Ak vam mozem poradit kde kupite lacnejsie Castrol olej:
Oilshop:
http://oilshop.webdustry.com
Spotreba
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Re: Spotreba
stefan píše:Ako dokážete znížiť spotrebu u Espera?
Normálne to mám priemer okolo 9litrov/100km.
Moje jazdenie je zväčša po meste, 2 km zastavenie,
ďalšie 2 km zastavenie, sem tam 10 km do vedľajšieho
mesta a späť (asi 3 krát do mesiaca). Teda skoro stále
mesto a krátke úseky. Tú spotrebu teda beriem v norme.
Teraz v zime pri -10°C v priemere mi však spotreba vystúpila
skoro na 11 litrov.
Čosi sa píše v sekcii Nubira o oblbnutí čidla teploty nasávaného
vzduchu.
Čo všetko ste vyskúšali na zníženie spotreby a s akým
úspechom?
Snáď malá rada ako znížiť spotrebu ak však nejazdíte športovo sám som to vyskúšal a pocítil som to na svojej nádrži,spotreba bola nižšia:
1. ľahklá noha na plyne a zbytočme ho nevytáčať /ak chceš malú spotrebu/, Agresívna jazda môže zvýšiť spotrebu až o 30%!!!
2.výmena vzduchového filtra zlepší spotrebu asi o 3%
3.výmena palivového flitra zníži spotrebu asi o 4%
4. Pri veľkých rýchlostiach neotáraj okná, zvyšuje sa odpor a potrebuješ viac na rozbeh.
5.dodržiavanie odstupu od áut, nejazdi štýlom brzda - plyn
6.nevoz zbytočnú záťaž, kaýždých 50kg nákladu môže zvýšiť spotrebu o 2/%
7. včas treba zaradiť správnu rýchlosť
8.používaním kvalitného a odporúčaného oleja sa môže znížiť spotreba až o 2%
9.každom otvorení palivovej nádrže dochádza k strate paliva v podobe výparov, preto sa snažte tankovať menej často a vo väčšom objeme.
10.nevoziť na streche náklad ani nosiče, ak to nieje potrebné, zvyšuje sa hmotnosť aj odpor vzduchu a na spotrebe to môže sparviť až 5%
11. uvážené používanie klími
Naposledy upravil(a) kasma dne pát črc 14, 2006 09:38, celkem upraveno 1 x.
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
s tou hmotnosťou som sa pomylil je to 50 kg a zvýšiť spotrubu to môže o 2%mrk píše:kazdych 10kg o 10% asi nie, to je trosku moc
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
Naklad na streche ma na spotrebu vraj dost silny vplyv. Napriklad na neaerodynamickej skodovke robila svetelna rampa dalsich tusim 10% (alebo to bolo viac?) spotreby. Ja este na espere chcem spravit taky mensi spojlerik (ucelny = nepekny )pod chladicom, ktory by mal trosku zakryt aerodynamicku brzdu zvanu nosnik chladica .