tiež by som sa vrátil k názvu témy,teda to šklbanie,alebo "cukatúra" ako vravieval môj starký

,vyskytlo sa mi to zo 2 razy po studenom štarte,po zaradení trojky,ale tiež môžem potvrdiť,je to benzínom,keď som tam dotankoval pár litrov u inej spoločnosti,nie tej najlacnejšej,prestalo to.Inak ja to strideam,po natankovaní plnej nádrže v tej najlacnejšej spoločnosti,tam dotankujem zas zapár litrov toho "drahšieho",vôbec striedam spoločnosti aj pumpy,Inak bola v Nite jedna pumpa (kedysi stará Benzinolka po Zoborom,dnes na jej mieste stojí nová SLOVNAFTka,že vždy po natankovaní benzínu na nej každý voz výrazne zlenivel...

Pri wartburgu som si myslel,že je to tým,že nedobre rozmešaná zmes pri ručnom miešaní oleja,ale keď mito robilo aj na škodovkách,prestal som tam chodiť tankovať,tadšej som vtedy obišiel pol mesta aaž na bratislavskú výpadovku,vtedy tá sieť benzíniek nebola taká hustá.
Inak,ke%d sa mi stalo,že po natankovaní auto výraznejšie šklbalo,či motor zhasínal,alebo zle štartoval,pomohlo doliatie Velfobinu,či inej nemrznúcej prísady,aj za horúceho leta,ono to tú "vodu" z benzínu "vytiahne".
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L