Moderátor: Blue Lanos
stejne jakjo u lanosa!!Richard píše:Zajistit, aby mlhovky při sepnutí dálkových zhasly je velmi jednoduché. Vezma se relé a ovládací kontakty se přes vypínač připojí k na jedné straně k drátu + obrysovek a na druhé straně k drátu + dálkovek. Pokud vypínačem spojíme oba dráty a nebudou svítit dálkáče mlhovky budou svítit, protože budou přes vlákna dálkovek spojená na kostru! Pokud budou v provozu dálkovky bude + na obou vodičích a relé odpadne! Takhle jsem zapojoval mlhovky vždy, ale u Nubi jsou zapojené origo a svítí i s dálkovkama![]()
![]()
Hlboko sa ospravedlnujem kazdemu, koho som uviedol do omylu. Netvrdil som ze to tak je, nebol som si isty, moje info pochadzaju este z vyhlasky 41 z nejakeho 84 roku (tusim), preto som pouzil slovko BY ("Takto by to malo fungovat")eMKa Slovensko píše:tak a teraz mi povedz kde tam je napisane ze maju svietit s parkovacimi svetlami, mne to co som napisal predtym??Blue Lanos píše: no a emkas by si mal nastudovat predpisy pred tym nez zacne tak presvedceno pisat
Ked niekto napise to co som zvyraznil este neznamena ze je to pravda.eMKa Slovensko píše:hmlovky nesmu svietit s parkovacimi svetlami, hmlovky sa musia dat zapnut iba pri zapnutych stretavacich alebo dialkovycch svetlachRasťo píše:Predne hmlovky maju svietit s parkovackami a so stretavacimi svetlami. Zadne hmlovky iba so stretavacimi svetlami.
Takze ked mas zapnute stretavacky a hmlovky, svietia predne aj zadne hmlovky. Ked prepnes na dialkove, zhasnu predne aj zadne hmlovky. Ked prepnes na parkovacky, Zhasnu zadne hmlovky a predne ostanu svietit.
Takto by to malo funguvat podla vyhlasky v SR.
A u nexie takyAkri píše:stejne jakjo u lanosa!!Richard píše:Zajistit, aby mlhovky při sepnutí dálkových zhasly je velmi jednoduché. Vezma se relé a ovládací kontakty se přes vypínač připojí k na jedné straně k drátu + obrysovek a na druhé straně k drátu + dálkovek. Pokud vypínačem spojíme oba dráty a nebudou svítit dálkáče mlhovky budou svítit, protože budou přes vlákna dálkovek spojená na kostru! Pokud budou v provozu dálkovky bude + na obou vodičích a relé odpadne! Takhle jsem zapojoval mlhovky vždy, ale u Nubi jsou zapojené origo a svítí i s dálkovkama![]()
![]()
jaka je to znacka auta?polygraph píše:takze cavte.
blue ak su to tie co myslim, tak oni boli spravene tak, ze na sviietili az pri zapnuti stretavaciek a zhasli pri dialkovych sami.tam to bolo tahane cez relatka atd.
ale inak teraz na tom novom aute mi hmlovky svietia uz od parkovaciek.
Tak nie su to tie vsak vies ze ja som nekupoval od teba hmlovky ale Edizonpolygraph píše:takze cavte.
blue ak su to tie co myslim, tak oni boli spravene tak, ze na sviietili az pri zapnuti stretavaciek a zhasli pri dialkovych sami.tam to bolo tahane cez relatka atd.
ale inak teraz na tom novom aute mi hmlovky svietia uz od parkovaciek.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |