Po nějaké době se zase vracím k tématu :/..Ukazatel vody si pořád dělá tak nějak co chce. Předtím ukazatel lital nahoru/dolu jak se mu chtělo, když jsem měl čidlo s černým kroužkem-neoriginal. Tak jsem to chtěl nějak vyřešit a koupil jsem tedy čidlo s červenou kroužkem-original made in korea.
Po výměně se ručička vyšplhala sotva po tu první bílou čáru. Nedalo mi to, tak jsem vyměnil i termostat za nipparts a stejně to skoro nepomohlo a ukazatel si ukazuje podle svého asi.
Venku 30°C a ručička se nechtěla ani pořádně vyšplhat na těch 87°C. Když po půl hodině vyšplhala na 87°C, tak jsem si říkal, že to nějak trvalo. Motor jsem vypnul tak na 10 minut a pak zase nastartoval a zase ručička max u první bílé čárky.
Za jízdy se to o trošku zlepšilo ale schválně jsem tu ručičku sledoval a viděl jsem jak jde dolů a to byl motor zahřátej až až :/
PS: zkoušel jsem i ten kablik přiložit na kostru a ručička vyskočila uplně nahoru, takže tam snad problem není. Takže ted otázka proč to pořád ukazuje tak divně
Napadlo mě ještě, jestli by byl někdo tak hodný a vyfotil mi zahřátej motor u své Legy - tedy ukazatel a + jeslti bych mohl poprosit o vyfocení toho čidlo v motorovém prostoru. (jde mi o to, jak hluboce je dotáhlé v motoru, protože u mé Legy není uplně nadoraz..tak 2 mm by šel ještě dotáhnout) ale voda přes něj neprosakuje.