Štartovanie

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
kloki

Štartovanie

Příspěvek od kloki »

Tak som sa dnes pokúsil naštartovať a nič. Prešmejdil som celé fórum ale nič čo by mi pomohlo. Fakt je,že som jazdil asi 30 km na rezervu, tak je celkom možné, že som zavzdušnil palivovú sústavu. Čerpadlo mi pripadá v poriadku, ale funguje akosi naopak. Keď otočím kľúčikom, mlčí ako hrob, keď trošičku zaštartujem, je ho počuť. Odpojil som palivový filter aby som vyskúšal či tlačí benzín (ktorý som v kanistri samozrejme medzitým doniesol a dolial), ale napriek zvuku čerpadla sa nič nedialo. Poradí niekto, ako ďalej? Ako to odvzdušniť, dá sa to?
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no po zapnuti klicku by melo cerpadlo bezet.ale nemusi.musi po zastartovani.takze tam asi chyba neni.ale sel jsi na to dobre a kdyz odpojis palivo filtr a zastartujes musi vytekat benzin.(samo musi být slyset pumpa)jestli slysis pumpu ale benzin netece je pumpa v haji.nic se neodvzdusnuje udela to samo.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
kloki

odvzdušnenie

Příspěvek od kloki »

palikx píše:no po zapnuti klicku by melo cerpadlo bezet.ale nemusi.musi po zastartovani.takze tam asi chyba neni.ale sel jsi na to dobre a kdyz odpojis palivo filtr a zastartujes musi vytekat benzin.(samo musi být slyset pumpa)jestli slysis pumpu ale benzin netece je pumpa v haji.nic se neodvzdusnuje udela to samo.
Tak som to zvládol, inak vďaka za radu. Čerpadlo pri nízkom stave benzínu zrejme z dôvodu že je plné vzduchu jednoducho necucne (štartoval som asi 10 minút,samozrejme nie v kuse), aj keď bolo v nádrži asi 8 litrov. Odskúšané !!!!! Pre poučenie aj pre zasmiatie ostatným opíšem, čo som stváral.
1: vypreparovať čerpadlo z nádrže
2: ujebať manželke malinkatý umelý kvetináč a 5 litrový kanister od destilovanej vody ( mala ju na žehlenie).
3: kvetináčom cez otvor po čerpadle načapovať do kanistru asi liter benzínu
4: vytlačiť ventil- klapku dolu na čerpadle pod filtrom (treba ho vycvaknúť) a injekčnou striekačkou nastriekať benzín, pokial nevyteká
5: ponoriť čerpadlo do kanistru, nasadiť hadičku na výstup a podtlakom "papuľa-pumpou" asi na trikrát vycucnúť vzduch, ide to kupodivu nie moc ťažko, len tá chuť 98-čky nič moc :-)))
6: namontovať čerpadlo do nádrže
7: odvzdušniť sústavu pri vstrekovačoch (ten bicyklový ventil)
8: vyvetrať smrad v aute (aj garáži) aby z toho nebol Sputnik :-)))
9: s úsmevom na tvári naštartovať - mne sa to podarilo asi za tri sekundy

Ani to nebolo zložité. Čauko. Nabudúce sa chystám na ručné brzdy. :-)))
eMKa Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

no tak ja by som mal problem hned v zaciatkoch - nremam manzelku :lol: :lol:
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Pagino

Si dobrý če-če

Příspěvek od Pagino »

Hello kloki,

ja byť Tebou, tak to pošlem do centrály Chevroletu, aby to dali do interných opravárenských manuálov ako prioritný postup. :D Možno by Ti z toho niečo aj kvaplo. V horšom prípade to dajú do podnikového časopisu do rubriky "slovák nie je sprostý, slovák sa vynájde".
Ale bez urážky.
To že Leganza nerada štartuje s nízkou hladinou benzínu v nádrži je fakt a netreba tam nechávať menej ako 10-12 litrov benzínu. Vďaka za postup, dúfam ale že ho nebudem musieť aplikovať.
Čosa týka ručnej brzdy, tak to je tiež pakárina. Ja som sa do toho tiež púšťal, ale nakoniec to nechávam 1x ročne nastaviť v servise.

Příspěvek od ]Rebro[ »

eMKa Slovensko píše:no tak ja by som mal problem hned v zaciatkoch - nremam manzelku :lol: :lol:
V tomto pripade pomoze i Blue :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Je: Volvo V50
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory