Výměna topení - Daewoo LEGANZA 2.0
Moderátor: Blue Lanos
Re: Výměna topení - Daewoo LEGANZA 2.0
No sláva, a už ti autí topí ? Trochu mi tvrzení o uvolnění nečistot neladí ( na vstupu vzduchu do auta je pylový filtr) tak do auta by měl jít jen relativně čistý vzduch. Letos v létě jsem rozebíral topení (skřípal větrák) ve Feldě, najeto 140000 rv. 1998 a i když u ní žádný filtr není nenašel jsem v něm žádné nečistoty které by mohly nějak ohrozit průchod vzduchu do kabiny
Spíš bych tipoval na blbě smontované nebo nepřipojené nějaké ovládání klapek, ale budiž...... v autě je totiž možné asi cokoli a i zcela zvláštní a nepochopopitelné nejsou nemožné...... Ostatně i chirurgům občas něco zbyde, či naopak něco v pacientovi zůstane navíc
Spíš bych tipoval na blbě smontované nebo nepřipojené nějaké ovládání klapek, ale budiž...... v autě je totiž možné asi cokoli a i zcela zvláštní a nepochopopitelné nejsou nemožné...... Ostatně i chirurgům občas něco zbyde, či naopak něco v pacientovi zůstane navíc
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Reklama
Samozrejmosťou je po oprave odskúšať to čo bolo opravené. (Zákazník má byť spokojný a nie s prepáčením nasraný) Samozrejmosťou to je v tých kvalitnejších servisoch. Na sedačku dá prehadzov, potom si sadne a pod. Auto by malo byť v lepšom stave ako šlo do servisu. Možno by ho mali vrátiť vyčistené a umyté ako pozornosť podniku. Mali by sa so zákazníkom lúčiť slovami " Keď ste nespokojný povedzte nám a keď spokojný povedzte iným". Poznám spustu servisov ktoré už prestali existovať, alebo sa venujú niečomu inému.
Podla mňa to bolo špatne zložené, pre zaujímavosť čo tá oprava stála?
Podla mňa to bolo špatne zložené, pre zaujímavosť čo tá oprava stála?
Leganza 2,2 CDX r.v. 2000, LPG
Mitsubishi Pajero, L200 r.v.2005
Dácia Sandero Stepway DCi r.v.2013
-
- Kontaktovat uživatele:
Atreji prosim ťa už som preliezol všetko ale neviem dojsť na to ako sú tak prichytené tie plastové rúrky čo idú cez karosériu ,lebo nemám velký unik tedy skoro žiaden ale ako píše Ali tak sa mi nenormálne rosí a to až tak že už pomali neviem jazdiť no kúrí dobre a pre to si myslím že já som minulý rok povoloval tie hadice kúrenia dole pri tých rúrkách a jednu som nevedel sundať tak som s nou otočil a hadica síce nezliezla zato sa mi pretočila ta rúrka a mám podozrenie že to tam je ako v BMW čiže tie rúrky sú tam na gumičkách ale to by som prave potreboval zistiť Díky
Keď som dával dole to potrubie, najprv som stiahol dole "eska pásky" (kombinačkami som ich stlačil, tým sa roztiahli) odsunul som ich od karosérie k motoru cca 10 cm. Tie trubky nechceli ísť len tak dole z radiátora, tak som ich mierne popootáčal a následne stiahol. To potrubie je natiahnuté asi 5 cm na trubke radiátora. Naspäť, po vložení nového radiátora som potrubie radiátora natrel silikonovým hermetikom (Soudal) - GASKET SEAL odolnosť do + 285 °C. Opätovne som dal naspäť sťahovacie pásky.
-
- Kontaktovat uživatele:
To je mi jasné to som už robil ale mna zaujímá či má radiátor rúrky na pevno alebo sú tak skladané z viecerých častí no jednoduše či tie rúrky čo trčia v motorovom priestore sú pevná súčiasť radiátora Díky
Tie rúrky sú súčasťou radiátora,
http://moto.allegro.pl/item885081667_na ... ganza.html
čo som vybral boli privarené, ten nový čo som vkladal boli trubky v lisované.
http://moto.allegro.pl/item885081667_na ... ganza.html
čo som vybral boli privarené, ten nový čo som vkladal boli trubky v lisované.
