Oněgin píše:Když tak čtu výše uvedené, tak si říkám, že dnešní studenti si nežijí špatně. Já si koupil ve třeťáku na výšce Škodu Garde a otec ne málem vykostil, že vyhazuju peníze. Přitom když jsem si chtěl půjčovat rodinnou limuzínu Škoda 120L, tak jsem se musel málem plazit.
No a teď, po třech letech praxe (a roku vojny) a třech letech modernizování domu, jsem si koupil konečně trochu solidní auto, tedy Nubíka. Být učitelem na západě, tak bych měl na auto za rok a ne jeté, ale funglovku.
Na druhé straně mě práce baví a málokdy nadávám na školu více než dvě hodiny denně
.
Aneb jak říkají franštináři "c'est la vie".
Tak, tak. Důležité je, aby nás práce bavila. Já konečně našel práci, která mě baví, i když ta kanořina mě taky bavila, ale vzhledem k tomu, že jsem učil na výšce, tak jsem musel neustále žádat o granty a vyloženě lhát a vymýšlet si, jak jsme dobří, aby státní agentura nasypala pár (stovek) tisíc.
Ale teď tak nějak nastala situace, kdy rekonstruuju barák skoro od základů (už druhý rok, ale letos snad už to skončíme), takže veškeré peníze padají do stavebních materiálů a nemám ani bohatý rodiče (vlastně teď už jen mámu) ani bohatýho tchána ani tchyni, tak musím na všechno vydělat. Ale šéf (i já) si všiml, že moje výkonost v práci poklesla, ale pořád beru stejnej plat, takže tímto mu velmi DĚKUJI, ale dost už off topic. Jen abyste věděli, jak jsem na tom