Euro NCAP - Spark
Moderátor: Blue Lanos
Euro NCAP - Spark
Tak sem se koukal na www.euroncap.com a nestačil jsem se divit. Chevrolet Matiz (Spark) získal tři hvězdičky, jedna ale byla odebrána. Původní Matiz přitom v roce 1998 získal tři hvězdičky, což tehdy byla na tak malé auto solidní hodnota. Čekal jsem, že Spark se trošku posune a bude atakovat čtyřhvězdičkové hodnocení. Škoda, dost jsem o něm uvažoval jako o nástupci svého Matízka.
Daewoo Matiz CD, 2000, silver
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
No je to zle . Skoro ve vsech bodech je horsi nez Matiz. Asi to s tou vyrazne zlepsenou tuhosti karoserie nebude tak zhave. Skoda... Matiz byl ve sve dobe lepsi nez treba Mondeo apod.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Myslíš tohle prohlášení z oficiálních internetových stránek?
Bezpečnost a bezpečí
Spark je vybaven vším, co jízdu činí o něco bezpečnější: vylepšenou a zesílenou konstrukcí, zesíleným prvním („A“) sloupkem a protiblokovacím systémem (ABS*), předními a bočními airbagy* i tříbodovými bezpečnostními pásy na všech sedadlech.
Jenom by mě zajímalo, jak by dopadly testy faceliftovaného Matizu, ale tady snad konstruktéři na vyšší tuhosti karoserie nepracovali...
Bezpečnost a bezpečí
Spark je vybaven vším, co jízdu činí o něco bezpečnější: vylepšenou a zesílenou konstrukcí, zesíleným prvním („A“) sloupkem a protiblokovacím systémem (ABS*), předními a bočními airbagy* i tříbodovými bezpečnostními pásy na všech sedadlech.
Jenom by mě zajímalo, jak by dopadly testy faceliftovaného Matizu, ale tady snad konstruktéři na vyšší tuhosti karoserie nepracovali...
Re: Euro NCAP - Spark
prosimvas prectete si i zpravy i zprisnenych pravidlech testu (ca dva roky zpatky), kdy je vsude jasne receno, ze to, ze auto dopadne hure, nez v predtim provadenych testech je dano prave faktem prisnejsiho posuzovani ...Ido píše:Tak sem se koukal na www.euroncap.com a nestačil jsem se divit. Chevrolet Matiz (Spark) získal tři hvězdičky, jedna ale byla odebrána. Původní Matiz přitom v roce 1998 získal tři hvězdičky, což tehdy byla na tak malé auto solidní hodnota. Čekal jsem, že Spark se trošku posune a bude atakovat čtyřhvězdičkové hodnocení. Škoda, dost jsem o něm uvažoval jako o nástupci svého Matízka.
Pro Jakuba: Ano, máš pravdu. Podmínky se měnily v roce 2003 a 2004 (vždy v lednu). Nicméně žádný model nedopadl ve své nové generaci hůře než v té předchozí. To je bohužel fakt, který konstruktérům Sparku, byť byli limitování výrobními a vývojovými náklady, nedává příliš dobré vysvědčení. Od ledna roku 2004 jde totiž o nejhůře hodnocený model v kategorii superminis (podle dělení Euro NCAP). A to je bohužel fakt, který se nedá ničím smést pod stůl (ani cenou, Picanto či Panda nejsou o nic dražší). Matiz na tom byl ve srovnání s tehdejší konkurencí a podle tehdejších metodik lépe než dnes Spark - a to je podle mě dost objektivní srovnání úrovně bezpečnosti obou vozů. Považuji totiž za naprostou samozřejmost, že konstrukčně mladší model je bezpečnější. A Spark bohužel nic navíc nepřináší...
