Stierač

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
Igrlik

Stierač

Příspěvek od Igrlik »

Hriadeľ stierača na strane spolujazdca sa voľne kýva, takže stierač imituje činnosť vzášaním sa zľahka ponad sklo... Dá sa to opraviť, alebo treba vymeniť... čo všetko?
Nexia GTX 5dv. 16V
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no mozna to neni v hrideli (teda nevim)ale chce to promazat ramenko sterace a rozhybat v kloubu a musi se to primacknout samo na okno.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
ppp

Příspěvek od ppp »

Ja som pred zmiou urobil velmi rozumnu investiciu a to do noveho pantografu (tiahiel) stieracov. V starych boli v plastovych puzdrach uz take vole, ze mi stierace utekali zo skla a dole ostavali v polovicke skla. Teraz su pekne ukryte na spoku skla a nezavadzaju vo vyhlade (vidavam espera so stieracmi v kludovej polohe ako mavaju ziguliky :) ) a stieraju len po okraj skla. A bez voli. Ale pri 120 a viac km/h uz ich vzduch natolko nadnasa, ze toho vela nepostieraju. Vtedy uz pomoze len nejake moderne ramienka bosch alebo valeo za 1000sk.
Dede

Re: Stierač

Příspěvek od Dede »

Igrlik píše:Hriadeľ stierača na strane spolujazdca sa voľne kýva, takže stierač imituje činnosť vzášaním sa zľahka ponad sklo... Dá sa to opraviť, alebo treba vymeniť... čo všetko?

Som mal ten isty problem, ale nic som nemenil. Som uvolnil to cele "rameno" posunul ho o par zubov nizsie .. akurat po spodny okraj a potom fest dotiahol. Stierace som mierne napruzil a po roku som akurat vymenil gumicky za silikonove. Investicia .. cca 10min casu a 60SK
DAEWOO NEXIA DOHC 1996- moje 1. osobné motorové vozidlo
CITROEN C4 Seduction 2010
Hyundai SANTA FE -T 2,4 16V 2006
Igrlik

Vyriešené...

Příspěvek od Igrlik »

ppp píše:Ja som pred zmiou urobil velmi rozumnu investiciu a to do noveho pantografu (tiahiel) stieracov. V starych boli v plastovych puzdrach uz take vole, ze mi stierace utekali zo skla a dole ostavali v polovicke skla. Teraz su pekne ukryte na spoku skla a nezavadzaju vo vyhlade (vidavam espera so stieracmi v kludovej polohe ako mavaju ziguliky :) ) a stieraju len po okraj skla. A bez voli. Ale pri 120 a viac km/h uz ich vzduch natolko nadnasa, ze toho vela nepostieraju. Vtedy uz pomoze len nejake moderne ramienka bosch alebo valeo za 1000sk.
Správny odhad, pravé puzdro bolo vydrané a teda tá istá investícia - nový kompletík, výmena a je to OK, dúfam že na dosť dlho ...
Nexia GTX 5dv. 16V
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“