Olej do prevodovky
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim. Mám takový problém. Včera mi začala pískat při řazení spojka, myslel, sem si, že to bude dělat jen chvíli, ale dneska večer to přeřvávalo i rádio. Pískáto při každém zařazení rychlst. stupně. ze začatku to šlo řadit bez problému, ale po pár kilakach už nešlo zařadit vůbec, ale nakonec vždycky ta rychlost se tam hodila. Navíc při zmačknutí spojky mě pedál kopal do nohy. čím to může být? že by jen málo oleje nebo celá spojka kaput? Je to Nex. GL najeto 140000Km. Díky za každou radu.
Nexia sedan GL, Lpg, 1995, zelená metalíza.
- Reklama
Vypadá to na rozpadlý spojkový kotouč. Raději s tím okamžitě do servisu. Zadře se spojkové ložisko a pak to sebou "vezme" ten zbytek.Mechanika ovládání spojky přenáší to šrotování do tvojí nohy, to jsou ty rázy. Dá se to opravit bez demontáže motoru z vozu a trvá to asi tak tři hodiny.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
Re: Olej do prevodovky
Chcem vymenit olej do prevodovky...A potrebujem ho vypustit... Tak som sa rozhodol ze ho vypustim cez tu vanicku na spodku prevodovky...lenze z tamadial mi vytecie len olej z prevodou a v diferaku ostane stary nadalej nevyteceny...neviete priblizne ake mnozstvo ostane v diferaku nevypusteneho oleja?? Chcem to nechat tak a potom doliat do skrine novy olej a tamten kusok z diferaku nech sa zmiesa s novym..Nebude to vadit? Len neviem ake mnozstvo stareho oleja tam ostane ak to vypustim cez tu vanicku.Vdaka
Olej tam chcem naliat tento Valvoline
Alebo dat tam tento olej Shell ? Je mineralny tak neviem, ale je urceny pre Generals Motors
- vynikající nízkoteplotní chování
- vysokou únosnost mazacího filmu
- spolehlivou protioderovou ochranu
- vysoká oxidacní a termickou stabilitu
- dlouhou životnost
Specifikace
General Motors Allison C-4 (10750189)
Voith 55.6335.30 (ex G 607)
Ford Mercon
MAN 339 Type D
MB 236.7
Renk
ZF TE-ML 03D-04D-09A-11A-14A-17C
Dat tam radsej tento Shell olej aj ked je Mineralny?? JRDa ak vies porad dik
Olej tam chcem naliat tento Valvoline
Ak mate presnejsi olej aky tam ma ist a lepsi tak poslite link
Alebo dat tam tento olej Shell ? Je mineralny tak neviem, ale je urceny pre Generals Motors
Shell Donax TA zarucuje:
- vynikající nízkoteplotní chování
- vysokou únosnost mazacího filmu
- spolehlivou protioderovou ochranu
- vysoká oxidacní a termickou stabilitu
- dlouhou životnost
Specifikace
General Motors Allison C-4 (10750189)
Voith 55.6335.30 (ex G 607)
Ford Mercon
MAN 339 Type D
MB 236.7
Renk
ZF TE-ML 03D-04D-09A-11A-14A-17C
Dat tam radsej tento Shell olej aj ked je Mineralny?? JRDa ak vies porad dik
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
...věčné téma - po kontaktu různých servisů tuším Dojáček 75W / 90 běžný převodový aj. dal bych na JRD mLaren tedy SHELL TA DONAX II je to olej od automatu ale hodnoty jsou přibližně stejné + delší espirace, životnost...výrobce nepočítal s výměnou tedy doživotní není výpustný šroub ve vaně a hlavně je červený jako z posilovače, v polském návodu " Jak na to " se doporučuje výměna po 30tis. km
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
Pre tych ktory sa trapili aky olej ide manualnej prevodovky na Nexii tak som vam vyriesil tu zahadu. A videl a zistil som to v original Daewoo obchode.
K tomu oleju...
Su to litrove uplne biele flase. A na nich na bielom stitku je napisane velkym modrym pismom GENERALS Motor a dole pod tym Transmision manual oil alebo tak nejako nepamätam presne... a pod tym este nieco malym pismom ale to uz som nestudoval, nestihal som..Olej je normalne cerveny..Predavac povedal ze su to original naplne urcene len pre DAEWOO/OPEL prevodovky od GENERALS MOTOR .
Liter tohto oleja stoji 10 Eur ...Najblizsie ho kupim a vymenim...Plus spolu s olejom este si dokupim aj tesnenie nove pod tu malu vanicku na prevodovke, skadial vypustim olej, maju to tesnenie rovno aj na predajni.. A skusal som tento olej potom najst aj na internete a nikde uplne nic som nenasiel o nom, takze uz aspon viem kde ho zozeniem a do kocna zivotnosti auta budem mat pokoj..
K tomu oleju...
Su to litrove uplne biele flase. A na nich na bielom stitku je napisane velkym modrym pismom GENERALS Motor a dole pod tym Transmision manual oil alebo tak nejako nepamätam presne... a pod tym este nieco malym pismom ale to uz som nestudoval, nestihal som..Olej je normalne cerveny..Predavac povedal ze su to original naplne urcene len pre DAEWOO/OPEL prevodovky od GENERALS MOTOR .
Liter tohto oleja stoji 10 Eur ...Najblizsie ho kupim a vymenim...Plus spolu s olejom este si dokupim aj tesnenie nove pod tu malu vanicku na prevodovke, skadial vypustim olej, maju to tesnenie rovno aj na predajni.. A skusal som tento olej potom najst aj na internete a nikde uplne nic som nenasiel o nom, takze uz aspon viem kde ho zozeniem a do kocna zivotnosti auta budem mat pokoj..
