Kedy maju svietit hmlovky?

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Richard

Příspěvek od Richard »

Zajistit, aby mlhovky při sepnutí dálkových zhasly je velmi jednoduché. Vezma se relé a ovládací kontakty se přes vypínač připojí k na jedné straně k drátu + obrysovek a na druhé straně k drátu + dálkovek. Pokud vypínačem spojíme oba dráty a nebudou svítit dálkáče mlhovky budou svítit, protože budou přes vlákna dálkovek spojená na kostru! Pokud budou v provozu dálkovky bude + na obou vodičích a relé odpadne! Takhle jsem zapojoval mlhovky vždy, ale u Nubi jsou zapojené origo a svítí i s dálkovkama :lol: :lol: :lol:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Reklama

Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Richard píše:Zajistit, aby mlhovky při sepnutí dálkových zhasly je velmi jednoduché. Vezma se relé a ovládací kontakty se přes vypínač připojí k na jedné straně k drátu + obrysovek a na druhé straně k drátu + dálkovek. Pokud vypínačem spojíme oba dráty a nebudou svítit dálkáče mlhovky budou svítit, protože budou přes vlákna dálkovek spojená na kostru! Pokud budou v provozu dálkovky bude + na obou vodičích a relé odpadne! Takhle jsem zapojoval mlhovky vždy, ale u Nubi jsou zapojené origo a svítí i s dálkovkama :lol: :lol: :lol:
stejne jakjo u lanosa!! ;)
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

ja to rikal :lol: :lol: ked sa kuknes na tu schemu tak to tak je asi aj na nubi
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
danyo

Příspěvek od danyo »

Anonymous píše:Ako fajn, že nemám čo riešiť... nemám predné hmlovky a mať asi nebudem, lebo v servise zaspievali za ich montáž cca 8 tisíc. To sa mi aj pri všetkej úcte zdá byť trocha priveľa...
Mna stal ten biznis v servise 3 litre bez faktury. Good price.
Rasťo

Příspěvek od Rasťo »

eMKa Slovensko píše:
Blue Lanos píše: no a emkas by si mal nastudovat predpisy pred tym nez zacne tak presvedceno pisat :x
tak a teraz mi povedz kde tam je napisane ze maju svietit s parkovacimi svetlami, mne to co som napisal predtym??
eMKa Slovensko píše:hmlovky nesmu svietit s parkovacimi svetlami, hmlovky sa musia dat zapnut iba pri zapnutych stretavacich alebo dialkovycch svetlach
Ked niekto napise to co som zvyraznil este neznamena ze je to pravda.
Rasťo píše:Predne hmlovky maju svietit s parkovackami a so stretavacimi svetlami. Zadne hmlovky iba so stretavacimi svetlami.
Takze ked mas zapnute stretavacky a hmlovky, svietia predne aj zadne hmlovky. Ked prepnes na dialkove, zhasnu predne aj zadne hmlovky. Ked prepnes na parkovacky, Zhasnu zadne hmlovky a predne ostanu svietit.
Takto by to malo funguvat podla vyhlasky v SR.
Hlboko sa ospravedlnujem kazdemu, koho som uviedol do omylu. Netvrdil som ze to tak je, nebol som si isty, moje info pochadzaju este z vyhlasky 41 z nejakeho 84 roku (tusim), preto som pouzil slovko BY ("Takto by to malo fungovat")
Mne osobne sa zda byt nelogicke aby zhasinali zadne hmlovky pri rozsvieteni dialkovych svetiel.
Olda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olda »

Akri píše:
Richard píše:Zajistit, aby mlhovky při sepnutí dálkových zhasly je velmi jednoduché. Vezma se relé a ovládací kontakty se přes vypínač připojí k na jedné straně k drátu + obrysovek a na druhé straně k drátu + dálkovek. Pokud vypínačem spojíme oba dráty a nebudou svítit dálkáče mlhovky budou svítit, protože budou přes vlákna dálkovek spojená na kostru! Pokud budou v provozu dálkovky bude + na obou vodičích a relé odpadne! Takhle jsem zapojoval mlhovky vždy, ale u Nubi jsou zapojené origo a svítí i s dálkovkama :lol: :lol: :lol:
stejne jakjo u lanosa!! ;)
A u nexie taky :D
U parkovaček jakbysmet, ovládáš to jen tlačítkem dle libosti...
Renault Laguna GT 98, modrozelená, 3.0 V6 24V, 140KW-ex automat-nyní manual, plná polní, žihadlo
Nexi 1.5 16V Red Sedan-se odstěhovala do prahy
Fiat Uno 1.5i-zvaný arcixindl-je v pánu
Renault Laguna combi 98-se odstěhovala se do zlína
Obrázek
polygraph

