Skubani matyzka

Moderátor: Blue Lanos

Miloš

Příspěvek od Miloš »

Chlapci, takhle asi vypadá zlatá-perleť , je to z nabídky jednho prodejce
https://www.chevroletclub.cz/album_thumbna ... pic_id=101 :)
New Spark LS 2011 oranž.metla 1000km :-))[
Reklama

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No mé znalosti jsou v tomto směru chabé ale já mám takovej dojem že rozdíl mezi perletí a metalízou je jen v materiálovém složení a počtu těch lesklých částeček v laku jinak náš dvorní lakýrník Akri se nám k tomu nevyjádřil :lol:
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

petrm píše:No mé znalosti jsou v tomto směru chabé ale já mám takovej dojem že rozdíl mezi perletí a metalízou je jen v materiálovém složení a počtu těch lesklých částeček v laku jinak náš dvorní lakýrník Akri se nám k tomu nevyjádřil :lol:
Tak přátelé, všichni jste GO-GO :lol:
Je to perleťová metaliza , to je přesný název, je to mateliza ve které je určitá gramáž perleti, no a daewoo to má snad v každé metalize, tudíž je každá perleťová metaliza.
Čistá perleť se dává jen na přání, ale osobně znám jen asi 2 lidi kteří to mají, jen material vrchní vychází na 50tisic kč, což si asi nedovolí kazdy, ze? Navic se stejne stríka na urcity jednobarevny podklad, protoze perlet je jen taková pruhledná a mění podle ostínu do určitých barev, doufám, ze jste se poucili a nebudete se tu hadat jako kone kvuli kravine :lol: :lol: :lol:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

...tak a muzeme to uzavrit :) to bolo slovo odbornika na koniec :lol:
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Blue Lanos píše:...tak a muzeme to uzavrit :) to bolo slovo odbornika na koniec :lol:
Dekuji za pozornost :)
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No taky sem si ho sem objednal 8) oni se byli schopný hádat kvůli takové blbosti donekonečna ;)
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Objednal, ale honorář nikde vole :lol:
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

tak až se někdy setkáme tak ti zaplatím pár :PP: :PP: :PP:
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Oprasujem staru temu....

necitajte cele, v podstate sa na zaciatku tejto temy riesilo posklbavanie auta, nejake tie skusenosti s prerazanim iskry cez VN kable....

Moja otazka - je mozne, ze sa nejakym sposobom rozsteluje predstih zapalovania? Ten sa myslim nastavuje posuvanim rozdelovaca. Od vyroby sa s nim este nehybalo.

Pozadie problemu - kabel k druhemu valcu mi prerazal iskru na veko ventilov. Motor dost hucal, najme vo vyssich otackach - je to urcite zvuk od motora, nie od vyfuku. Vymenil som vsetky 4 VN kable, kupil nove sviecky, vsetko vymenil. Vykon auta sa rapidne zlepsil, hucanie sa stisilo, ale nezmyzlo uplne.

No a co teraz s tym zvukom? Olejik mam v pohode. Veko rozdelovaca som mal cca pred pol rokom dole, ocistil som vtedy kontakty, palec rozdelovaca vyzeral OK, pre istotu som ho vycistil tiez.

Mohlo sa stat, ze sa nejakym sposobom mierne rozsteloval predstih zapalovania? Malo by zmysel za behu motora skusat mierne hybat tym rozdelovacom, ci sa bude zvuk lepsit? Resp. aky moze mat vplyv zly predstih zapalovania na zvuk motora?

Je to taka specialitka toto, preto sa pytam. Ostatne casti su v OK stave, rozvodak napnuty akurat, vodne cerp. nehuci, nic nikde nevyteka, vyfukova sustava 2 x skontrolovana.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

