel tam lial od 30000km. Aky tam bol predtym, to neviem. Chcem vsak prejst na polosyntetiku Shell Helix 10W-40. Zo zakaznickeho servisu Shell mi napisali mail, ze prechod z mineralu na polosyntetiku je bezproblemovy, nakolko mineral Shell obsahuje nejake prisady, ktore zabranuju znecistovaniu motora. Chcem vsak pocut este vas nazor..