Moderátoři: Blue Lanos, Admins
To je zajímavé, že někteří jezdíte na 15w - 40 když výrobce doporučuje 10W - 40, co myslíte ostatní, jaký to asi bude mít vliv, já osobně myslím, čím hustší a syntetičtější, tím lépe mazavý a kluzký. Jinak používám Castrol Magnatec 5W-40, dolévám olej po 15 000 kmBady píše:Ja by som sa chcel spytat, moja nexia ma najazdenych 51000 km, kupil som ju aj s mineralom Shell Helix 15W-40..Viem, ze tento mineral predchadzajuci majitel tam lial od 30000km. Aky tam bol predtym, to neviem. Chcem vsak prejst na polosyntetiku Shell Helix 10W-40. Zo zakaznickeho servisu Shell mi napisali mail, ze prechod z mineralu na polosyntetiku je bezproblemovy, nakolko mineral Shell obsahuje nejake prisady, ktore zabranuju znecistovaniu motora. Chcem vsak pocut este vas nazor..
Ved preto chcem zmenit na polosyntetiku.. V navode sa pise, ze vyrobca odporuca: 5W-30, 10W, 15W-40Kruger !!! píše:To je zajímavé, že někteří jezdíte na 15w - 40 když výrobce doporučuje 10W - 40, co myslíte ostatní, jaký to asi bude mít vliv, já osobně myslím, čím hustší a syntetičtější, tím lépe mazavý a kluzký. Jinak používám Castrol Magnatec 5W-40, dolévám olej po 15 000 kmBady píše:Ja by som sa chcel spytat, moja nexia ma najazdenych 51000 km, kupil som ju aj s mineralom Shell Helix 15W-40..Viem, ze tento mineral predchadzajuci majitel tam lial od 30000km. Aky tam bol predtym, to neviem. Chcem vsak prejst na polosyntetiku Shell Helix 10W-40. Zo zakaznickeho servisu Shell mi napisali mail, ze prechod z mineralu na polosyntetiku je bezproblemovy, nakolko mineral Shell obsahuje nejake prisady, ktore zabranuju znecistovaniu motora. Chcem vsak pocut este vas nazor..
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |