Úbytek oleje

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Vlasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasta »

Tak už vím co dát do motorky, co do převodovky v Hondě, ale co do Nubiry I pořád ne. Myslel jsem, že němci jsou pořádní a někde v motoru najdu nalepenej lístek s tím co tam lili, ale nikde nic. Ani v servisní knížce není zmínka co tam dávali, jen fajfka u oleje. Co tam tedy mám dát, rady jsou všelijaké, ale nejvíc je to o polosyntetice.
Co vy tady na to?
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
Reklama

Vít, Jiří

Příspěvek od Vít, Jiří »

Nic si z toho nedělej já vím stejný prd ,ale asi tam naleju tu polosyntetiku
když se něco posere tak na nás vyhlásíme sbírku

PS:pro všechny olej chci měnit ještě pred srazem ,takže jestli nedorazím tak
budete o hladu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :(
ŘEZNÍK
Richard

Příspěvek od Richard »

Já osobně dávám do Nubiry2,0 olej VAT 10W 40 polosyntetiku, jede to OK olej neubývá. :lol:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

clovek musi umet cist. Je pravda ze , asi moji vinou, jsme se dostali od merita veci ale zaver vsech odborniku v tomto prispevku je takovy ze do motoru patri olej ktery tam patri podle vyrobce. Tudiz do Nubiry patri olej , pro nase klima 10W30 nebo 10W40, a protoze je s touto vyskozitou bezne dostupny polosynteticky olej, tak ten. Je asi zbytecne kupovat nejaky extra drahy, tam se plati stejne jenom znacka. Nejlepsi by bylo zajet ke klukum do servisu aby to i proplachli aby mela vase dusicka pokoj.
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
Vlasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasta »

Tak konečně mám klid. Děkuji všem zůčastněným za rozšíření obzorů a kdyby bylo nejhůř, tak holt vyhlásím tu sbírku. :lol:
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

Pavel Beneš

Příspěvek od Pavel Beneš »

Každopádně pokud to byl dovoz z D je tam stopro 10W40 nebo 5W40!!

A minerál bych tam nedával ani kdyby mě prosili na kolenou (má to hydraulický vymezování vůle a tam je polosyntetika jako to nejhorší....
(10W...), když tam naleješ minerálku, za 5-10000 km tě pošle motor do hajzlu a pak skočí za tebou... nejhorší co můžeš udělat, věř mi....
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
Vlasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasta »

Pavel Beneš píše:Každopádně pokud to byl dovoz z D je tam stopro 10W40 nebo 5W40!!

A minerál bych tam nedával ani kdyby mě prosili na kolenou (má to hydraulický vymezování vůle a tam je polosyntetika jako to nejhorší....
(10W...), když tam naleješ minerálku, za 5-10000 km tě pošle motor do hajzlu a pak skočí za tebou... nejhorší co můžeš udělat, věř mi....
Brainman píše:clovek musi umet cist. Je pravda ze , asi moji vinou, jsme se dostali od merita veci ale zaver vsech odborniku v tomto prispevku je takovy ze do motoru patri olej ktery tam patri podle vyrobce. Tudiz do Nubiry patri olej , pro nase klima 10W30 nebo 10W40, a protoze je s touto vyskozitou bezne dostupny polosynteticky olej, tak ten. Je asi zbytecne kupovat nejaky extra drahy, tam se plati stejne jenom znacka. Nejlepsi by bylo zajet ke klukum do servisu aby to i proplachli aby mela vase dusicka pokoj.
Tak co vlastně platí? Začínám z toho bejt jelen. :( Ten 10w40 je syntetika, nebo polosyntetika? Možná se blbě ptám, ale doteď jsem lil jen AD do 120 a nerad bych si podělal motor blbým olejem.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

:D hele jestli te tolik zajimaj oleje, tak tady je link kde o nich zjistis uplne vsechno http://www.oleje.cz/ :lol:
Vlasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasta »

Brainman píše::D hele jestli te tolik zajimaj oleje, tak tady je link kde o nich zjistis uplne vsechno http://www.oleje.cz/ :lol:
No mě spíš zajímá co tam nalejt, abych si to nepodělal. :evil: Je na můj vkus nějak moc protichůdných názorů na tohle téma.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

