Klimatizace
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
Na Nexii nemá zmysel dopĺňať klímu. Keď raz pustila, tak pustí znova. Sú to zbytočne vyhodené love. Ja som dával dopúšťať 2x, mohol som to radšej hneď vraziť do chladiča klim. a mohol som mať pokoj. Žiadné lepenie, nič, jedine nový chladič. Najlacnejšie v SR asi www.euro-saturn.sk. Cena 3998,-
Hi, viete mi poradiť, skadiaľ sa napĺňa chladivo do klimatizácie? Našiel som síce nejaké dva ventily s vnútorným závitom. Jeden pri nádržke, druhý pri snímači tlaku v okruhu. Ale neviem, či sa napĺňa stadiaľ. Dík.
Nexia GLE 8V, HYUNDAI Tucson CDRi 4WD
Lui, I think, this is beginning of beautiful friendship...
Lui, I think, this is beginning of beautiful friendship...
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Oprašim tému s pred roka, teraz značne aktuálnu. Jeden dobrý človek odtiaľto z fóra mi chaldič klimy minulý rok vymenil - drží super, len nechcem ho menovať, lebo by už na mňa nemal čas.
Problém : slabo chladí. Myslel som, že nie je dostatočné množstvo chladiva, tak som išiel dať doplniť, ale tlak je OK, napriek tomu chladí slabo. Kde by mohla byť chyba? Kompresor zapína ako hodinky, remeňe vymenené. Chaladiar mi povedal, že môže byť upchatý voláky filter v okruhu. Existuje na nexii niečo také? V zime mi slabo kúri, nemôže to mať súvislosť?
Problém : slabo chladí. Myslel som, že nie je dostatočné množstvo chladiva, tak som išiel dať doplniť, ale tlak je OK, napriek tomu chladí slabo. Kde by mohla byť chyba? Kompresor zapína ako hodinky, remeňe vymenené. Chaladiar mi povedal, že môže byť upchatý voláky filter v okruhu. Existuje na nexii niečo také? V zime mi slabo kúri, nemôže to mať súvislosť?
ja mam klimu a aj chladi ale v poslednej dobe najma ked stojim na mieste zo zapnutim motorom .....zapnem klimu rozbehne sa (to v motore znacne pocut ) a chladi potom prestane a zas takto dokola...a v motore akoby sa stale zapinala vypinala...za jazdy som taketo nieco nepostrehol..neviete co to moze byt
a ked stojis alebo jazdis v meste tak to aj slabo chladi.....cize aj pre ostatnych ktorym to slabo chladi.newnexia píše:ja mam klimu a aj chladi ale v poslednej dobe najma ked stojim na mieste zo zapnutim motorom .....zapnem klimu rozbehne sa (to v motore znacne pocut ) a chladi potom prestane a zas takto dokola...a v motore akoby sa stale zapinala vypinala...za jazdy som taketo nieco nepostrehol..neviete co to moze byt
nefunguje ti bud maly alebo velky velntilator......ak je chladic slabo chladeny tak to po zohriati vypne kompresor. Po zapnuti klim. sa ma rozbehnut maly ventilator a velky na I stupen rychlosti, pri zvyseni teploty motora a teploty chl. klimatizacie, zapina velky ventilator II stupen. Ja som mal prerazenu odrusovaciu cievku na velkom ventilatore, to je taka KOCKA zaliata v umelej hmote medzi motorcekom ventilatora a koncovkou....tu kocku som rozobral (rozbrusil) opravil cievku a je to OK
o 1 prispevok vyssie som ti popisal kde mas problem, je to presne to co som mal aj .... ak stojis na mnieste tak to zapina vypina kompresor a slabo chladi. Ak ides je to chladene naporovym vzduchom a preto to chladi dobrenewnexia píše:ne ked idem chladi to slusne..s tim by nebol problem..ale ked zapnem klimu nA mieste a stojim raz to ide raz ne...a stale ked pocuwam motor sa nieco zapina a nieco vypina.