1) narovinu - ja bych si sparka nevybral z jineho duvodu, nez vysledek v euroncapIdo píše:Pro Jakuba: Ano, máš pravdu. Podmínky se měnily v roce 2003 a 2004 (vždy v lednu). Nicméně žádný model nedopadl ve své nové generaci hůře než v té předchozí. To je bohužel fakt, který konstruktérům Sparku, byť byli limitování výrobními a vývojovými náklady, nedává příliš dobré vysvědčení. Od ledna roku 2004 jde totiž o nejhůře hodnocený model v kategorii superminis (podle dělení Euro NCAP). A to je bohužel fakt, který se nedá ničím smést pod stůl (ani cenou, Picanto či Panda nejsou o nic dražší). Matiz na tom byl ve srovnání s tehdejší konkurencí a podle tehdejších metodik lépe než dnes Spark - a to je podle mě dost objektivní srovnání úrovně bezpečnosti obou vozů. Považuji totiž za naprostou samozřejmost, že konstrukčně mladší model je bezpečnější. A Spark bohužel nic navíc nepřináší...
2) tehdy daewoo asi nosilo dost penez panu urednikovi, ted ne a podle toho vypada vysledek ...
Ehm...jakub píše:1) narovinu - ja bych si sparka nevybral z jineho duvodu, nez vysledek v euroncapIdo píše:Pro Jakuba: Ano, máš pravdu. Podmínky se měnily v roce 2003 a 2004 (vždy v lednu). Nicméně žádný model nedopadl ve své nové generaci hůře než v té předchozí. To je bohužel fakt, který konstruktérům Sparku, byť byli limitování výrobními a vývojovými náklady, nedává příliš dobré vysvědčení. Od ledna roku 2004 jde totiž o nejhůře hodnocený model v kategorii superminis (podle dělení Euro NCAP). A to je bohužel fakt, který se nedá ničím smést pod stůl (ani cenou, Picanto či Panda nejsou o nic dražší). Matiz na tom byl ve srovnání s tehdejší konkurencí a podle tehdejších metodik lépe než dnes Spark - a to je podle mě dost objektivní srovnání úrovně bezpečnosti obou vozů. Považuji totiž za naprostou samozřejmost, že konstrukčně mladší model je bezpečnější. A Spark bohužel nic navíc nepřináší...
2) tehdy daewoo asi nosilo dost penez panu urednikovi, ted ne a podle toho vypada vysledek ...
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Máš recht.. když jsem viděl první fotky tak jsem byl ze Sparka skoro nadšenej a teď, když je potkávam, jsem z nich vyloženě zklamanej. Mates2 měl prostě pěknej xiftík, kterej už Spark nemá.Vojta píše:Já jsem si na srazu v Morávce do Sparka ani nesedl. Mě se prostě nelíbí. Pouze dvě věci bych bral: přední sedáky a otáčkoměr. Jinak jednoznačně všechno pro Matíz I a II.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Ehm... [/quote]Robert píše:1) narovinu - ja bych si sparka nevybral z jineho duvodu, nez vysledek v euroncapjakub píše:Považuji totiž za naprostou samozřejmost, že konstrukčně mladší model je bezpečnější. A Spark bohužel nic navíc nepřináší...
ehm co ...
Vojta píše:Já jsem si na srazu v Morávce do Sparka ani nesedl. Mě se prostě nelíbí. Pouze dvě věci bych bral: přední sedáky a otáčkoměr. Jinak jednoznačně všechno pro Matíz I a II.
osobne mi prijde, ze spousta veci byla na dvojce k lepsimu - byly to drobnosti, ale mit tam otackomer, tak vlastne nevim, na co si stezovat (podotykam vzhled je sujbketivni a prijde mi +/- to same co jednicka), spark se dal v rade veci prinejmensim kontroverznim smerem a v rade veci uplne spatnym ... nejoriginalnejsi byl ve sve dobe m1 (m2 preci jen trosicku ztracel), ale na sparkovi uz te originality, ktera z m1 doslova bila do oci, moc nevidim ... tot muj nazor ...