5W - plná syntetika
10W - polosyntetika
15 W - minerální řada AD
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Vlasta píše:
Brainman píše::D hele jestli te tolik zajimaj oleje, tak tady je link kde o nich zjistis uplne vsechno http://www.oleje.cz/ :lol:
No mě spíš zajímá co tam nalejt, abych si to nepodělal. :evil: Je na můj vkus nějak moc protichůdných názorů na tohle téma.
Mas manual k Nubire?
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Petr Nový petrkrtek@volny.cz 18. 5. 2004, 6:15
Moje otázka směřuje taky k servisování Nubiry. V sobotu jsem absolvoval prohlídku u svého prodejce a jak poslední dobou koukam, možná jsem udělal chybu. Tak předně: Jaký olej musí být v Nubiře ? Původně mi prodejce tvrdil že 10W40 ale při servisu mi tam dali Total 9000 5W40 za nekřes´tanskou cenu 350 Kč/L bez DPH !!! I U nás se dá sehnat v pohodě do 300 Kč s DPH !!! A to nemlvim o "sudech" které servisy, berou tam je cena ještě nižší. Proto mně zajímaji specifikace oleje API, SAE, ne značka, na té nezáleží vůbec. Nemluvim o ceně pilového filtru 978 Kč bez DPH a olejového filtru 260 kč bez DPH. Vaše ceny servisu na webu jsou s nebo bez DPH ? Díky za odpovědi.

Vedení DAEWOO OSTRAVA radan@daewoo-ostrava.cz 19. 5. 2004, 8:18
Vážený pane Nový,

obecně samozřejmě platí, že téměř všechny oleje jsou mísitelné, ale nedoporučuje se častá změna značky oleje, neboť většina aditiv které jsou v oleji obsaženy zůstává v motoru. Ikdyž všechny oleje mají stejné označení viskozity, každý výrobce používá jiná aditiva a jejích smícháním může dojít k jejich neutralizaci - znehodnocení.

Během zítřka zde najdete oficiální vyjádření jednoho z nejpovolanějších odborníků, produktového manažera společnosti EXXON MOBIL, který mé obecné informace doplní a poradí Vám všem, jaký olej je nejvhodnější používat.

Děkuji za Váš příspěvek a přeji hezký den.

Radan Kožušník
AUTOCENTRUM HULVÁKY
Vlasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasta »

Brainman píše: Mas manual k Nubire?
Ten jsem tady od nějaké dobré duše dostal oskenovaný, sice pro 2.0, ale lepší něco než nic. Jenže ten neřeší co v tom autě bylo. Nezbývá než doufat, že ten původní majitel tam lil co je předepsáno a ne že tomu pořával něco lepšího.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Ale opravdu, jestli mas pochybnost o tom co tam je (podle meho zbytecnou), zajed si do servisu tam ti to 2 krat proplachnou specialnim olejem a potom ta naliji co maji nalit. Ja jsem si olej nechal menit pri nejaky normani oprave v Golccaru(tem verim) a oni ho vymenili. Najel jsem na nej uz asi 6000 km a porad to jezdi ( a ze ja ten olej nesetrim). Nic se neucpava, rano to normalne startuje bez zacvakani vymezovacu. Na druhou stranu ve vsech predchozich autech jsem si olej menil sam a lil jsem tam co jsem chtel a ani jednou jsem auto nezadrel nebo nejak jinak neposkodil.
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

V.Brousek píše:5W - plná syntetika
10W - polosyntetika
15 W - minerální řada AD
..pane Brousku, :x ,, tamto citovane (dnes) uz vobec nieje pravda..
..kuk na tie oleje.cz, a dostudovat.. :!:
..odporucil by som predovsetkym tento link: http://oleje.cz/index.php?left=main&page=clanky_mytus3

..no .. a Vlasta a Reznik urcite nic nepokazia, ked do Nubiry naleju niektory
z "polosyntetickych olejov" SAE 10W40 ci SAE 5W40..
..a ak ma niekto strach, taq potom nech pouzije uz spominany pripravok na preplach motoru,
( tak ako som ho pouzil aj ja, kedze mi klepotali dvihatka )
..niekde sa o tom pisalo aj na nexiacom fore.. aj som tam mal foto toho pripravku,
tusim sa to vola Engine Flush od fy. PM Petromark

..liat do motoru Nubiry nejaky "special LONG LIFE" olej je asi zbytocnost " ( blbost )..
..kedze ako tak sledujem doporuceny interval vymeny 10k-km ci 15k-km (jako rozdiely medzi SR CR)
..a taqtiez tam asi nikto nebude liat "MADIT SUPER" co niekomu ostal doma po dedovi zo Skodovice..

( pokial samozrejme "niekto" nema skodovicu po GO, kde boli pouzite loziska a piestne kruzky z Fabie1.0 ,kde uz Madit Super nelejem..:mrgreen:)
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“