Ovládanie ventilácie
Moderátor: Blue Lanos
Ovládanie ventilácie
Dnes som zistil, že mi nejde prepínať smer prúdenia vzduchu z ventilátora. Akokoľvek krútim ovládačom, vzduch fúka stále len z tých fukarov nad hodinami, a nedá sa mi prepnúť aby fúkalo na predné sklo.
Už som sa dočítal, že sa to ovláda nejakými tiahlami, ktoré sú uchytené na nejaký plast.
Tak sa chcem opýtať, čo vlastne treba rozobrať aby som sa k tomu dostal, a keď to rozoberiem, či som to vlastne schopný nejako opraviť, alebo to bude musieť ísť do servisu.
Opravoval to už niekto??
Už som sa dočítal, že sa to ovláda nejakými tiahlami, ktoré sú uchytené na nejaký plast.
Tak sa chcem opýtať, čo vlastne treba rozobrať aby som sa k tomu dostal, a keď to rozoberiem, či som to vlastne schopný nejako opraviť, alebo to bude musieť ísť do servisu.
Opravoval to už niekto??
Lanos 1.5 S r.v.2000, 5dv, super red, centrál, imm
- Reklama
- eMKa Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
blue to mal kedysi rozobrane trakze on by mal vediet
a nejaky postup ako to rozmontovat je aj v postupe ktory robil Danyo ked striekal plast na palubovke
http://www.lanosclub.com/view.php?cislo ... 2004101204
a nejaky postup ako to rozmontovat je aj v postupe ktory robil Danyo ked striekal plast na palubovke
http://www.lanosclub.com/view.php?cislo ... 2004101204
- Blue Lanos
Tak rozoberes to presne podla tohto: http://www.daewootech.com/forum/viewtopic.php?t=2193
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Vďaka, rozobratie mi je jasné, len keď to rozoberiem, či to budem môcť nejako opraviť.
Niekde tu na fóre som čítal, že sa tam zvykne ulomiť nejaký plast, kde tie tiahla idú. Dá sa toto nejako vymeniť. Aby som to len nerozobral a skonštatoval, že s tým aj tak nič neurobím.
Možno sa blbo pýtam, ale ešte som to nemal nikdy rozobrané a neviem si predstaviť ako to tam vyzerá.
Niekde tu na fóre som čítal, že sa tam zvykne ulomiť nejaký plast, kde tie tiahla idú. Dá sa toto nejako vymeniť. Aby som to len nerozobral a skonštatoval, že s tým aj tak nič neurobím.
Možno sa blbo pýtam, ale ešte som to nemal nikdy rozobrané a neviem si predstaviť ako to tam vyzerá.
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
Tak to budeš muset Piňďo rozebrat, jinak se asi nedozvíš, jestli je to polámanéIvko píše:Vďaka, rozobratie mi je jasné, len keď to rozoberiem, či to budem môcť nejako opraviť.
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
AVEOtici všech zemí, spojte se
Takže Pinďo, tak som to rozobral (myslel som, že to bude ťažšie), a problém samozrejme nebol hore, ale dole, tam kde to lanko končí, pri nohách vodiča. Tam je uchytené v takých priesvitných umelohmotných svorkách, ktoré sú zacvaknuté o rám. Tá svorka je odtrhnutá od boudenu, a tým pádom keď regulátorom otáčam, tak to lanko sa hýbe aj s boudenom, a neťahá za takú páčku, ktorá ovláda to smerovanie vzduchu.
Tu je aj foto, ale len mobilom:
Takže zatiaľ som to provizórne len tak stiahol páskou, a skúsim to zlepiť. Pochybujem, že to niekde zoženiem ako náhradný diel.
Alebo sa mýlim??
Tu je aj foto, ale len mobilom:
Takže zatiaľ som to provizórne len tak stiahol páskou, a skúsim to zlepiť. Pochybujem, že to niekde zoženiem ako náhradný diel.
Alebo sa mýlim??
riesenie
Priatelu,
mam jedno lacne, rychle a neprofesionalne riesenie. Zoberies 3 stahovacie pasky (take tie umelohmotne, nie eskapasky). Jednu das okolo prasknutej umelej hmoty (pozor este nestiahnut na fest), jednu okolo bowdenu, za tu kovovu cast (pozor este nestiahnut na fest). Vzniknu dve ocka, cez ktore nasledne prevlecies poslednu pasku a vsetko na fest stiahnes dohromady. Teda z prvych dvoch pasok vzniknu akesi objimky obopinajuce bowden a umelu hmotu a z tretej zase stahovatko, pomocou ktoreho pritiahnes bowden a umelu hmotu dohromady.
Voala. Netradicne ale funkcne riesenie
mam jedno lacne, rychle a neprofesionalne riesenie. Zoberies 3 stahovacie pasky (take tie umelohmotne, nie eskapasky). Jednu das okolo prasknutej umelej hmoty (pozor este nestiahnut na fest), jednu okolo bowdenu, za tu kovovu cast (pozor este nestiahnut na fest). Vzniknu dve ocka, cez ktore nasledne prevlecies poslednu pasku a vsetko na fest stiahnes dohromady. Teda z prvych dvoch pasok vzniknu akesi objimky obopinajuce bowden a umelu hmotu a z tretej zase stahovatko, pomocou ktoreho pritiahnes bowden a umelu hmotu dohromady.
Re: riesenie
Tak predstav si, že presne takto som to aj spravil (ešte minulý víkend)danyo píše:Priatelu,
Ale zisťoval som aj v servise, predáva sa celý komplet, to lanko aj s koncovkami, stojí to nejakých 100-200 Sk, tak to pôjdem kúpiť.
Ale vďaka za ochotu.