celoroční svícení

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
S.v.o.b.i.k
Kontaktovat uživatele:

celoroční svícení

Příspěvek od S.v.o.b.i.k »

Tak co lidi,máte to nějak vychytaný???nebo to uděláte jako jeden chlápek co si na volant nalepil papír s nápisem "Rosviť si vole!!"???
Můj nový web o nexii
Http://nessi-gsi.kvalitne.cz
Obrázek
Reklama

cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

No už jsem začal přemýšlet nad zapojením se zpožďovačem na startování, ale nakonec asi stejně vyhraje obyč. relátko... :-)
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
Snowmannn

Příspěvek od Snowmannn »

Mam taky tik ze vzdy ked hadzem smerovku a citim ze su svetla vypnute tak ich zapnem. Robim to podvedome, vlastne o tom ani neviem...
Nexia GTX 1.5 16V 1996
S.v.o.b.i.k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S.v.o.b.i.k »

Snowmannn píše:Mam taky tik ze vzdy ked hadzem smerovku a citim ze su svetla vypnute tak ich zapnem. Robim to podvedome, vlastne o tom ani neviem...
Počkej až nebudeš vědět že je máš shaslý;)
Můj nový web o nexii
Http://nessi-gsi.kvalitne.cz
Obrázek
djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

Dnes jsem se na to ptal v servisu a bylo mi řečeno, že to stojí 1500-1600 Kč - myslím automatické rozsvěcení světel a jsou 2 varianty. Buď se větla rozvítí po otočení klíčku do startovací polohy, při nastartování zhasnou a pak se zase rozsvítí a nebo se rozvítí až po nastartování. Zvolená varianta závisí na typu auta. Tohle je ale cena na Nubiru, nicméně nemyslím si, že by se u Nesíí moc lišila.
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
rsaf

AutoRozsveceni

Příspěvek od rsaf »

Nemelo by to byt nic sloziteho - je to v podstate rele zapojene paralelne se spinacem svetel. Melo by to jeste byt dopleno o nejaky zpozdovac (k cemu se pripoji je v podstate jedno) aby se svetla rozsvecela az po nastartovani - dalo by se to pripojit treba na kontrolku mazani (kdyz motor nejde, tak kontrolka sviti a zhasne az kdyz je motor nastartovany a v otackach...) Nasel jsem treba tuhle stranku ( http://paja-trb.unas.cz/elektronika/kon ... vetla.html ) - tam je nekolik zapojeni s popisem pro ruzne vozy, takze zbyva neco vymyslet pro nexii.

Co se tyce vyroby tak by to nemel byt problem - bylo by dobre, kdyby se nam podarilo vyrobit nejaky prototyp a pak by jsme mohli nechat vyrobit hromadku plosnaku... zapajet si to snad dokaze skoro kazdy

Jeste update... na vyse uvedene strance je i deska pro variantu se dvema rele (na ty nase auta s otocnym spinacem) a dokonce kratky popis jak to dostat do Matyska, takze by to mohlo klapnout...
cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

Tak ono je to snad jedno, co je to za vozidlo. Principiálně je to všechno stejné. Nějaké relé a k tomu zpožďovací zařízení a je to. Brácha si to udělal asi na 6s po zapnutí klíčku a šlape hezky... Zjistím zapojení a možnost připojení na Nexii.
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Já už to dělám tak automaticky, jako když si zapínám pásy...

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

taky to dělám naprosto automticky ale asi jen tak z lenosti si taky něco takovýho vymyslím a pak sem dám návod jak na to bez nakupování drahých komponent ;)
Granko

Příspěvek od Granko »

ako tak nad tym rozmyslam, ja by som si to mohol zapojit na LPG - nastartujem na benzin, trocha stupim na plyn, prepne sa na LPG (+zapne svetla) a frcim :)).
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“