Autoradio ve Sparku
Moderátor: Blue Lanos
-
- Kontaktovat uživatele:
Autoradio ve Sparku
Zdravim, mate nekdo nejake zkusenosti s montazi autoradia do Sparku? Nemyslim tim zavezt auto do servisu a tam si to nechat udelat. Ja si to chci zkusit sam, ale zatim jsem nedokazal nejak sundat kryty.
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi to bude stejné jako u Matize. Najít všechny šrouby, co drží plasty okolo záslepky, odšroubovat a pak plasty rvát dolů rukama, bez užití nástroje. Po sejmutí půjde odšroubovat kryt díry pro rádio a pak už je to hračka - redukce na ISO, do ní rádio, antnénu, cvak rádio do rámečku a opačný postup s plastama.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
-
- Kontaktovat uživatele:
Toz jsem se zeptal po telefonu v servise. Jde o to ze ty srouby jsou pod plastem a ten vypada pomerne krehce pro nejake servavani. Ale je to tak, musi se "srubovakem" odloupnout a pak je clovek u sroubu drzici zaslepku. Pak je potreba jeste nejaky ramecek. Jinak ve Sparku jsou uz Euro Iso konektory, takze neni potreba zadne redukce.
Mno mozna napisu jak to dopadlo u me (popripade kolik stoji novy plastovy dil .. )
Mno mozna napisu jak to dopadlo u me (popripade kolik stoji novy plastovy dil .. )
K tomu rádiu...
Zdravim... taky jsem to řešil tak měsíc zpátky... Koupil jsem si SONku a bláhově si myslel jak ji tam lehce dostanu a prdlajs... ta záslepka se nechtěla vymáčknout tak sem začal od přihrádky u spolujezdce - odďál ji a zjistil že je to na šroubech... nj tak to budu asi muset celý rozdělat.. palubku, kdoví, jestli ne i středovej ale tak lehce jsem to nevzdal...
Přišlo na řadu nářadí... Zde je zaručená kombinace: majzlik, kladivo, vrtačka a 2 vrtáky, pilka na železo a šroubovák... tu záslepku jsem navrtal na pravý straně, a šroubovákem jsem našikmo - jde to - vyšrouboval pravej šroub, záslepku zprava povytáhl, urazil ten držák do "L" a pilkou uříznul ten druhej paznecht... to ostatní nářadí bylo naprd.. teda na první pokusy jak to nějak rozdělat... Pak jsem sice zjistil, že jsem si málem navrtal kabeláž ale dobrý-fakt jen málem
Teď tam mám rádio jen tak posazený.. na upevnění to stejně rozdělat bude chtít ale neni čas tak snad někdy za pár tejdnů....
Trápení s rádiem do Sparka zdar!
Přišlo na řadu nářadí... Zde je zaručená kombinace: majzlik, kladivo, vrtačka a 2 vrtáky, pilka na železo a šroubovák... tu záslepku jsem navrtal na pravý straně, a šroubovákem jsem našikmo - jde to - vyšrouboval pravej šroub, záslepku zprava povytáhl, urazil ten držák do "L" a pilkou uříznul ten druhej paznecht... to ostatní nářadí bylo naprd.. teda na první pokusy jak to nějak rozdělat... Pak jsem sice zjistil, že jsem si málem navrtal kabeláž ale dobrý-fakt jen málem
Teď tam mám rádio jen tak posazený.. na upevnění to stejně rozdělat bude chtít ale neni čas tak snad někdy za pár tejdnů....
Re: K tomu rádiu...
oldspice píše:Zdravim... taky jsem to řešil tak měsíc zpátky... Koupil jsem si SONku a bláhově si myslel jak ji tam lehce dostanu a prdlajs... ta záslepka se nechtěla vymáčknout tak sem začal od přihrádky u spolujezdce - odďál ji a zjistil že je to na šroubech... nj tak to budu asi muset celý rozdělat.. palubku, kdoví, jestli ne i středovej ale tak lehce jsem to nevzdal...
ako je pravda, ze som v sparku nesedel, ale pokial viem, tak auta skladaju "srobikari" iba skrutkami, tak neviem ci to muselo byt az take drasticke stymi vrtakmi skor si mal asi lepsie hladat. v aute musi ist predsa vsetko rozobrat srobovakom, po pripade klucom.
