Převodovka

Moderátor: Blue Lanos

peter NR

Příspěvek od peter NR »

palikx píše:Fakt sem to zkousel a nedela.ale pro jistotu jeste rano vyzkousim.ale motor o prevodovce nevi a auto po pusteni spojky stoji.
OT: ved ja netvrdim, ze musi... len ked som cital tvoj predchadzajuci prispevok tak som si zaspominal na svojho "pezotika"
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

ok v poho rad slysim ze ne kazdej nadava na peu.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
hroch

Příspěvek od hroch »

Ja mám podné skúsenosti s prevodovkou keď je studená. Ono vôbec tá prevodovka u Kalosa je taká jeho achylovka. Chcem sa opýtať či má niekto z Vás problém pri radení z trojky do dvojky. Keď je studená tak niekedy porátam zuby až ma srdce bolí. Keď už má prevádzkovú teplotu tak je to o niečo lepšie ale aj tak si musím niekedy pribrzdiť aby to tam "padlo" . Dúfam že to bude len kulisou a nie synchrónom.
Kalos hatchback 1.2, LPG červená 73L 105000km
mipo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mipo »

hroch píše:Chcem sa opýtať či má niekto z Vás problém pri radení z trojky do dvojky. Keď je studená tak niekedy porátam zuby až ma srdce bolí. Keď už má prevádzkovú teplotu tak je to o niečo lepšie ale aj tak si musím niekedy pribrzdiť aby to tam "padlo". Dúfam že to bude len kulisou a nie synchrónom.
Za studena mi tam nechce ísť, ale nie cez zuby. Musím iba trochu viac pribrzdiť, alebo použiť medzi plyn. Za tepla úplne v pohode.
felp

Příspěvek od felp »

Smutný je, že na takhle jinak velmi povedenym autě, je ta převodovka trochu problém. Sem zvědavej jak dlouho vydrží, než se v ní něco, nedej bože, pokazí. Byl ste už někdo kvůli převodovce/řazení v servisu?
Chevrolet Kalos 1.4 16V Premium - r.v. 2005
Chevrolet Trans Sport 3.4i V6 - r.v. 1998
Tompetr

Plynový pedál

Příspěvek od Tompetr »

Není to přímo ke spojce, ale nezdá se mi to na nové téma...

Můžete prosím někdo poradit :idea: jakou vůli má mít plynový pedál při sešlápnutí než dojde k aktivaci. Zdá se mi, že tam mám celkem vůli, ale fakt nevím.... :? Zajímalo by mě jak to máte u svojich Kalousků vy.

Díkes
mipo
Kontaktovat uživatele:

Re: Plynový pedál

Příspěvek od mipo »

Tompetr píše:Můžete prosím někdo poradit :idea: jakou vůli má mít plynový pedál při sešlápnutí než dojde k aktivaci. Zdá se mi, že tam mám celkem vůli, ale fakt nevím.... :? Zajímalo by mě jak to máte u svojich Kalousků vy.
Mne tiež reaguje s citeľným oneskorením, ale už som si zvykol.
felp

Příspěvek od felp »

Taky tam mám vůli, ale už sem si na to zvyk. Asi to bude u všech Kalousů... -i
Chevrolet Kalos 1.4 16V Premium - r.v. 2005
Chevrolet Trans Sport 3.4i V6 - r.v. 1998
Tompetr

Příspěvek od Tompetr »

felp píše:Taky tam mám vůli, ale už sem si na to zvyk. Asi to bude u všech Kalousů... -i
Už mě to docela sere. Opět se mi projevilo nějaké drnčení při deceleraci nebo při jízdě z kopce při otáčkách 2500-3000, když nemám sešlápnutý plyn, ale když sešlápnu pedál tak abych ho nedostal do záběru, ale pouze "zruším tu vůli, tak to přestane. Je tu jasná spojitost, ale jako na potvoru se mi to nikdy nepodařilo předvést v servise, tam to z nějakého důvodu nedělá, resp. servismeni dělají, že to neslyší...
Muco

Příspěvek od Muco »

mipo píše:A keď pustíš spojku neozýva sa ti z prevodovky klepanie a keď stlačíš spojku tak prestane? Myslím pri studenom motore.
Mipo,čau! čítam tu tvoju otázku,ktorá opisuje presne môj problém a rieši sa to skoro mesiac.Najprv to bolo vraj ložisko spojky(tiež som si myslel),ale omyl...Robí to ďalej.Teraz vyše 2týždne je auto rozobraté a čakám na ložisko do prevodovky.Vraj to bude tým.Ja tomu chcem veriť,lebo kalos mam od 7.febr.2007 a v oprave je všeho-všudy-17dní...':cry:'Ty vieš myslím o čo ide.Prezraď tvoju skúsenosť Dík!!!
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Tak už ti to opravujú druhý krát ,tak hned môžeš ho na druhý deň ho tam odniesť a ked tretikrát neodsránia tak vrátiš voz a zober druhý.Táto závada ak je tak už pri preberaní vozidla to je počuť.A ložiskom to určite nebude.Tak vydržať a potom vymeniť celé auto.Ja ti to doporučujem a viem o čom hovorím.Ked zoberieš nový voz tak záruka bude od začiatku.
Tým len získaš.Obrázek
Muco

Příspěvek od Muco »

Miki,ja som druhý majiteľ................(tiež viem,o čom hovorím :lol: :lol: :lol: :lol: -sranda-)
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

A auto je aké staré,lebo záruka sa vstahuje na auto a nie majitela.V servise im môže byť jedno kto je majitel.
Muco

Příspěvek od Muco »

V pohode..! r.v.2006(do prevádzky pustené -február) kúpil som to 7.febr.2007 v AAA Auto a paradox---':arrow:' auto vlastnilo KOVA -Lučenec,ale prevádzkované v Banskej Bystrici :?
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Tak v čom je problém? Auto nech opravia ,alebo dajú druhé.A podla zákonníka majú právo trikrát opravovať až potom máš nárok na vrátenie.Ked by to bol televízor čo ti kúpil nikto do daru ,tak by už padla záruka ,lebo ty si to nekúpil?Nedaj sa odbyť a neprevezmi auto ak neodstránili závadu.Závadu musia odstrániť do 30 dní podla zákona.Nedaj sa!!!!Obrázek
Odpovědět

Zpět na „KALOS“