...no Darku taky mi něco nabízeli v Oplu a tvrdili, že je original a červený ( asi na tom něco bude...), jinak po servisech se nálevá kde co..., a pokud budeš chtít zalistovat zjistíš, že ti co nalili 80W .... začali mít potíže, no a JRD leje SHELL TA II, prostě do automatu a Mercedes dává do manuálů taky dextron II, III voni se kvalifikací příliš neliší navíc SHELL TA II je dlouhodobý ale nechci ti oponovat, jenom dáváme dohromady názory...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
No ved jasne Serpico....Aspon viem ake mam moznosti. Mozem sa rozhodnut aky tam nalejem. 2 Litre oleja Shell TA II stoji na olejposta.sk 400sk a ten olej od GM original 2 litre stoja 600 sk . Nove tesnenie vanicky prevodovky stoji 185 sk, takze ak zoberiem ten Shell TA mam usetrene 200 sk na nove tesnenie tej vanicky prevodovky skadial ten olej vypustim Dam tam nakoniec ten Shell nakolko ho mate vyskusany uz... Tak sa majteSerpico píše:...no Darku taky mi něco nabízeli v Oplu a tvrdili, že je original a červený ( asi na tom něco bude...), jinak po servisech se nálevá kde co..., a pokud budeš chtít zalistovat zjistíš, že ti co nalili 80W .... začali mít potíže, no a JRD leje SHELL TA II, prostě do automatu a Mercedes dává do manuálů taky dextron II, III voni se kvalifikací příliš neliší navíc SHELL TA II je dlouhodobý ale nechci ti oponovat, jenom dáváme dohromady názory...
Mějte se fajn
...a tak jsem tady zase olej do převodovky - co vím je červený - běžná kontrola - celoživotní náplň názor i odborných prodavačů, např. v Krči, není výpustný šroub ( třeba výrobce počítal s odsáváním, nevím a byl by to asi problém... ), při běžných espiracích olejů je uváděna doba použitelnosti 5let v ale v originálním obalu, tedy ne v převodovce, tedy vyměním po 12 letech stáří, má podle mě nárok a to jsem to poněkud překročil anebo je tak " zázračný originální olej " - názor palikxe a jeho praxe co vypustíme z aut je tmavší ale bez problémů...názor palikxe nedávat SHELL TA dexron II patří do automatu... může mít podobnou klasifikaci, nevím docela mi teď zajímá názor JRD McLaren a ten má právě SHELL TA dexron II v převodovce, co nas to převodovka chutná jí, řadí nejspíš ano...Dál to nebudu rozebírat ale včera jsem koupil originál do Oplu ( licence nexie ) a je červený za 230 Kč přikládám foto...Mějte se fajn
[attachment=0]PřevOlejŠtítek.jpg[/attachment
- Přílohy
-
- PřevOlejŠtítek.jpg (32.94 KiB) Zobrazeno 3663 x
Naposledy upravil(a) Serpico dne stř úno 03, 2010 20:40, celkem upraveno 1 x.
serpico
serpico
Anooo serpico. To je presne to co som videl v Daewoo obchode v KE. Je to original napln, cerveny olej do manualnej prevodovky Tento olej si kupim aj ja ked budem pred zimou menit olej v prevodovke. U nas stoji 1L 300 sk cize 10 Eur
Klucii a jak ten starej olej teda dostat ven???
Pořád mi to nejde do hlavy....
Pořád mi to nejde do hlavy....
_________________________________________________________________________________________________________________
Daewoo Nexia 1,5 8V 75HP haftback 5dv,,výfuk Remus 13cm průměr ,,audio Autosonic,LG,,dálkovky Wessem 18cm,,výbava Gl
Daewoo Nexia 1,5 8V 75HP haftback 5dv,,výfuk Remus 13cm průměr ,,audio Autosonic,LG,,dálkovky Wessem 18cm,,výbava Gl
Na spodku pevodovky povol tu vanicku a nechaj ho odtiect..
...to curdys a kup si rovnou nový těsnění na tu vaničku a né, že to povolíš a zase utáhneš pak by si měl z toho " olejničku ", je dobrý pro lepší utěsnění na těsnění dát ještě Loctite - černou surovou gumu, originál tam je černá a není to silikon, tuba je ale drahá asi 300 Kč, mívají jí v Halsfordfu
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico
Si myslim ze tam postaci aj cerveny silikon. Jedna tuba stoji 90 Sk 3 Eura. Horsie je to pri motoru, tam sa mozu upchat kanaliky pre olej.
...to Darku já mám se silikonem špatný zkušenosti na sousedový nesiii 16V po GO motoru chcala vana a nebylo tam žádný těsnění a mají tam být dvě, je tam ještě odstřikový plech a tak jsme to dělali dvakrát se silikonem a na nic...mě se to u 8V nehnulo od výroby nebylo to dole, jenom je tam vytlačená přebytečná černá guma a to samé u převodovky a čistý bez línání což se neustále opakuje v recenzích ojetých aut, to samé u převodovky čistá bez línání jenom s vytlačenou černou gumou, proto jsem výměnu oleje v převodovce dělal se spojkou bez demontáže těsnění s vyjmutím celé převodovky z vozu, vylil jsem starý olej kontrolním šroubem a vono to po demontáži teče nakonec všude, takže tak akorát náplň není 1,8 litru ale 2,2 litru...
serpico
serpico