Ešte so našiel fotku
http://moto.allegro.pl/item891195318_na ... ganza.html
http://moto.allegro.pl/item891195318_na ... ganza.html
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky už som si obhledával radiátory a hladám dobrú cenu lebo už som aj našiel chybu mojho rosenia - pod radiátorom na tom plaste je červená a sladká kvapalinka takže už viem kde je chybička no je viac ako pravdepodobné že som to zrobil já lebo som točil s tou rúrkou a asi som ju uvolnil a tam sa to trošku kvapká no nie je to strašné ale na rosenie okien je to až až a tak je to už dané a jede tam nový radiátor Díky ješte raz za fotky No a už je objednaný
Prajem veľa trpezlivosti pri jeho výmene.
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky ale nemám s toho strach lebo som pred nou mal OPLA a tam som tiež menil radiátor len tam musela celá palubka von no lenže len spodok ktorý je na Legyne nacvaknutý bol na OPLÍKU šroubovaný takže som mal plnú krabicu od solviny plnú skrutiek a to pri Legyne nehrozí a vlastne už som mal skoro celú palubku vonku a nie raz takže díkes a dúfam že sa to podarí no bude to trvať lebo skúsim to nafotiť a to vieš to trocha zdržuje ale čo by jeden neurobil že
Ali:
Já řešil podobný problém. Loni mi prasklo topení v Leganze a také po výměně auto skoro netopilo.
Pouze trochu u spolujezdce nebo se trochu vytopilo po delší době na vnitřní cirkulaci. Jelikož už
byl konec zimy, tak mě to moc netrápilo, ale letos jsem to začal řešit před zimou a ukázalo se,
že mi i stále propouští termostat, ale to nevysvětlovalo problém proč auto netopí, když je motor
ohřáty. Rozebral jsem všechno abych se podíval na topení a topení bylo horký což mi hlava nebrala,
až jsem se dopídil ke klapce co přepína vzduch na okruh buď přes topení nebo jenom normál z venku
a bylo evidentní, že se mi mísí studený vzduch s teplým, a proto to netopí jako dříve, takže mi s tím
asi nějak hnuli při montáži jako tobě nebo špatně smontovali. Bohužel jsem to loni neřešil a letos už
na záruku nemám nárok, tak si všechno opravím sám, až bude venku líp.
Lukáš.
Já řešil podobný problém. Loni mi prasklo topení v Leganze a také po výměně auto skoro netopilo.
Pouze trochu u spolujezdce nebo se trochu vytopilo po delší době na vnitřní cirkulaci. Jelikož už
byl konec zimy, tak mě to moc netrápilo, ale letos jsem to začal řešit před zimou a ukázalo se,
že mi i stále propouští termostat, ale to nevysvětlovalo problém proč auto netopí, když je motor
ohřáty. Rozebral jsem všechno abych se podíval na topení a topení bylo horký což mi hlava nebrala,
až jsem se dopídil ke klapce co přepína vzduch na okruh buď přes topení nebo jenom normál z venku
a bylo evidentní, že se mi mísí studený vzduch s teplým, a proto to netopí jako dříve, takže mi s tím
asi nějak hnuli při montáži jako tobě nebo špatně smontovali. Bohužel jsem to loni neřešil a letos už
na záruku nemám nárok, tak si všechno opravím sám, až bude venku líp.
Lukáš.
Poradte mi kúrenie je funkčné, horúci vzduch tlačí na predné sklo, rovno tiež, ale dole na nohy vlažný vzduch ako keby sa primiešaval studený z vonka. I keď dám kúrenie na plno a len dole nie je horúci. Čím to je. Spodným čidlom?
-
- Kontaktovat uživatele:
Pozri na klapky či na plno otvárajú ale rozdiel v teplotách mám aj Já len zasa tak že na nohy horúcí ale predné ofuky vlažné no je to normálka pri automatikách lebo mi to robí aj superb,fiat a renault takže to je pohoda no rozdiel medzi vrchom a spodkom som ješte nezaznamenal ale vyskúšam to