Kontrolka CHECK pořád svítí
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
-
Kontrolka CHECK pořád svítí
Mam Nubiru 1.6 sedan r.v.02 (II) kontrolka sem tam zůstávala po určitou dobu svítit již od pár tisíc km po týdnu zhasla a tak dál.V záruce vyměnili kábly ke svíčkám a byl chvíli pokoj.Pak těsně po záruce opět kromě svícení check byl ojediněle nepravidelný zážeh.V BS auto Brno(autorizovaný) nediagnostikovali nic.
Tak jsem za týden zahořel na dálnici a byl odtah
Vyměnili kabeláž a za týden check znovu.Teď je to prý AGR ventil dle diagnostiky.Ten jsem měnil před 2 měsíci v jiném autorizovaném servisu,kde to odhadli podle popisu přízanků: kolísání otáček volnoběhu, kolísavý výkon motoru.Navíc od 85 tis.dolívám olej cca 1l na 4 tis. a teď přestala manuální klimatizace fungovat jako bych slyšel při zapnutí krátkodobě zasyčení z průduchů ventilátorů
Prosba je někdo kdo mi může poradit nebo nasměrovat někam, kde tomu rozumějí mimo Brno.Teď jedu znovu od tud výměna ložisek předních kol
"jen za 6 tis."Nebo zná někdo adresu výrobce mailovou ať si mám kam postěžovat?
Já měl dosud Toyotu corollu a možná jsem se zmlsal.Přesvědčte mě prosím, Nubira není jen na 3 roky a je to v podstatě navoněná bída
Dík Jarda zoufalec
Tak jsem za týden zahořel na dálnici a byl odtah
Vyměnili kabeláž a za týden check znovu.Teď je to prý AGR ventil dle diagnostiky.Ten jsem měnil před 2 měsíci v jiném autorizovaném servisu,kde to odhadli podle popisu přízanků: kolísání otáček volnoběhu, kolísavý výkon motoru.Navíc od 85 tis.dolívám olej cca 1l na 4 tis. a teď přestala manuální klimatizace fungovat jako bych slyšel při zapnutí krátkodobě zasyčení z průduchů ventilátorů
Prosba je někdo kdo mi může poradit nebo nasměrovat někam, kde tomu rozumějí mimo Brno.Teď jedu znovu od tud výměna ložisek předních kol
"jen za 6 tis."Nebo zná někdo adresu výrobce mailovou ať si mám kam postěžovat?
Já měl dosud Toyotu corollu a možná jsem se zmlsal.Přesvědčte mě prosím, Nubira není jen na 3 roky a je to v podstatě navoněná bída
Dík Jarda zoufalec
Nubira 1.6 sedan těsně po záruce a je to hustý, to jsem ještě nezažil a nikdo neumí odstranit příčinu jen pokus omyl za prachy.
- Reklama
Jardo, nevím jestli tě uklidním nebo spíš naštvu, Mám Nubi I rv 98 a žádný z tvých problémů nemám (zatím a doufám, že ještě dlouho mít nebudu) Cena za výměnu ložisek mi připadá vysoká, ložisko v Krči stojí cca 600,- a práci odhaduji na zvedáku tak maximálně 2 hodiny na jedno kolo (Palikx mi určitě opraví, pokud můj odhad nesedí) Kolik si teda za práci v tvým servisu účtují?
To svícení CHECK kontrolky jsi možná trochu podcenil, určitě by měla svítit jen když je nějaký problém a ten by se dle mě měl objevit diagnostikou (paměť závad)
S klimou taky u 8 let starý Nubi nemám problém, ale sjedu na výměnu oleje a dofouknutí teď v květnu.
A to, že existujou servisy pracující systémem pokus omyl je smutnej fakt
Je to asi tak trochu o štěstí na ten který kus
To svícení CHECK kontrolky jsi možná trochu podcenil, určitě by měla svítit jen když je nějaký problém a ten by se dle mě měl objevit diagnostikou (paměť závad)
S klimou taky u 8 let starý Nubi nemám problém, ale sjedu na výměnu oleje a dofouknutí teď v květnu.
A to, že existujou servisy pracující systémem pokus omyl je smutnej fakt
Je to asi tak trochu o štěstí na ten který kus
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
Jardo, spíš je to ojedinělejší případ, resp. já se s tím ještě nesetkal. Každopádně bych se obrátil (s popisem "kvalitní" práce všech autorizovaných servisů) na oficiálního dovozce do ČR a poměrně důrazně bych mu vysvětlil problém (ale ne sprostě).
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
-
Richarde dík za soucit a sděluji, že ložisko předního kola 2 ks činí 2765.38 a s" mazadlem" 2842.23 Kč .Práce 1760 Kč a teď se podrž je to bez geometrie, kterou doporučují udělat. BS auto je autorizovaný i a to hlavně na Opla a tak na Nubiristy hledí jak na povl a školí je v cenách Opla.
Svícení check jsem nepodceňoval neb se tím údajně vozidlo přepne do jiného režimu s vyšší spotřebou, tak to značkové servisy řešily zřejmě resetem paměti.Opravdu nikdo nikdy nediagnostikoval scanováním nic.
Já souhlasím s tvým názorem, ale kam do servisu na Moravě zajet, kde kdo má zkušenost a snahu opravit?
Dík Jarda zoufalec
Svícení check jsem nepodceňoval neb se tím údajně vozidlo přepne do jiného režimu s vyšší spotřebou, tak to značkové servisy řešily zřejmě resetem paměti.Opravdu nikdo nikdy nediagnostikoval scanováním nic.
Já souhlasím s tvým názorem, ale kam do servisu na Moravě zajet, kde kdo má zkušenost a snahu opravit?
Dík Jarda zoufalec
Nubira 1.6 sedan těsně po záruce a je to hustý, to jsem ještě nezažil a nikdo neumí odstranit příčinu jen pokus omyl za prachy.
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
A koukni do Technické sekce, byl tam ten stejný problém:
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?t=5214
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?t=5214
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
no tyhle chyby jsou zvlastni.oni ser totiz nekdy po par nastartovanich samy smazou.idealni jet do servisu co nejdrive po rozsviceni chyby.jinak nahodile rozsvicena chyba byva u stare nubi nejcasteji chyba lambda sondy.nebo v ojedinelych pripadech krokovy motorek(pri tom zlobi otacky na volnobeh)
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
-
Možná je problém v Koreji a to si teda myslím, že podstatný.Macek píše:Kluci táta má podobnej problém,má Nubiru 1,6 občas mu ta kontrolka taky svítí,byl v servisu,napojili ho a řekli,že tam nikdy nikdy žádná závada nebyla,tak kde je kámen úrazu?
-
Re: Kontrolka CHECK pořád svítí
Dle příznaků tady: také nechci strašit... ale asi bych šel koupit těsnění pod makovici.. koukni, jestli ti nechčije olej u výfuk. svodů mezi hlavou a blokem, kámoš měl po 80 tis. stejný problém úplně nachlup, akorát mu to ještě moc nejelo v otáčkách(sem tam cuklo) a spotřebu měl jak tank..jarda zoufalec píše:Teď je to prý AGR ventil dle diagnostiky.Ten jsem měnil před 2 měsíci v jiném autorizovaném servisu,kde to odhadli podle popisu přízanků: kolísání otáček volnoběhu, kolísavý výkon motoru.Navíc od 85 tis.dolívám olej cca 1l na 4 tis. a teď přestala manuální klimatizace fungovat jako bych slyšel při zapnutí krátkodobě zasyčení z průduchů ventilátorů
bylo propálený těsnění a občas se rozsvítil Check, hlavně když ho točil..
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.