Antikorozní ochrana Matýska
Moderátor: Blue Lanos
Antikorozní ochrana Matýska
Zdravím všechny a mám dotaz. Nevím, jak je karoserie u Matize upravená proti korozi. Zinkování atd. Má smysl vystříkat dutiny a spodek?
Jo a to autorádio už jsem zabudoval, díky za rady.
Thanx Mikimiki
Jo a to autorádio už jsem zabudoval, díky za rady.
Thanx Mikimiki
- Reklama
zinkovaná karoserie mimo střešního panelu , stejně tak Nubira. Matízka mám 5 a1/2 roku a nikde ani náznak rezu , dutiny jsem dělal hned u nového , ale celkem to bylo dobře ošetřeno již z výroby, podlaha by snesla pečlivější nástřik , jsou tam místa , kde je vidět základní vrstva , ale to vše jsem ošetřil již u nového a teď je klid .
Mám v rodině na srovnání i o rok staršího matízka , který nemá žádné dodatečné ošetření , jezdí neustále Praha - Turnov (2x týdně) , když je v Praze stojí na sídlišti , to vše za jakéhokoliv počasí a krom pár oděrek z parkoviště nemá žádné známky koroze karoserie. Orezlé má podvozkové části , specielně zadní nápravu , ale to je jen vada krásy , nikoliv závada . Má dokonce i původní výfuk a baterku .
Jo a na jaře bude k mání , tak se ještě ozvu až to bude aktuální.
Mám v rodině na srovnání i o rok staršího matízka , který nemá žádné dodatečné ošetření , jezdí neustále Praha - Turnov (2x týdně) , když je v Praze stojí na sídlišti , to vše za jakéhokoliv počasí a krom pár oděrek z parkoviště nemá žádné známky koroze karoserie. Orezlé má podvozkové části , specielně zadní nápravu , ale to je jen vada krásy , nikoliv závada . Má dokonce i původní výfuk a baterku .
Jo a na jaře bude k mání , tak se ještě ozvu až to bude aktuální.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
vyplati se to to kazdopadne
https://www.chevroletclub.cz//viewtopic.php?t=4341
kdo si muze dovolit mit kazdy druhy rok jine auto, tak to delat samo nemusi, ja ho budu mit jeste peknejch par let a tak spodek mam taky udelanej a ted jsem si delal dutiny, diky ten pripravenym dirkam, ted jen odspuntuju a obehnu auto kdykoliv, otazka asi 2 hodinek
https://www.chevroletclub.cz//viewtopic.php?t=4341
kdo si muze dovolit mit kazdy druhy rok jine auto, tak to delat samo nemusi, ja ho budu mit jeste peknejch par let a tak spodek mam taky udelanej a ted jsem si delal dutiny, diky ten pripravenym dirkam, ted jen odspuntuju a obehnu auto kdykoliv, otazka asi 2 hodinek
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
Ja nevim, ale po 6 letech nebyla na spodku ani znamka po korozi.. Nemame to garazovane a jezdi v zime i v lete, zadna udrzba. minuly rok jsem to natrel jakymsi "slonim hovnem" na spodku a vic neresim. S korozi nejsou u Matize problemy, jedine kde mam bublinu je blatnik ktery byl opravovan po bouracce, z vyroby no problem... ted ma Matiz uz pres 7 roku a stale puvodni lauf, ktery nikdy nebyl osetrovan..
Pro ty co mají rádi skútry - www.scootland.cz
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
Jo dela se to ruzne, ja jsem uz asi tisickrat psal, ze to delam konkorem z duvodu toho, ze je cistej a nezalepuje ty odtokovy dirky ve dverich, kdyz uz to budes delat rezistinem, tak to musis smichat s prevodovym olejem a naredit pred strikanim tech.benzinem, on pak vyprcha Ale ja zasadne konkoruju!Mikimiki píše:To Akri,
Já myslel, že se to dělá resistinem nebo něčím takovým . Ale konkor doma mám, tak uvidím.
Podivej do skladu armady vse cotam je a je jak novy ja zakonzervovany konkorem
AKRI - (byl) Muž z Ria !