Na ceste to vždy poteší...ppp píše:Mne to po jednom predbiehani akosi prestalo kurit uplne. Takze som chytro nasiel najblizsie parkovisko (asi 5km) a tam som zistil, ze sa mi vytiahol natrubok (ten najtensi a expanzky a nemrzka mi vystriekala cely motorovy priestor. Takze hodinu som to nechal chladnut a rozmrazoval destilku z kufru, aby som zaplnil expanzku aspon trochu.
PO nastartovani bol problem z volnobehom, lebo asi nebolo zaplavene cisdlo teploty vody, ale nakoniec sa to odvzdusnilo samo po par km a uz to islo. Este som dolial aj nemrzku a okrem zaflakanej kapoty od G12 neostaly ziadne znaky problemu.
teplo v auticku:-)
Moderátor: Blue Lanos
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
- Reklama
Tak som sa dotesil. Zasa mam zimu ako v ruskom filme. Ta gebuzina sa da zohnat vsade ale je iba na precistenie. Neodopchava. Inak stoji 143 Sk takze vam co to kuri sa to oplati preventivne vycistit. Ma to vraj obrovsky efekt a po pouziti to vraj kuri perfektne.Teraz to uz aj ja vidim na upchaty radiator. Viete niekto poradit co s tym? Ide to nejak tlakom alebo podtlakom odopchat?
Vodni kamen v systemu ti sezere kvalitni fridex, ktery ten kamen rozpusti.
Jednou jsem ho pouzil a naplnil system 75% fridex a 25% destilka.Po ujeti par km zacaly nektere hadice saknout, protoze letity kamen pusobil jako tesneni. Dotahl jsem vsechny pasky na hadicich a byl klid. Jednou za cas by se to asi melo udelat.
Jednou jsem ho pouzil a naplnil system 75% fridex a 25% destilka.Po ujeti par km zacaly nektere hadice saknout, protoze letity kamen pusobil jako tesneni. Dotahl jsem vsechny pasky na hadicich a byl klid. Jednou za cas by se to asi melo udelat.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Ak sa s tým nechceš moc ondiať teraz v zime, daj si medzi chladiče kartón, ja to tak mám a mám aspoň aké také teplo, ale tú gebuzinu by som skúsil. Môže zostať v systéme natrvalo?tulo píše:Tak som sa dotesil. Zasa mam zimu ako v ruskom filme. Ta gebuzina sa da zohnat vsade ale je iba na precistenie. Neodopchava. Inak stoji 143 Sk takze vam co to kuri sa to oplati preventivne vycistit. Ma to vraj obrovsky efekt a po pouziti to vraj kuri perfektne.Teraz to uz aj ja vidim na upchaty radiator. Viete niekto poradit co s tym? Ide to nejak tlakom alebo podtlakom odopchat?
...len aby sa tie gebuziny potom spolu "nezgrcli"...RoSta píše:Ak sa s tým nechceš moc ondiať teraz v zime, daj si medzi chladiče kartón, ja to tak mám a mám aspoň aké také teplo, ale tú gebuzinu by som skúsil. Môže zostať v systéme natrvalo?tulo píše:Tak som sa dotesil. Zasa mam zimu ako v ruskom filme. Ta gebuzina sa da zohnat vsade ale je iba na precistenie. Neodopchava. Inak stoji 143 Sk takze vam co to kuri sa to oplati preventivne vycistit. Ma to vraj obrovsky efekt a po pouziti to vraj kuri perfektne.Teraz to uz aj ja vidim na upchaty radiator. Viete niekto poradit co s tym? Ide to nejak tlakom alebo podtlakom odopchat?
Vlastne už nie je nový, mám ho cca rok. Spolu s klímou stáli 10 000,- Sk
Tak ak chceš a sú prachy, tak nie je čo riešiť. Ja som to odkladal dlho a to bola chyba, teraz mám zimu. Len si daj pozor, aby si nedopadol ako ja, tiež som tam mal gebuzinu na zapchanie netesností a funguje až moc dobre, hlavne keď je dlhšie vypustený systém...
Tak ak chceš a sú prachy, tak nie je čo riešiť. Ja som to odkladal dlho a to bola chyba, teraz mám zimu. Len si daj pozor, aby si nedopadol ako ja, tiež som tam mal gebuzinu na zapchanie netesností a funguje až moc dobre, hlavne keď je dlhšie vypustený systém...
Už to riešia aj Nexiáci a v podstate potvrdili moju domnienku...
https://www.chevroletclub.cz//viewtopic.php?p=66730#66730
https://www.chevroletclub.cz//viewtopic.php?p=66730#66730
termostat
Prave dnes som objednal novy termostat 160,-Sk.Neviem ci je stary zly,ale za tie peniaze???Dufam ze to pocitim aj na spotrebe.Kuri mi to tiez mizerne.Musim menit ajj chladic 4500,-Sk,rosypalo sa mi plastove potrubie od termostatu.Tiez rozmyslam o vycisteni radiatora,ale bez gebuzin.Idealna na starsie vozy je horuca voda-napojit na vodovod a nechat pretekat.Nemam vsak montaznu jamu.
- j.verny
- Kontaktovat uživatele:
Termostat
Tak jsem si tu nedávno postěžoval, že mám asi v pr... termostat.
Koupil jsem nový a vyměnil ho. Je pravda, že ručička vyleze výš. Asi do jedné třetiny
(tak to bylo i dřív, výš vylezla jen když auto stálo a běžel motor)
, ale auto stejně netopí. Vzduch je jen vlažný. Když zastavim a auto nechám běžet, ručička vyleze výš, spustí se ventilátor na chladiči a auto topí. Jde horký vzduch. Z toho je jasné, že topení není ucpané,atd.
Jsou asi dvě možnosti:
1) nový termostat je špatný
2 kartón před chladič
Koupil jsem nový a vyměnil ho. Je pravda, že ručička vyleze výš. Asi do jedné třetiny
(tak to bylo i dřív, výš vylezla jen když auto stálo a běžel motor)
, ale auto stejně netopí. Vzduch je jen vlažný. Když zastavim a auto nechám běžet, ručička vyleze výš, spustí se ventilátor na chladiči a auto topí. Jde horký vzduch. Z toho je jasné, že topení není ucpané,atd.
Jsou asi dvě možnosti:
1) nový termostat je špatný
2 kartón před chladič
Espero 1.8 CD, černá metal., Korea, plná výbava... Jsem happy
Kurnik ja nastastie s kurenim nemam zatial problem po 3-5km uz kurim obstojne po 7 uz stisujem ale vacsinou ked je kosa radsej drkocem ja ako nechat jeho ten 16ventil vraj desne zere ked ja studeny. Akurat ma zaujal ten karton . to myslite uplne vazne ze si davate karton pred chladic. Na skodovici 120 ( moja prva laska ) som mal vpredu tu decku a tu som necakal ze taketo veci treba.
Espero 1.5 DOHC 16ventil
prv než niečo napíšem - intenzívne klopem na drevo - ja som na espere nič také nepotreboval, už tretiu zimu - ešte raz si zaklopem... vždy mi ostane chladno, keď otváram túto rubriku...cozee píše:Kurnik ja nastastie s kurenim nemam zatial problem po 3-5km uz kurim obstojne po 7 uz stisujem ale vacsinou ked je kosa radsej drkocem ja ako nechat jeho ten 16ventil vraj desne zere ked ja studeny. Akurat ma zaujal ten karton . to myslite uplne vazne ze si davate karton pred chladic. Na skodovici 120 ( moja prva laska ) som mal vpredu tu decku a tu som necakal ze taketo veci treba.