Spotreba oleje
Moderátor: Blue Lanos
Spotreba oleje
Ahoj vsichni,
posledni dobou pozoruji u sveho Matyska zvysenou spotrebu oleje (ubylo priblizne ctvrt litru za necele 2000km). Jinak najeto 65tis. (zadne silenosti - setrne zachazeni, atd...).
Jaka je vase spotreba? - planuju kvuli tomu servis, tohle se mi urcite nezda normalni. Mel jste pripadne nekdo podobny problem?
Diky za kazdou reakci
posledni dobou pozoruji u sveho Matyska zvysenou spotrebu oleje (ubylo priblizne ctvrt litru za necele 2000km). Jinak najeto 65tis. (zadne silenosti - setrne zachazeni, atd...).
Jaka je vase spotreba? - planuju kvuli tomu servis, tohle se mi urcite nezda normalni. Mel jste pripadne nekdo podobny problem?
Diky za kazdou reakci
- Reklama
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
S tímto jsem se zatím nesetkal, kolik tam naleju tolik vyleju ( najeto 120tis. )
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje
Mám sice najeto pouze 70000 km, dělám pravidelné výměny po 15000 km, a jako Badger, co naleji také vypustím. Nevím co to je dolévat olej či chladící kapalinu.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Moje spotřeba je cca 1 a 1/4 litru na 15.000 km a to, že tu někdo říká, že co naleju, to taky vyliju, to je pěknej kec Když se maže klika, ojnice apod.., tak je skoro vyloučený, že se ani trocha nedostane do válců a nespálí se, kor když jde píst do D.Ú.. Tohle max. chvíli u novýho auta, ale po 120.000 km ať mi tohle nikdo nevykládá. Každý auto žere olej a 1/4 litru na 2000 km je v pohodě - je to sice trochu víc, ale pokud se to nebude zhoršovat, tak při 10.000 km to dělá litr a 1/4, takže nevidím problém
Roberte, najdi na mém příspěvku aspoň jeden důvod proč bych si měl vymýšlet. A s tvým názorem nemohu souhlasit, protože před Matízem jsem měl favorita, který měl najeto 200000 km a po 15000 km ubylo pouze od max po min na měrce, což odpovídalo asi spotřebě 1 litru oleje.
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že to je přece jenom moc...to znamená že se mezi výměnami musí dolívat...já jsem maximálně ochoten akceptovat, že to klesne z rysky max na rysku min, což bývá většinou litr...
...takovouhle spotřebu měl můj Racer, a to měl hodně přes dvě sta tisíc najeto...
...pokud nikde viditelně nic neteče, tak mě ještě napadá, jestli tam není moc řídký olej...tedy řidší než je předepsaný...
...takovouhle spotřebu měl můj Racer, a to měl hodně přes dvě sta tisíc najeto...
...pokud nikde viditelně nic neteče, tak mě ještě napadá, jestli tam není moc řídký olej...tedy řidší než je předepsaný...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Proč si asi budu vymýšlet!!! Samozřejmě, to myslím obrazně, protože když to vylívám, tak něco zůstane v autě, ale to je logické, že všechno nevyteče!!! Takže nám Matízek olej opravdu nepapá, tj. poslední slovo!!!Robert píše:Moje spotřeba je cca 1 a 1/4 litru na 15.000 km a to, že tu někdo říká, že co naleju, to taky vyliju, to je pěknej kec Když se maže klika, ojnice apod.., tak je skoro vyloučený, že se ani trocha nedostane do válců a nespálí se, kor když jde píst do D.Ú.. Tohle max. chvíli u novýho auta, ale po 120.000 km ať mi tohle nikdo nevykládá. Každý auto žere olej a 1/4 litru na 2000 km je v pohodě - je to sice trochu víc, ale pokud se to nebude zhoršovat, tak při 10.000 km to dělá litr a 1/4, takže nevidím problém
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
To samé v modrém
Můj autorizovaný servis v Rumburku, mi rovněž pravidelně vyměnuje olej,
OMV Control Light 10/40 - naposledy 07/2006. Jelikož mám najetých pouze
30.500km nedokáži se k danému tematu vyjádřit.Ale o čem jsem pevně já
přesvědčen, je poznatek ten,že před každou výměnou mi podle měrky oleje
vždy ubylo asi 4-5mm.Toliko k úbytku oleje po 4 letech.Zdravím všechny na
foru a přeji hezký den. " Vazoun "
------------------------
MATIZ SE r.v. 07/2002 světle zelená metalinda U 38 /spotř.5.8/6.8 na 100km
Evidovaný člen MATIZ clubu inv.čís. 20
OMV Control Light 10/40 - naposledy 07/2006. Jelikož mám najetých pouze
30.500km nedokáži se k danému tematu vyjádřit.Ale o čem jsem pevně já
přesvědčen, je poznatek ten,že před každou výměnou mi podle měrky oleje
vždy ubylo asi 4-5mm.Toliko k úbytku oleje po 4 letech.Zdravím všechny na
foru a přeji hezký den. " Vazoun "
------------------------
MATIZ SE r.v. 07/2002 světle zelená metalinda U 38 /spotř.5.8/6.8 na 100km
Evidovaný člen MATIZ clubu inv.čís. 20
Roberte, nevím na jaký příspěvěk nyní reaguješ, ale ještě jednou. Můj Matíz olej nebere, mám najeto 70000 km. Motorový olej mám po celou dobu na rysce max a výška hladiny se během ujetí 15000 km nemění. To znamená že vypouštím po ujetí 15000 km motorový olej s rysky max. A nechci tu číst že lžu. Nemám k tomu důvod.
Reaguju na příspěvky, kde bylo řečeno MIN a MAXV.Brousek píše:Roberte, nevím na jaký příspěvěk nyní reaguješ, ale ještě jednou. Můj Matíz olej nebere, mám najeto 70000 km. Motorový olej mám po celou dobu na rysce max a výška hladiny se během ujetí 15000 km nemění. To znamená že vypouštím po ujetí 15000 km motorový olej s rysky max. A nechci tu číst že lžu. Nemám k tomu důvod.
Měl jsem na mysli to, že maximalně se to hne, jak už někdo psal, z MAX na MIN a že se mi nezdá, že by rozdíl, mezi MIN a MAX byl 1 litr Toť vše
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
ja mam na merce mezi Max a Min 1l. a je to napsany i na ty merce
a olej si auto vezme i kdyz je novy je to i v manualu jen si novy vezme min nez stary je to zhruba decy u noveho a u starsich pokud nikde nic netece tak je to az ten jeden litr co uz tu bylo receno, a kdyby auto si nebralo olej tak potom nevidim duvod proc tam je ta merka s tima hranicnima carkama Max a Min. ale az vam napisou nase servisaky ze auto olej bere, tak pak mozna uverite. A pokud nemam pravdu tak asi tejch 2 roky co sem studoval motor sem se nic nenaucil.
a olej si auto vezme i kdyz je novy je to i v manualu jen si novy vezme min nez stary je to zhruba decy u noveho a u starsich pokud nikde nic netece tak je to az ten jeden litr co uz tu bylo receno, a kdyby auto si nebralo olej tak potom nevidim duvod proc tam je ta merka s tima hranicnima carkama Max a Min. ale az vam napisou nase servisaky ze auto olej bere, tak pak mozna uverite. A pokud nemam pravdu tak asi tejch 2 roky co sem studoval motor sem se nic nenaucil.
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Konečně někdo, kdo tomu rozumí a potvrdil má slovaSlavek píše:ja mam na merce mezi Max a Min 1l. a je to napsany i na ty merce