Příspěvek od polygraph »

takze cavte.
blue ak su to tie co myslim, tak oni boli spravene tak, ze na sviietili az pri zapnuti stretavaciek a zhasli pri dialkovych sami.tam to bolo tahane cez relatka atd.
ale inak teraz na tom novom aute mi hmlovky svietia uz od parkovaciek.
:)
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

polygraph píše:takze cavte.
blue ak su to tie co myslim, tak oni boli spravene tak, ze na sviietili az pri zapnuti stretavaciek a zhasli pri dialkovych sami.tam to bolo tahane cez relatka atd.
jaka je to znacka auta? :)
Blue Lanos

polygraph píše:takze cavte.
Tak nie su to tie vsak vies ze ja som nekupoval od teba hmlovky ale Edizon :) Ale podla origo zapojenia Deawoo motors nemaju zhasinat pri dialkacoch a potvrdili to Akri aj Mrk takze to mam zapojene presne ako oni a uz cakam len na predne konektory ku hmlovkam.

To akri :arrow: maju Dacia Logan
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
Obrázek
Richard

Příspěvek od Richard »

Zkusím to malinko uvést na pravou míru :
1. zadní mlhovka může svítit s
a) s předníma mlhovkama a s obrysovkama
b) s předníma mlhovkama a s potkávačkama a samozřejmě s obrysovkama

2) přední mlhovky můžou svítit:
a) s obrysovkami (používá se v husté mlze, kdy potkávačky zhoršují viditelnost - samotné mlhovky mlhu "podsvítí")
b) s obrysovkami a potkávačkami spolu (např. v dešti či sněžení)
c) a nemusí zhasnout při dálkových světlech, ale současné použití zakazuje vyhláška

Jedině si nejsem jistej, jestli zadní mlhovky automaticky zhasnou s dálkovejma. Ale myslím, že by nemusely, protože třeba při jízdě na dálnici těsně po dešti je dobré zadní mlhovky zapnout kvůli velkému množství vodní tříště za autem, kde zadní obrysovky skoro nejsou vidět :D
Já osobně např. v lese když je sucho a nic nejede si do šířky na rozmlácený silnici přisvítím mlhovkama, abych do nějaké jámy nezahučel. V tomhle mají výhodu auta s dvojí optikou, kdy svítí dálkové, ale potkávačky nezhasínají, to ale není u H4 žárovek možné :roll:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Blue Lanos

Konecne to Richard pekne zhrnul :!: :!: :!: Dakujem :idea:
Obrázek
Topol

Příspěvek od Topol »

Já osobně např. v lese když je sucho a nic nejede si do šířky na rozmlácený silnici přisvítím mlhovkama, abych do nějaké jámy nezahuče

Pěkný večer :D
Teda já bych radši v lese moc nesvítil ať mě radši nikdo nevidí a ať někam radši zahučím :lol:
Ať nám jezdí a nezlobí :P
šemík

Příspěvek od šemík »

A ty original mlhovky , sviti opravdu do sirky nebo jsou tam jen na ozdobu. Myslim tim, jestli maji nejaky vyznam?
Daewoo Lanos 1.5 žádný tuning.
Blue Lanos

sviti tak ako maju svietit :D a uz svietia aj mne ;)
Obrázek
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

šemík píše:A ty original mlhovky , sviti opravdu do sirky nebo jsou tam jen na ozdobu. Myslim tim, jestli maji nejaky vyznam?
ja musim potvrdit ze je pouzivam hodne casto a jsou tam opravdu platne, sviti skvele ;)
Odpovědět

Zpět na „LANOS“