Zadni tlumiče

Moderátor: Blue Lanos

palikx
Kontaktovat uživatele:

Zadni tlumiče

Příspěvek od palikx »

Tak jsem v praci měnil zadni tlumiče a tak si dovoluji poslat sem jak se to asi děla pro všechny koho by to aspon trošku zajimalo

Prvni vec kterou musite udelat je vyndat spodni sedak vytrhnout zepredu (je to jen zacvakle na 2 prichytkach.)

dale povolit sroub na bocni operce horni sedacky-leva i prava strana
Obrázek

operku vysunout smerem nahoru a vyndat

za operkou najdete horní uchyceni tlumice
Obrázek

dale sendate zadni kola a z tlumice odpojite hadici brzdoveho systemu(pojistka se vytahne do strany a hadice potom lehce nahoru a do strany)
povolit tycku stabilizatoru a dva srouby upevnujici tlumic k tehlici.mate li abs jeste vytahnout kabel od abs z prichytek na tlumici.
Obrázek
ted se povoli 3 srouby horniho uchyceni.
po vyjmuti tlumice se musi pruzina stahnout stahovakem(jeste pred tim je ale dobre si povolit-ne uplne vysroubovat-stredovou matku tlumice)
Obrázek
po stazeni pruziny se vynda stredova matka a horni ulozeni a pruzina.
Montaz je samozrejme presne v opacnem poradi a spodni sedacka se jen zaklepne do drzaku v podlaze.
Doufam ze se to k necemu hodi a ze se to z meho vykladu da pochopit .
tak hodne zdaru.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Reklama

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alda »

jo zajímavé téma za nedlouho to budu řešit tak nemusím nic vymýšlet když jsi to tu dal :P
Leganza 2,0 CDX
audio Alpine IVA, repro DD a Oxygene, zesilovač GZ, xenony, zeleně podsvíceno, sníženo
Richard

Příspěvek od Richard »

Palikxi, podobné to bude asi i Nubiry, akorát se bude muset odstrojit tapecírunk v kufru, nebo je tam taky přístup od sedadla??
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Nubira kombi znamená vystrojit kompletní tapec kufru není k tomu přístup od sedaček ale pod zadníma reprákama ;) ;) je to hnusná práce jedna z těch horších na Nubiře ;)
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

Jo jo nubira je osud.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Patrick

Re: Zadni tlumiče

Příspěvek od Patrick »

Nevíte náhodou někdo z čeho všeho se skládá zadní tlumič? komplet co vše v sobě zahrnuje, kromě pružiny a plynového tlumiče :). Jezdím na originálech a 293 000km na nich nalítáno takže je asi čas je vyměnit. Vždy jak je mokro a chladno venku tak mi klepe něco vzadu-stejný zvuk jako např. špatné stabilizátory nebo silentblok zadní napravy, ovšem toto vše jsem měnil a zbývá jedině tlumič, tak předpokládám že právě zadní tlumiče tak mohou vydávat klepot..jestli máte tip co jiného by to mohlo být tak klidně napiště :)
Slam

Příspěvek od Slam »

Podle mě se špatný tlumič projeví tak, že při přejezdu nerovnosti se auto rozkmitá, tj. tlumič netlumí, a ne že něco rachtá...
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

tyčky stabilizátora si menil :?: ;) lebo té dost často odchádzajú no ešte pozri či nemáš zlomenú pružinu alebo zle dotiahnutý tlmič ;)
kesko

Příspěvek od kesko »

Pokiaľ je tlmič v háji, je počuť ako pneumatika po prejazdoch po nerovnostiach poskakuje. A je to dosť hlučné búchanie. Z vlastnej skúsenosti pri návrate z Olšovca. Bol to síce predný pravý, ale bude to jedno ktorý.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Patrick

Příspěvek od Patrick »

Jj, tyčky stabilizátoru jsou nové a zároven jsem měnil právě silntbloky-stabilizátoru, pod nápravou. No dnes uvidím a jestli je špatně stáhlej tlumič to nevím, ale pochybuji, jsou tam origináli, tak předpokládám, že budou stáhlé až až :). Zadek se mi zdá že docela poskakuje na nerovnostech. Nevylučuji ani tu prasklou pružinu ale jestli je zlomená tak někde kde nejde vidět, pač kontroloval jsem to a sice jsou rezavé, ale zlomené asi ne, možná je zlomená pružina úplně nahoře jak je uložení, no vše je možné když to má tolik najeto.
Geroz

Příspěvek od Geroz »

Tento prispevek by nemel byt tu, ale na webu o Leganze.

Jinak super navod jen tak dal. -i
Leganza 1998 2.0L 16V (160 tis, motor 70 tis)
Fiat punto 1.0L 1999 (180 tis)
BMW E30 320i 1987 2.0L prodán
Patrick

Příspěvek od Patrick »

Tak jsem vše zkouknul a očividně se zdá být vše v pořádku. Ale pořád si myslím že to klepe od toho uložení tlumiče. Jinak nevím co by to mohlo být, jedině už zbytek těch silentbloků, ovšem těch je vzadu poněkud více. Jsou to docela rány, vždy jak projedu větší dírou nebo občas stačí kanál když projedu. Ted to není klepot ale přímo rány jak železo z železo, stejné rány to vydávala kdysi náprava, pak jsem vyměnil gumky a bylo to dobrý, ovšem ted je to zpět, ale způsobeno něčím jiným. Zadní tlumiče mají taky nějaké to uložení jak přední? ložisko apod?
Slam

Příspěvek od Slam »

Já po koupi auta taky řešil bouchání od zadní nápravy, vyměnili mi v servisu na podvozku kde co, ale furt to bylo stejné. Nakonec to byla guma v uchyceni výfuku! Fakt to ale znělo jako rázy od nápravy... :oops:
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Patrick

Příspěvek od Patrick »

Aha, to mě nenapadlo, je možné, že mám stejný případ no. Zítra omrknu a uvidím :)
Geroz

Příspěvek od Geroz »

Tak se me podarilo odsroubvat tim or. klicem jedno kolo (jine ne) a koukam na tlumic a vypada divne.

Muhou me misni znalci rict, jak moc je na tom spatne? (ta guma co ten tlumic ma asi kryt, kryje jen horni cast). Diky.
Přílohy
IMG00131-20110917-1425.resized.jpg
IMG00131-20110917-1425.resized.jpg (165.91 KiB) Zobrazeno 5562 x
Leganza 1998 2.0L 16V (160 tis, motor 70 tis)
Fiat punto 1.0L 1999 (180 tis)
BMW E30 320i 1987 2.0L prodán
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“