Obecne patria Daewrolety,medzi veľmi vydarené a spoľahlivé,nenáročné autá,ale ako hovoria Angličania "Každý dom má svojho obesenca ", alebo my,Slováci,že v kazdom revíre sa nájde nejaká škodná

,fakt sa môže stať,že sa najde nejaký nevydarený kus. památníci si možno spomenu na roky 1986-7 aké problémy boli s Meďákmi rady W124 po rozbehu ich sériovky,to auto sa stalo terčom posmechu,obdobne to bolo aj so 190-kami,alebo,zostaňme doma,spoňte si na rok 1977 a patálie s prvými Š105/120 či o 5 rokov neskôr vír okolo autobusov rady C734,ale aj rok 1997 a prvá séria slávneho VW Beetle,ktorá musela byť stiahnutá späť do výroby pre nebezpečenstvo el.skratu,takisto aj niektoré Audiny,či BMW museli byť stiahnuté. Takže obecne platí,že každá novinka má svoje "pôrodne bolesti",takže by som radil počkať.
V tomto prípade musím dať,výnimočne za pravdu aj Krtkovi

,fakt sa môže stať,že aj u tých všeobecne najvydarenejších typov vozov sa nájde nedorobok,či odfušovaný kus s ktorým sú patálie. V 80.rokoch u nás platili za najspoľahlivejšie vozy Wartburgy a Žiguláky 1200,ale našli sa medzi nimi čierne ovce,ktoré trápili majiteľov od 1. dna,čo sa môže stať aj teraz,počul som už aj o nevydarenej Toyote Corolle. fakt to potom závisí na prístupe predajcu,či priamo výrobcu,tí serióznejší ponúknu na výmenu voz kus za kus. Inak v tejto branži sa nenájde absolútne poctivý predajca,sú len viac a menej seriózni
Čo sa týka Hunyadiovcov,teda Hyundiov,to som počul ,že prvé Sonaty neboli ktovieako vydarené,ale naopak Accenty sa kvalitou vyrovnali lepším európskym značkám,takisto GETZ,ktorý som mal ako funglovku a dodnes slúži môjmu otcovi je kvalitou presne tam,kde aj SEAT IBIZA v záruke,ani jedna chyba,dosial najazdil 45 000 bez jedinej poruchy, Ibiza takisto 80 000 za 8 rokov,bez poruchy a jedinej stopy po hrdzi.
Takže ja osobne by som kúpil JEDINE Kórejca.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L