Vectra gegen Avensis, Magentis und Evanda
Moderátor: Blue Lanos
Vectra gegen Avensis, Magentis und Evanda
Co poviete na toto?
http://www.autobild.de/test/neuwagen/ar ... el_id=4669
http://www.autobild.de/test/neuwagen/ar ... el_id=4669
Chevrolet Evanda CDX 2.0, olivovostrieborná metalíza.
Predtým Daewoo Nubira I, Skoda 120 GLS
- Reklama
Vectra gegen Aventis,Magentis und Evanda
Je to test Evanda Daewoo z roku 2003 a skoncila na poslednim miste a to proto ze ma maly kufr(420L) nepohodlne sedacky,motor huci pri vysoke rychlosti,neplynule razeni rychlosti a neutahne toho tolik jako ostatni a vysoke naklady na udrzbu.Co mne udivuje,ze tankuje super(98).
Chevrolet Malibu LTZ 2.4 AT..06.2013 EX - Chevrolet Evanda CDX Sport03.2006
TEST
Ja som za moju novu Evandu dal 17000EUR (v prepocte) a to by asi uz tie pocty a body potom vyzerali inak....Rozhodne je to lepsie auto ako KIA Magentis. Vyskusal som obe pred kupou a lepsie z toho vysla Evanda. Zo skusenosti s tlacou v inych odboroch ludskej cinnosti mozem prehlasit ze vsetky testy su do istej miery trochu zmanipulovane ich objednavatelom. A niekto stanovi take kriteria, ake treba aby jeho favorit vyhral a jeho konkurencia skončila co najhorsie. Tak ako evidentne zmanipulovane EuroNCAP crashtesty Avea donekonecna omielane v tlaci (bez toho aby si dal dotycny redaktor namahu porovnat body a hviezdicky - alebo ze by to bol zamer?) a podobne ftipky. Ako z testu vidno rozdiely medzi autami v teste su na urovni 5% a rozdiely v cene su, aspon u nas, na urovni 30%. Myslim ze pragmaticky zmyslajuci clovek to ma potom jasne.
CAMARO Bumblebee 6.2 V8 AT, MALIBU 2.4 AT, Lacetti LX "datel", Mitsuishi Outlander PHEV, New Nissan Leaf
ex. ESPERO, NEXIA, LEGANZA, LANOS, EVANDA, LACETTI SX, EPICA 2.5 L6 AT, CAPTIVA 3.2 V6 AT LPG
ex. ESPERO, NEXIA, LEGANZA, LANOS, EVANDA, LACETTI SX, EPICA 2.5 L6 AT, CAPTIVA 3.2 V6 AT LPG
Nejak Ti nerozumim,jake bezpecnostni prvky tim myslis.mrk píše:no ja s tym uplne suhlasim, akosi neverim v kvalitu azijskych aut vyssich tried. a to ze su o par korun lacnejsie nestoji za to (ze tam chybaju mnohe bezpecnostne prvky). a zrovna Vectra aj Avensis sa mi dost pacia a vybral by som si Avensis, Ople moc hrdzaveju.
Re: Vectra gegen Aventis,Magentis und Evanda
Netvrdil bych asijske, spis korejske. U mnoha modelu nemas moznost koupit tolik airbagu, mnohdy chybi system rizeni stability, narazniky jsou odolne mensi rychlosti... Proste je vybava (a nejen bezpecnostni), kterou clovek u tehle aut nedostane, i kdyz by byl ochotnej, si za ni priplatit. Ale rekl bych, ze to je vyvazene jejich cenou a rozumnou kvalitou.hladolef píše:Nejak Ti nerozumim,jake bezpecnostni prvky tim myslis.mrk píše:no ja s tym uplne suhlasim, akosi neverim v kvalitu azijskych aut vyssich tried. a to ze su o par korun lacnejsie nestoji za to (ze tam chybaju mnohe bezpecnostne prvky). a zrovna Vectra aj Avensis sa mi dost pacia a vybral by som si Avensis, Ople moc hrdzaveju.
Muzez mi rict u kterych aut si muzez dokupovat airbagy?Koli by jich mnelo bejt pro uplnou bezpecnost.Narazniky jsou proto odolne mensi rychlosti,aby byli bezpecne.Uz jsi jezdil s autem ktere mnelo SRS,ja jo a do dneska nevim jak se to projevovalo.Neco jineho je TCS a ABS.PavelZ píše:Netvrdil bych asijske, spis korejske. U mnoha modelu nemas moznost koupit tolik airbagu, mnohdy chybi system rizeni stability, narazniky jsou odolne mensi rychlosti... Proste je vybava (a nejen bezpecnostni), kterou clovek u tehle aut nedostane, i kdyz by byl ochotnej, si za ni priplatit. Ale rekl bych, ze to je vyvazene jejich cenou a rozumnou kvalitou.hladolef píše:Nejak Ti nerozumim,jake bezpecnostni prvky tim myslis.mrk píše:no ja s tym uplne suhlasim, akosi neverim v kvalitu azijskych aut vyssich tried. a to ze su o par korun lacnejsie nestoji za to (ze tam chybaju mnohe bezpecnostne prvky). a zrovna Vectra aj Avensis sa mi dost pacia a vybral by som si Avensis, Ople moc hrdzaveju.
Moznost priplatit si na 8 airbagu (nekdy i vic) je u jinych vyrobcu vcelku bezna. Ze by treba Toyota mela min bezpecne narazniky nez Daewoo/Chevrolet se mi nechce verit a prece jsou odolnejsi pro rychlosti vyssi nez 8km. Co myslis "Uz jsi jezdil s autem ktere mnelo SRS"? SRS (Supplemental Restraint Systems) znam jen jako airbagy. Z dalsi elektroniky sem myslel hlavne ESP (VSC) , nebo ruzne brzdove asistenty.hladolef píše: Muzez mi rict u kterych aut si muzez dokupovat airbagy?Koli by jich mnelo bejt pro uplnou bezpecnost.Narazniky jsou proto odolne mensi rychlosti,aby byli bezpecne.Uz jsi jezdil s autem ktere mnelo SRS,ja jo a do dneska nevim jak se to projevovalo.Neco jineho je TCS a ABS.
Tak ti to napisi srozumitelneji SRS -System rizeni stability.(Elektronisches Stabilitäts Program- ESP).Airbeky(Crash aktive)ukaz mi vyrobce aut ktery to nabizi.PavelZ píše:Moznost priplatit si na 8 airbagu (nekdy i vic) je u jinych vyrobcu vcelku bezna. Ze by treba Toyota mela min bezpecne narazniky nez Daewoo/Chevrolet se mi nechce verit a prece jsou odolnejsi pro rychlosti vyssi nez 8km. Co myslis "Uz jsi jezdil s autem ktere mnelo SRS"? SRS (Supplemental Restraint Systems) znam jen jako airbagy. Z dalsi elektroniky sem myslel hlavne ESP (VSC) , nebo ruzne brzdove asistenty.hladolef píše: Muzez mi rict u kterych aut si muzez dokupovat airbagy?Koli by jich mnelo bejt pro uplnou bezpecnost.Narazniky jsou proto odolne mensi rychlosti,aby byli bezpecne.Uz jsi jezdil s autem ktere mnelo SRS,ja jo a do dneska nevim jak se to projevovalo.Neco jineho je TCS a ABS.
Uplne s Tebou souhlasim.To same je aji tady(korupce)Nejaky redaktor auto bildu si sedne do uplne noveho modelu auta a za pul hodiny o nem napise recenzi.Ja jsem si jeste ani ted poradne nezvyk na Evandu a to s ni jezdim denne do prace.mzprx píše:Ja som za moju novu Evandu dal 17000EUR (v prepocte) a to by asi uz tie pocty a body potom vyzerali inak....Rozhodne je to lepsie auto ako KIA Magentis. Vyskusal som obe pred kupou a lepsie z toho vysla Evanda. Zo skusenosti s tlacou v inych odboroch ludskej cinnosti mozem prehlasit ze vsetky testy su do istej miery trochu zmanipulovane ich objednavatelom. A niekto stanovi take kriteria, ake treba aby jeho favorit vyhral a jeho konkurencia skončila co najhorsie. Tak ako evidentne zmanipulovane EuroNCAP crashtesty Avea donekonecna omielane v tlaci (bez toho aby si dal dotycny redaktor namahu porovnat body a hviezdicky - alebo ze by to bol zamer?) a podobne ftipky. Ako z testu vidno rozdiely medzi autami v teste su na urovni 5% a rozdiely v cene su, aspon u nas, na urovni 30%. Myslim ze pragmaticky zmyslajuci clovek to ma potom jasne.
Tak ta zkratka uz je jasna, nejsem zvykly na pouzivani zkratek tvorenych z cestiny. Ale nejak nechapu, na co se ptas? Mam ukazat vyrobce, kterej umoznuje k novymu autu dokoupit airbagy, tak aby jich bylo 8 nebo vic? Nebo dokoupit ESP, BA...hladolef píše:Tak ti to napisi srozumitelneji SRS -System rizeni stability.(Elektronisches Stabilitäts Program- ESP).Airbeky(Crash aktive)ukaz mi vyrobce aut ktery to nabizi.
PavelZ píše:Netvrdil bych asijske, spis korejske. U mnoha modelu nemas moznost koupit tolik airbagu, mnohdy chybi system rizeni stability, narazniky jsou odolne mensi rychlosti... Proste je vybava (a nejen bezpecnostni), kterou clovek u tehle aut nedostane, i kdyz by byl ochotnej, si za ni priplatit. Ale rekl bych, ze to je vyvazene jejich cenou a rozumnou kvalitou.hladolef píše:Nejak Ti nerozumim,jake bezpecnostni prvky tim myslis.mrk píše:no ja s tym uplne suhlasim, akosi neverim v kvalitu azijskych aut vyssich tried. a to ze su o par korun lacnejsie nestoji za to (ze tam chybaju mnohe bezpecnostne prvky). a zrovna Vectra aj Avensis sa mi dost pacia a vybral by som si Avensis, Ople moc hrdzaveju.
jasne, pomylil som sa, myslel som len korejske, japonci su OK
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Škoda Octavia 1.6
No ja keby som sa mal rozhodnut napr. medzi Vectrou a Evandou tak si vyberiem Evandu. Tie Oplacke strohe interiery sa mi vobec nepacia. Hlavne ten stredny panel je o nicom. V strede jeden gombik a nic viac. Je to take sede, fadne. Bez debaty najlepsia je Toyota ale tu Kiu by som tiez nebral. Novy Megentis vyzera podstatne lepsie. Samozrejme Nemecky casopis preferuje Nemecke auta a preto ta Vectra skoncila s velkym odstupom na druhom mieste. Ktohovi keby to testoval Cinsky casopis ako by ten test dopadol. Ja som to bral len ako namet na diskusiu.
Chevrolet Evanda CDX 2.0, olivovostrieborná metalíza.