ExLanos
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
-
- Kontaktovat uživatele:
Final
Takze zakonceni celeho extenpore ..
Cele to trvalo cca 30s. Zajel jsem radsi do servisu i kdyz jsem to cele obhlidl dirou po odsrubovanem kastliku u spolujezdce, ale jaxe ukazalo nebylo to treba. Cely figl je strcit srubovak do mezery v stredovem panelu nad ovladacima prvkama pro vetrani apod. V kazdem rohu nezne zabrat a pak uz jenom vycvakat opatrne ven. Zadne sroubky .. ty jsou az na zaslepce .. Takze jestli nekdo nekdy, tak hopla je to tu ..
Cele to trvalo cca 30s. Zajel jsem radsi do servisu i kdyz jsem to cele obhlidl dirou po odsrubovanem kastliku u spolujezdce, ale jaxe ukazalo nebylo to treba. Cely figl je strcit srubovak do mezery v stredovem panelu nad ovladacima prvkama pro vetrani apod. V kazdem rohu nezne zabrat a pak uz jenom vycvakat opatrne ven. Zadne sroubky .. ty jsou az na zaslepce .. Takze jestli nekdo nekdy, tak hopla je to tu ..
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
A co záruka?
Zdravim všechny Sparkaře - a nebojíte se chlapci že by ste se mohli nějakým neodborným zásahem,připravit o záruku ??? " Vazoun "
-
- Kontaktovat uživatele:
I kdyby si člověk rozmlátil palubku kladivem, tak na celkovou záruku na auto to nemá nejmnenší vliv. Reklamovat by nemohl jen a pouze tu palbní desku.
|\/| /\ '|' | '/.
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Brzy mně to čeká taky. Jak se vyndavá původníá rádio ? Musim taky nějak vypáčit plasty kolem ? A pak jsou od tim přístupný šrouby co drží rádio ?
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Tak děcká nový rádio instalovaný. nejdřív sem zespodu odpáčil ve spáře ten horní plast. Dal se celkem dobře a něžně šel sundat cvelej. Akorát nahoře se musí odpojit 2 konektory k tlačítkum na denní počitadlo a všeblik.
Horší to bylo s rádiem. je instalovaný na takovejcj plechovejch držácích spolu s kaslíkem pod nim. Je to na 4 křížový šrouby. Je fakt lepší sundat celej ten plast protože je alespoň vidět co tam jak je. když se to celý vyndá, stačí z boku povolit 4 torxhy (!!!) pro který sem jel ke známýmu páč sem je doma neměl. nevim jestli to byl jev jenom u nás nebo děká Daewroolet zase nějaký seky ale u novýho rádia Hnujdaj CMR 1253 SU sem nenašel jedinou kombinaci děr a šroubů co by šla chytit do toho daewrooletovýho plechu. Nakonec sem dal místo 4 jenom dva a narval je tam násilim šikmo přez závit aby to drželo. Pak sem cellý to monstrum zase zašrouboval do palubky. Samosebností jsou ISO konektory takže vytahnout ze starýho, zastrčit do novýho a je hotovson.
Mimochodem toho Hnujdaje můžu po dni používání silně doporučit ! Ještě sem nezkoušel plnou flešku ale z USBčka to přehrává parádně a rychle načítá i velký množství soborů. Umí to USB, SDčka, CDčko, MP3, WMA.... ID3 Tagy to píše že sem ani netušil vo co go ! Brzy snad prubnu nakrmiit ho 4GB fleškou jak si s ní poradí. Teď jenom čekam, kdy mladá přelítn někde koleje a autorádio zmizí nenávratně v hloubi palubky
Horší to bylo s rádiem. je instalovaný na takovejcj plechovejch držácích spolu s kaslíkem pod nim. Je to na 4 křížový šrouby. Je fakt lepší sundat celej ten plast protože je alespoň vidět co tam jak je. když se to celý vyndá, stačí z boku povolit 4 torxhy (!!!) pro který sem jel ke známýmu páč sem je doma neměl. nevim jestli to byl jev jenom u nás nebo děká Daewroolet zase nějaký seky ale u novýho rádia Hnujdaj CMR 1253 SU sem nenašel jedinou kombinaci děr a šroubů co by šla chytit do toho daewrooletovýho plechu. Nakonec sem dal místo 4 jenom dva a narval je tam násilim šikmo přez závit aby to drželo. Pak sem cellý to monstrum zase zašrouboval do palubky. Samosebností jsou ISO konektory takže vytahnout ze starýho, zastrčit do novýho a je hotovson.
