Jaká kola na Matýzka???

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Copsy
Kontaktovat uživatele:

Jaká kola na Matýzka???

Příspěvek od Copsy »

Prosím o radu. Celkem by se mi líbila litá kola na mém Matizu. Slyšela jsem, že jdou dát i větší rozměry než 13ctky. Je to povolené? Jak to vypadá? Má někdo fotečku? Dík.
Červený Matiz,0,8, r.v.2000
Reklama

Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Alternativne lze montovat i jina kola nez 13 palcova, ale je potreba mit k tem kolum tzv. homologaci, ze jsou vhodne pro ten dany typ auta a pak staci jen s tim papirkem (homologaci) zajit na prislusny dopravni inspektorat a za 30,- Kc si nechat novy rozmer rafku a pneu zapsat ;)
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Povolený rozměr je 13". Někteří výrobci kol (např. AEZ) mají homologaci pro Matize i na 14" kola. Já jsem se rozhodl vykašlat se na homologaci a splnit si sen a pořídil jsem 15". Záleží na rozměru kol (šířka a ET) a rozměru gumy, jestli se to tam vleze. Rozměr gumy musí být takový, aby vnější průměr pokud možno odpovídal sérii. Moje gumy 165/50R15 mají průměr 102% oproti originálu. Kola mám rozměru 6J15 s ET cca 41. Vlezou se Matizovi skvěle do podběhů, ani jsem nemusel upravovat lemy. Jízda je značně tvrdá...

Obrázek

Více tu: http://matiz.uragan.cz/galant.php
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Robert píše:Alternativne lze montovat i jina kola nez 13 palcova, ale je potreba mit k tem kolum tzv. homologaci, ze jsou vhodne pro ten dany typ auta a pak staci jen s tim papirkem (homologaci) zajit na prislusny dopravni inspektorat a za 30,- Kc si nechat novy rozmer rafku a pneu zapsat ;)
myslim, ze ten poplatek je uz 50kc, psal Petrm ;)
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Copsy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Copsy »

Vypadá to moc hezky. To je vždycky tvrdší jízda, když jsou tam litá kola??? A není to o strach dát tam větší takový drahý disky,abych ho
pak nenašla někde na špalcích... :)
Červený Matiz,0,8, r.v.2000
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Copsy píše:Vypadá to moc hezky. To je vždycky tvrdší jízda, když jsou tam litá kola??? A není to o strach dát tam větší takový drahý disky,abych ho
pak nenašla někde na špalcích... :)
Tvrdší jízda je dána nižšími gumami. Liťáky 13" jsou sice tvrdší než plecháče, ale je to v podstatě nepostřehnutelné. Moje kola zase tak drahá nebyla (určitě levnější než gumy :) ), ale přesto je jistím pojistnými maticemi.
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“