Neblikaji blinkry, vystrazne nefunguje

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Wolruf
Kontaktovat uživatele:

Neblikaji blinkry, vystrazne nefunguje

Příspěvek od Wolruf »

Zdravim panove. Tak se mi asi predevcirem stalo, ze na me leganze prestaly blikat blinkry a nefunguji ani vystrazne. Mate nekdo radu cim vsim to muze byt a jak postupovat s opravou? Po patrani v servisnim manualu jsem nasel postup opravy, ale daleko jsem se s nim stejne nedostal :_). V prvnim kroku je kontrola pojistek EF20, EF12 a F11. Zjistil jsem, ze zadna nevyhorela. Dalsim krokem teda bylo zapnuti klicku a zjisteni, zda jde k temto pojistkam napeti. Zjistil jsem, ze k EF20 a EF12 nejde napeti, F11 je OK. Takze logicky v dalsim kroku nasleduje oprava obvodu a obnoveni napeti k pojistkam. Jenomze zde je kamen urazu, schematka nejsou moji silnou strankou a tak to musim resit nejak jinak. Od lidi co kolem aut trochu skacou jsem dostal radu at hledam relatko nebo prerusovac. Nevim tedy co je co, ale po kratsi dobe jsem nasel vlevo pod volantem, odbornici prominou ten popis :_), zelenou krabicku s popisem 12V2/4x21W. No a ted bych po vas potreboval vedet, co jsem to vlastne vytahl a jestli mam taky pripadne patrat jeste po necem jinem. Nechci to skrz takovou banalitu vozit do servisu, kor kdyz musim na krizovatkach mavat rukama :_)). Civka uvnitr te krabicky pouze pritahne kontakt, ale ten uz se nevrati zpet. To by mohl byt ten problem ne?
Predem diky vsem za rady a podnetne pripominky.
Leganza 2.0i 1997, spotreba dle stylu jizdy v rozmezi od 7.5 - 12
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no podle vseho je to skutecne v haji ta zelena krabicka (odbornik napise prerusovac nebo rele prerusovace)zacal bych teda tim.v pripade ze se po vymene nic nezmeni mohl by byt problem ve spinaci varovnych blinkru.ja tohle nikdy neresil vyzdy sem zkusil novy prerusovac a pak spinac.snad uplne vzdy to bylo jedno nebo druhe ale ja si je jen pujcil ze skladu.ty si je musis koupit.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Wolruf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolruf »

ok, diky za info. Prerusovac budu mit ve ctvrtek, tak uvidime. Doufejme, ze nebudu muset hledat nic jineho... no asi uz bych to pak musel dat do toho servisu :_))
Leganza 2.0i 1997, spotreba dle stylu jizdy v rozmezi od 7.5 - 12
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“