Mimochodem toho Hnujdaje můžu po dni používání silně doporučit ! Ještě sem nezkoušel plnou flešku ale z USBčka to přehrává parádně a rychle načítá i velký množství soborů. Umí to USB, SDčka, CDčko, MP3, WMA.... ID3 Tagy to píše že sem ani netušil vo co go ! Brzy snad prubnu nakrmiit ho 4GB fleškou jak si s ní poradí. Teď jenom čekam, kdy mladá přelítn někde koleje a autorádio zmizí nenávratně v hloubi palubky
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
fotky
nemate fotky s odobratym krytom?
nech viem co ma caka
idem radio montovat mame do noveho Sparku
ziadne tam nema zatial
co ma caka pod plastom? - ten vraj ide jemne vypacit odspodu ak som dobre pochopil
nech viem co ma caka
idem radio montovat mame do noveho Sparku
ziadne tam nema zatial
co ma caka pod plastom? - ten vraj ide jemne vypacit odspodu ak som dobre pochopil
-------------------------------
Tico SX STD '97 pozicane dlhodobo
Matiz I 0,8 red, r.v. 2001 bez zadnych sedadiel - takze nakladne vozidlo skrinove dodavkove podla TP, kupene po firme - odisiel motor po trhnuti rozvodoveho remena predane
Spark - mamine firemne
Matiz I 0,8 red, r.v. 2001 bez zadnych sedadiel - takze nakladne vozidlo skrinove dodavkove podla TP, kupene po firme - odisiel motor po trhnuti rozvodoveho remena predane
Spark - mamine firemne
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel, fotky sem nedělal - poučení pro příště. CHce to opatrně ale jde to celkem dobře. Teď už si to moc nepamatuju, holt cementóza.
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
torxy
pisal si tamo nejakych torxoch
torx kluce mam ale nechapem kde su
budu tam ja ked tam nie je ziadne radio teraz? ci len drzali to povodne?
Vdaka
torx kluce mam ale nechapem kde su
budu tam ja ked tam nie je ziadne radio teraz? ci len drzali to povodne?
Vdaka
Spark - mamine firemne
Spark - mamine firemne
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Myslim že ty torxy držej uvnitř rámeček na rádio zboku s nějakym plechem nebo redukcí. Odhaduju že tam budou i když ještě rádio nemáš.
Prostě odklapnout plast, povolit křížový šrouby a vytahneš kaslík na rádio s poličkou pod nim. Musíš to rozebrat a tam jsou ty torxy.
Snad sem to napsal ještě dobře.
Prostě odklapnout plast, povolit křížový šrouby a vytahneš kaslík na rádio s poličkou pod nim. Musíš to rozebrat a tam jsou ty torxy.
Snad sem to napsal ještě dobře.
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
montaz stala 1200Sk
tak radio bolo za 2800Sk Panasonic a znackovy Chevrolet servis ho namontoval za 1200SK!!!
fajne zarabaju za to ze zapoja ISO konektor a odmontuju kryt sachty radia
more ideme montovat autoradia?
platila firma ale keby som mal ja, tak im za to vynadam asi
myslite ze je cena opodstatnena?
fajne zarabaju za to ze zapoja ISO konektor a odmontuju kryt sachty radia
more ideme montovat autoradia?
platila firma ale keby som mal ja, tak im za to vynadam asi
myslite ze je cena opodstatnena?
Spark - mamine firemne
Spark - mamine firemne