Nastavení spojky
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Nastavení spojky
Potřeboval bych trochu zvednout pedál spojky. Zabírá mi až úplně dole. Našel jsem páku s prasátkem v motoru, ale už jsem tam nenašel co by se dalo nastavovat. Koukal jsem u pedálu, tam sice je na tyčce do pumpy závit, ale nejsem si jistej, jestli je to to správné místo.
Může mi někdo poradit jak na to?
Dík Vlasta
Může mi někdo poradit jak na to?
Dík Vlasta
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
- Reklama
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
Já mám stejnej problém u Sedana. Někdo mi tu radil, že se mám podívat na to prasítko, pak na vystavovací.....dej hledat na fóru a najdeš.
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
-
Jestli ti zabírá až dole, zkus nejdřív, jestli nemáš zavzdušněnou pumpu (třeba málo v nádobce na brzdovku...dostane se ti tam vzduch a je to..)
odvzdušnit......když to nepomůže, tak inspekci spojky (doufám, že nebudeš mít to co jeden od nás (kouslo se mu ložisko a vyfrézovalo si cestu skrz packy přítlačáku.... ono by se to mělo stejně měnit všechno, ale najdou se borci (nebo když je přítlačný talíř nepoškozený), že vymění jen lamelu a jedou dál....já bych rovnou koupil sadu a mám klid...
odvzdušnit......když to nepomůže, tak inspekci spojky (doufám, že nebudeš mít to co jeden od nás (kouslo se mu ložisko a vyfrézovalo si cestu skrz packy přítlačáku.... ono by se to mělo stejně měnit všechno, ale najdou se borci (nebo když je přítlačný talíř nepoškozený), že vymění jen lamelu a jedou dál....já bych rovnou koupil sadu a mám klid...
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
ano spojku nenastavis pokud zabira dole tak je krivy pritlacny talir a nebo zavzdusnena.mozna (ale u nubiry se nam to jeste nestalo)protocena paka spojky.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
ja som mal podobny problem, spojka zaberala nizko, nastavil som to srubou, ktora je pri pedali, teraz mi zabera az velmi vysoko, musim to urobit opat, mam sice Legu ale na Nubi to bude to iste , lebo hovoris, ze si nasiel pod pedalom srubu, sku s to a bude to OK, je to robota na 1/2 hpalikx píše:ano spojku nenastavis pokud zabira dole tak je krivy pritlacny talir a nebo zavzdusnena.mozna (ale u nubiry se nam to jeste nestalo)protocena paka spojky.
Kajsi-Leganza 2.0,SX, 98 kW, LPG
Toho šroubu se trochu bojím. Někdo mi říkal, že by se mohlo něco stát s tím pístem, kdyby se to tam seřizovalo. Možná ale, že o kousek by to snad jít mohlo. Co na to zkušenější a odborníci?kajsi píše:ja som mal podobny problem, spojka zaberala nizko, nastavil som to srubou, ktora je pri pedali, teraz mi zabera az velmi vysoko, musim to urobit opat, mam sice Legu ale na Nubi to bude to iste , lebo hovoris, ze si nasiel pod pedalom srubu, sku s to a bude to OK, je to robota na 1/2 h
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
To je dobrá zpráva, myslím, že by to mohlo stačit. Určitě to bude lepší než teď. Já byl zvyklý na spojku, která vystavovala dost nahoře. Rychleji a pohodlněji se mi řadilo, tady musí s pedálem poctivě až na podlahu.Habron píše:Podle mých informací (tj. bez záruky) s tím šroubem jde točit tak o 3 závity, na výšce pedálu tak 1cm. Asi.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
Přesně takhle to mám já. Se Sedanem se nějak kvůli tomu nemůžu sžít...ale taky to zkusím. Kdyby to pomohlo...to by byla bomba!!!Vlasta píše:To je dobrá zpráva, myslím, že by to mohlo stačit. Určitě to bude lepší než teď. Já byl zvyklý na spojku, která vystavovala dost nahoře. Rychleji a pohodlněji se mi řadilo, tady musí s pedálem poctivě až na podlahu.Habron píše:Podle mých informací (tj. bez záruky) s tím šroubem jde točit tak o 3 závity, na výšce pedálu tak 1cm. Asi.
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Mně se taky občas stává, když nedupnu až na zem, tak "počítám zuby". Většinou je to ale bez problému. Čas od času mám taky problémy zařadit zpátečku a pak se ozve tvrdé cvaknutí, které jsem považoval za charakteristický zvuk pouze u škodovek.
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
- simone
- Kontaktovat uživatele:
spojka
Tak toto si pozriem aj ja!!! mne tiež to zaberá dosť dole ale som bol v tom že je to tak OK . Dnes to pozriem a dam vedieť
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500