ach tá spotreba

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

No je to jen u 8 v.ale jinak to nejde.(teda jde ale rychlejsi je sendat remen )musi se uvolnit kryt a pod nim jsou 2-8sroubky na 13 klic.treba nekdo mate fotky .
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Reklama

Habron

Příspěvek od Habron »

fotky nemám, ale trvalo mi to asi tři hodiny i s cestou na pumpu pro antifreeze a destilku, protože jsem zapoměl chytat vodu a dost mi jí vyteklo na zem. Myslím, že u 8V je to v klidu. Přístup k rozvodům celkem slušnej.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

jak píše Palikx lepší je sundat rozvody i když já to dělám bez nich jen je to složitější na manipulaci musí se povolit si ty dva šroubky co drží kryt potom povolit středový šroub rozvodového kloa ale nesundavat !! jen to kolo na tom šroubu posunout ven z motoru . Pak povolit ty dva šrouby co drží těleso termostatu a opatrně ho vykroutit ven důkladně vyčistit všechny dosedací plochy a dát novej termostat včetně těsnění vše utáhnout a pozor na vačce je kolíček který musí zapadnout do díry v rozvodovém kole . Bacha jde zamáčknout do vačky tak ať se vám to nepovede to je potom docela průšvih ;)
milosh

Příspěvek od milosh »

tak to se na to asi zatim vys... a uvidim az bude tepleji, jak se spotreba zmeni ;)
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
milosh

Příspěvek od milosh »

Pokud to ale nekdo budete delat a udelate fotky, tak to by bylo super ;)
Hlavne teda 8V, no stacilo by aspon to foto kde termostat vubec je? :shock:
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

ok budou fotky budou
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Ja som tankoval v stredu full - full a 7,7litra na lanose bol to vlastne cely februar (pre neznaleho unor :lol: ) a vsetko tak 20km za den :oops: Dovre ci zle? :idea:
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No já myslím že to je dobrá spotřeba a upřesním neznalý Palikx :lol: :lol:
pilot

Příspěvek od pilot »

Mám taky 1.5 8v a ta spotřeba je myslím úplně normální. Je zima tak než se to zahřeje tak to chvíli trvá. No a potom také záleží kolik toho ujedes na ten jeden start. Takže spotřeba 10.1l na 100km je v normě.
milosh

Příspěvek od milosh »

Pilot píše:Mám taky 1.5 8v a ta spotřeba je myslím úplně normální. Je zima tak než se to zahřeje tak to chvíli trvá. No a potom také záleží kolik toho ujedes na ten jeden start. Takže spotřeba 10.1l na 100km je v normě.
Jezdim 6 km do prace po meste, tedy 50-60km, no spis 50, skoro cela jizda na "3" :roll: Obcas jedu k rodicum, tj. 26km ale taky tak 60-80km max.. jinak co se tyce ty spotreby, je mozny ze za to muze moct i vadny katalyzator? ale jak se to pozna?
pilot

Příspěvek od pilot »

milosh píše:
Pilot píše:Mám taky 1.5 8v a ta spotřeba je myslím úplně normální. Je zima tak než se to zahřeje tak to chvíli trvá. No a potom také záleží kolik toho ujedes na ten jeden start. Takže spotřeba 10.1l na 100km je v normě.
Jezdim 6 km do prace po meste, tedy 50-60km, no spis 50, skoro cela jizda na "3" :roll: Obcas jedu k rodicum, tj. 26km ale taky tak 60-80km max.. jinak co se tyce ty spotreby, je mozny ze za to muze moct i vadny katalyzator? ale jak se to pozna?
No tak ten kat. může být špatný, ale může to být taky lamda sonda. Ale podle toho co píšeš bylo by možná lepší dát tam "4" při 50-60km/h a uvidíš že spotřeba půjde dolů. Protože si myslím, že !3! je nízký stupeň na tu rychlost pokud ovšem celých 6 km s někým nezávodíš :lol: ;)
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

petrm píše:No já myslím že to je dobrá spotřeba a upřesním neznalý Palikx :lol: :lol:
Pytal som sa to preto lebo celu tu nadrz som chodil uz z nasasenym kartonom na chladici :lol: Ja viem ale.... mozno sa to tak neprechaldzuje :oops: kto ma chut nech to prubne nic to nestoji...
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
milosh

Příspěvek od milosh »

Pilot píše:
milosh píše:
No tak ten kat. může být špatný, ale může to být taky lamda sonda. Ale podle toho co píšeš bylo by možná lepší dát tam "4" při 50-60km/h a uvidíš že spotřeba půjde dolů. Protože si myslím, že !3! je nízký stupeň na tu rychlost pokud ovšem celých 6 km s někým nezávodíš :lol: ;)
ve meste to moc dobre nejde, kdyz mas skoro vsude semafory a kamery, ktery merej rychlost :? Radsi jedu pade, nekdy i min a slysim motor, ne ze bych ho dusil. Lambdu mam novou, tak uz leda ten kat nebo termostat. nechapu jak nekomu stejnej motor jako mam ja muze brat 6 litru, no v zime asi ne. Zajimalo by me jaky ma ten clovicek svicky, pokud to neco meni...
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Tak trojka je asi málo já jezdím skoro pořád 4-5 . katík by to mohl dělat kdyby byl přicpanej a bránil odchodu výfuku pryč a tím pádem bys musel víc šlapat na plyn aby to jelo stále stejně ale to nijak nepoznáš dokud se neucpe celej pak už to nejede vůbec a nejde to ani natočit :lol: tím to asi nebude .Kolik to máš tu spotřebu už sem tu někde psal zrovna opravuju kámošovi Fábii a ta má palubní počítač cestu do práce mám 18 kilometrů a udělám ji i v tomhle počasí za 6,3 ( s Lanosem se nejsem schopen dostat po 8,5 l ) a jel sem jen kousek 6 Km a po zastavení tam byla spotřeba 11,2 l hodně na to bude mít vliv ta krátká trasa ;)
Pribo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pribo »

Blue Lanos píše:
petrm píše:No já myslím že to je dobrá spotřeba a upřesním neznalý Palikx :lol: :lol:
Pytal som sa to preto lebo celu tu nadrz som chodil uz z nasasenym kartonom na chladici :lol: Ja viem ale.... mozno sa to tak neprechaldzuje :oops: kto ma chut nech to prubne nic to nestoji...
ja som skusal ten karton ale nevidel som ziadny rozdiel motor sa zohrial asi na tych istych miestach ako pred tym takze som to dal dole

PV: jazdim stale tie iste trasy takze viem uz naspamat kde to ma ako byt
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“