Výmena oleja
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Tak to už hej! Možno to znelo ako banálna záležitosť ale
skrátka mi olej zatial menili v servise. Načo vyvaliť zbytočne prachy keď sa to dá spraviť doma.Možno sa budete čudovať, ale viem čo je to olejový filter,
a predtým som mal Žiguláka, kde som menil olej v motore, v prevodovke aj
diferáku. Je logické že to musí mať volaký výpustný šrób tak sory že som sa
opýtal. Ale dík za radu.
skrátka mi olej zatial menili v servise. Načo vyvaliť zbytočne prachy keď sa to dá spraviť doma.Možno sa budete čudovať, ale viem čo je to olejový filter,
a predtým som mal Žiguláka, kde som menil olej v motore, v prevodovke aj
diferáku. Je logické že to musí mať volaký výpustný šrób tak sory že som sa
opýtal. Ale dík za radu.
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslel jsem to špatně. Jen jsem chtěl poradit. Prostě to vypadalo, že se do toho chceš pustit poprvé a na namazání gumičky jsem taky zapomněl a na Š120 jsem filtr "dorval" klíčem a pak jsme to při povolování museli sundávat až po demontáži zadního čela aby jsme měli dobrou páku. A ty piliny jen aby byl chráněný motor od oděrů...... Nechtěl jsem se Tě nějak dotknout.
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi
Nexia = srdeční záležitost
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi
Nexia = srdeční záležitost
Jo jo, znělo to, jako že pánko Zolo měnil zatím olej tak maximálně ve friťáku a najednou se z něj vyklubal někdo, kdo měnil olej už i na žigulovi ... ale i tak mě překvapuje, že se ptal, jestli má nexie zátkucubafire píše:Nemyslel jsem to špatně. Jen jsem chtěl poradit. Prostě to vypadalo, že se do toho chceš pustit poprvé a na namazání gumičky jsem taky zapomněl a na Š120 jsem filtr "dorval" klíčem a pak jsme to při povolování museli sundávat až po demontáži zadního čela aby jsme měli dobrou páku. A ty piliny jen aby byl chráněný motor od oděrů...... Nechtěl jsem se Tě nějak dotknout.
Re: Výmena oleja
Clovece sroub tam je.A abych te ustril dalsich dotazu tak se s tim mota proti smeru hodinovejch rucicek(pokud ti jde o povoleni)Zolo píše:Nazdar páni. Mám takú blbú otázku.Ako vymeniť olej v motore? Je na spodku
volajaký výpustný šrób?
Škoda Felicia 1.3,40 kW,1995
Ex Daewoo Lanos 1.5 S, r.v.2000,barva 56U - "kemr" :-)
Srovnáme si čas: pro kolegy s digitálním časem je (11:48 ) pendrek, pendrek,židlička, sněhulák
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502