Zima je tu

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Jezin

Zima je tu

Příspěvek od Jezin »

Ahojky,
víkend jsem trávil v zasněžených Jizerkách. naštěstí jsem včas přezul na zimáky 8)
jenže jsem v sobotu ráno potřeboval popojet a nedostal jsem se do auta :( :evil:
všechno komplet zamrzlý: kliky, zámky, táhla zámků, přimrzlý dveře ...
jediný dveře, který šly otevřít byly ty u kufru a tak jsem se dostal aspoň do auta.
jediný dveře, který šly odemknout byly za řidičem, jenže tam na mně číhala dětská pojistka :shock: :evil:
nakonec jsem po cca hodině odjel, ale nechci to absolvovat každý ráno cestou do školky a do práce...

poraďte mi, čím ošetřit těsnění dveří a čím kliky, zámky a centrál

díky Jezin
Daewoo Nubira SX 1,6 16V Wagon, 1998, red
Reklama

Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Těsnění dveří nějakým olejem, třeba silikonovým, já používám olej na šicí stroje a funguje. Na zámky koupit za dvacku Rozmrazovač zámků, je k dostání u každé benzínky. A myslím že na centrál je nejlepší se vykašlat a prostě se bez něj ráno obejít. Jak se auto rozehřeje, tak povolí. No a s klikama je nejlepší nedělat nic 8)
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Jezin

Příspěvek od Jezin »

Kessler píše:Těsnění dveří nějakým olejem, třeba silikonovým, já používám olej na šicí stroje a funguje. Na zámky koupit za dvacku Rozmrazovač zámků, je k dostání u každé benzínky. A myslím že na centrál je nejlepší se vykašlat a prostě se bez něj ráno obejít. Jak se auto rozehřeje, tak povolí. No a s klikama je nejlepší nedělat nic 8)

do zámků jsem nalil rozmrazovač a stejně mi to bylo prdlajs platný.
Když mám zamrslý táhla zámků, tak nevodemknu a když mám zamrzlou kliku, tak nevotevřu :roll:

v sobotu to bylo tak, že jsem se nasoukal za volant ze zadních pozic a opustil parkoviště se zamrzlejma oběma předníma dveřma. auto se mi prohřálo až po cca 15 km, kdy se mi konečně podařilo otevřít dveře řidiče.
nedovedu si představit, jak bysme předváděli výsadek před školkou :?

v návodu by možná stálo:
přistupte k vozu, odemkněte kufr, stáhněte roletku, řádně poučte dceru (4,5 roku), že má sedět v kufru a něčeho se držet a zároveň jistit dveře kufru, aby se nezaklaply.
řidič se přesune k volantu, nastartuje a pokud si předem očistil alespoň 5-10 dm2 průhledu, odjíždí z parkoviště.
před školkou se opakuje vše v opačném pořadí:
prokřehlé vyděšené dítě otvírá dveře kufru a vystupuje. Řidič přelézá do kufru a opouští vozidlo. Dítě je traumatizované a až do oběda neroztálo.
řidič následně nasedá do vozu opět kufrema a odjíždí do zaměstnání, kde možná vystoupí jako kultivovaný člověk.

možnou variantou je, že prokřehlé a zmatené dítě špatně pochopí zadání a dveře kufru se zaklapnou dřív, než spolu s řidičem opustí vůz před školkou. Potom se dítě uvelebí v autosedačce a spolu s řidičem projíždějí zamrzlou krajinou a doufají, že dveře rozmrznou. To vše pouze za předpokladu, že nedojdou pohonné hmoty a nenastoupí jiný krizový scénář ;)
eMKa Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

no asj tak by to mohlo byt :lol: :lol:

no mne osobne sa este nestalo ze by mi zamrzli dvere, a dufam ze ani tuto zimu ma to cakat nebude, ale je pravda ze u nas byva tak max - 20 a auto mam pod strechou v garazi bez dveri, teda skratka vonku ale nesnezi nan ;)
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Vojta

Příspěvek od Vojta »

U všech aut, co jsem kdy měl, jsem těsnění dveří i kufru (nebo pátých dveří) natíral technickým glycerinem (nebo i lékárnickým). Nikdy mi dveře nepřimrzly. Zámek (fabku) přelepuju izolepou. Západky klik natírám silikonovým olejem - do horních zaklapávacích pojistek ho nastříkám. A všechno funguje i při -20. Když nechávám auto venku, zdržení 5 minut na zakrytí čelního skla fólií a přelepení zámku izolepou mi za to stojí. Ráno pak nemám problémy.
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Tak mě teda rozmrazovač pomůže vždycky...i na Vysočině...dokonce zabral i v Bedřichově v Jizerských horách po třídenní odstávce a tam byla teda opravdu děsná zima...a s klikama jsem problém nikdy neměl... :roll:
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Olda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olda »

No na gumy mám silik. olej, na zámky rozmrazovač (je dobré myslet na prevenci, když to tam leješ jen jak je to zamrzlý tak to taky nemusí pomoc), a na táhla a mechanismy wd40 nebo (aktuálně) md, výborné přípravky na promazávání těchto mechanismů nabízí i fa Wurth.
Renault Laguna GT 98, modrozelená, 3.0 V6 24V, 140KW-ex automat-nyní manual, plná polní, žihadlo
Nexi 1.5 16V Red Sedan-se odstěhovala do prahy
Fiat Uno 1.5i-zvaný arcixindl-je v pánu
Renault Laguna combi 98-se odstěhovala se do zlína
Obrázek
Jezin

Příspěvek od Jezin »

Vojta píše:U všech aut, co jsem kdy měl, jsem těsnění dveří i kufru (nebo pátých dveří) natíral technickým glycerinem (nebo i lékárnickým). Nikdy mi dveře nepřimrzly. Zámek (fabku) přelepuju izolepou. Západky klik natírám silikonovým olejem - do horních zaklapávacích pojistek ho nastříkám. A všechno funguje i při -20. Když nechávám auto venku, zdržení 5 minut na zakrytí čelního skla fólií a přelepení zámku izolepou mi za to stojí. Ráno pak nemám problémy.
chci se zeptat, kčemu je dobrý přelepit zámky izolepou?
když odstavím auťák, tak tam případná vlhkost už stejně je, a když mrzne, tak mrzne i pod izolepou :)
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“