Cruze se sériově vyrábí od začátku října 2008, tedy již 7 měsíců, takže pokud bude čekací lhůta 3 měsíce, je ten pravý čas pro objednání, aby byl splněn Krtkův předpis na roční výrobu auta.Krtek píše:Obecně bych ale s Cruzem počkal tak rok až se to naučej pořádně vyrábět.
Zkušenosti s auty jsou ryze subjektivní záležitost, pokud se nejedná o statisticky relevantní vzorek uživatelů. Jeden zoufalý user, kterej měl prostě pech, ale statistiky ani neovlivňuje a ani je nevytváří... Já třeba mám zatím z vlastních zkušeností zafixovanou za nejhorší značku FORD a pak hned FIAT, naopak korejci (KIA a DAEWOO v naší rodině) jsou zcela bezúdržbová auta! Kdybych nebyl pedant a vykašlal se na preventivní údržbu, auto by v servisu za 3 roky, co ho mám, ani neuviděli. Tím samozřejmě netvrdím, že někdo jiný se svým kusem téhož auta nemá třeba problémů dost. Jen prostě říkám, že ze zkušeností jednoho člověka nelze vytvářet obecně platná dogmata (jak pro konkrétní model, natož pro celou značku), jak se tady o to vytrvale snaží Mr. Krtek. Chápu ale, že je právem naštvaný (slušně řečeno), a tak se tu svou blbou náladu snaží přenést i na ostatní, aby se mu ulevilo. To je prostě lidská přirozenost... U Cruzeho je blbé to, že tu zatím žádný uživatel není a ani to auto nemá takové vazby na předchůdce, aby se předpokládané vlastnosti a chyby daly jednoduše vydedukovat z předchůdce. Cruze je ale od začátku jako první Daewoo v historii koncipován jako globální model, takže myslím, že bylo určitě i v zájmu GM (zvlášť v jejich aktuální situaci) vytvořit auto, o které by se mohli opřít, než aby si s ním přidělali další problémy...