tiež by som sa vrátil k názvu témy,teda to šklbanie,alebo "cukatúra" ako vravieval môj starký :lol: :lol: :lol: ,vyskytlo sa mi to zo 2 razy po studenom štarte,po zaradení trojky,ale tiež môžem potvrdiť,je to benzínom,keď som tam dotankoval pár litrov u inej spoločnosti,nie tej najlacnejšej,prestalo to.Inak ja to strideam,po natankovaní plnej nádrže v tej najlacnejšej spoločnosti,tam dotankujem zas zapár litrov toho "drahšieho",vôbec striedam spoločnosti aj pumpy,Inak bola v Nite jedna pumpa (kedysi stará Benzinolka po Zoborom,dnes na jej mieste stojí nová SLOVNAFTka,že vždy po natankovaní benzínu na nej každý voz výrazne zlenivel... :( :( :( Pri wartburgu som si myslel,že je to tým,že nedobre rozmešaná zmes pri ručnom miešaní oleja,ale keď mito robilo aj na škodovkách,prestal som tam chodiť tankovať,tadšej som vtedy obišiel pol mesta aaž na bratislavskú výpadovku,vtedy tá sieť benzíniek nebola taká hustá.
Inak,ke%d sa mi stalo,že po natankovaní auto výraznejšie šklbalo,či motor zhasínal,alebo zle štartoval,pomohlo doliatie Velfobinu,či inej nemrznúcej prísady,aj za horúceho leta,ono to tú "vodu" z benzínu "vytiahne".
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
ondrej13

Příspěvek od ondrej13 »

:D :D :D :) :) :) :( :( :( :o :o :o :shock: :shock: :shock: :? :? :? 8) 8) 8) :oops: :oops: :oops: :P :P :P :x :x :x :cry: :cry: :cry: ;) ;) ;) :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :!: :!: :!: :!: :?: :?: :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea: :arrow: :arrow: :arrow:
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Zkoušel?

Příspěvek od Vazoun »

ondrej13 píše::D :D :D :) :) :) :( :( :( :o :o :o :shock: :shock: :shock: :? :? :? 8) 8) 8) :oops: :oops: :oops: :P :P :P :x :x :x :cry: :cry: :cry: ;) ;) ;) :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :!: :!: :!: :!: :?: :?: :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea: :arrow: :arrow: :arrow:
-----------------------------
To jsi zkoušel funkčnost / emotikonů / smajlíků :?: " ondreji13 " :?: :?: nebo snad máš něco proti poznatkům kolegy " Alvina " :?: Když tak se
raději zeptej přímo :!:
Zdravím všechny na foru :lol: Vazoun" :lol: Obrázek
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Cau Vazoun,

ked uz sa do toho montujes.... :) ....nevies nahodou, ci sa moze casom rozstelovat predstih zapalovania? Ide o to, ci mam skusat pri nastart. motore mierne otacat rozdelovacom a pocuvat zvuk, ci sa bude menit k lepsiemu/horsiemu...?
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Rado 77 :

rozhodně se nerošteluje tolik, než pokud by jsi s ním otáčel za chodu motoru a poslouchal zvuk. Na seřízení předstihu se používá stroboskopická lampa, v základním nastavení postačí přeskok jiskry prvního válce.
-------------------------------------

Jinak k tomu škubání motoru. Již jsem to tu jednou psal, u mého Matíze pocituji jemňounké poškubávání motoru, markatní to je při tahu na třetí stupeň. Neřeším to, dělá mi to již od koupi Matíze a nijak mi to nevadí. Motor táhne perfektně. Svíčkami a ani kabeláží svíček to není a tak se tím nezabývám.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Nazdar Vaclave ;)

Jasne, problem je v tom, ze nemam tu lampu a servisu uz proste neverim. Sviecky + VN kable mam nove. Rozdelovacom sa este od vyroby nehybalo....skor asi este preverim, ci mi spravne nasadili rozvodak (polohy kluk. vs vackovy hriadel) a ci je OK napnuty.

Moj problem je ten, ze mi motor vo vyssich otackach zacne hucat. Ide to urcite odtial, vyfuk mam cely pozrety (novy vlnovec , zadny diel), takze je to urcite z motora. Olej som menil pred par dnami.

A teraz je otazka - ci by to hucanie mohlo byt sposobene:
A, zlym predstihom zapalovania
B, zlym palcom + vieckom rozdelovaca
C, zle nastavenym rozvodakom

Inak auto taha dobre, jazda je dynamicka; po vymene sviecok a VN kablov sa rapidne zlepsili motoricke vlastnosti. Len ten zvuk vo vyssich otackach.....nic mi nerezonuje (umele casi al. hadice), to uz som pozeral.
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“