spínač na okna

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Peggy

spínač na okna

Příspěvek od Peggy »

Mám dotaz ohledně spínače na elektrické stahování oken. Mám ty klasický spínače co musíte stále držet než vám sjede okno a naopak. Chtěl bych to vyměnit za spínače co se nemusí držet. Prostě zapnu spínač, sjede okno a pak ho vypnu. Neměnil ste to někdo a daj se vůbec takový spínač koupit ? Nerad bych předělával zástrčku atd ..... Prostě to jednoduše jenom vyměnit.
Peggy
Reklama

Jarda69

Příspěvek od Jarda69 »

Tohle spíš bude potřeba doplnit o nějakou elektroniku, zkus www.jablotron.cz, taky jsem o něčem podobném uvažoval, umělo by to třeba i zavřít okna při zamknutí centrálu, ale byly by to 4 ovl. jednotky a kupa práce. Už tak jsem toho do auta nadrátoval dost - DO k centrálu + alarm + el. otvírání kufru z centrálu a naposledy digit. termostat s čidlem uvnitř, který ovládá klimu - a do dalšího se mi fakt už nechce.... :)
Nubira II-2000, 1.6/16V, 40000 km, v zimě nejezdí
Peggy

Příspěvek od Peggy »

No jasně. To se ti ani nedivím. Pak už je s toho akorát elektrárna a po čase člověk strácí i nad tím přehled kudy kam co vede, tedy pokavad si to někam nezaznamenáš. Já tenhleten problém moc dobře znám. No já už sem to nakonec vyřešil. Ty spínače sem rozebral a vyndal sem s toho takový pérka s kuličkou, který tam měli účel vracení toho spínače do polohy neutrálu (středu). Takže tedkon to bud sepnu jenom dolu a drží to a nebo naopak. Funguje to úplně bezvadně a nemusíš to stále držet než to dojede do konce.
Peggy
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Pravdu díš, je toho moc. Ale všechno je zaznamenáno do kopie schématu auta a dokumentace od alarmu je u toho ;) Krom toho se to chystám ještě nafotit, kde je co připojeno.
Ty hlavně nesmíš zapomenout po otevření nebo zavření okna ten spínač vypnout, motor by to asi neměl rád..
Jarda69

Příspěvek od Jarda69 »

To jsem byl já, jenže z druhého počítače a nepřihlášen :(
Nubira II-2000, 1.6/16V, 40000 km, v zimě nejezdí
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Anonymous píše:Pravdu díš, je toho moc. Ale všechno je zaznamenáno do kopie schématu auta a dokumentace od alarmu je u toho ;) Krom toho se to chystám ještě nafotit, kde je co připojeno.
Ty hlavně nesmíš zapomenout po otevření nebo zavření okna ten spínač vypnout, motor by to asi neměl rád..
Tak tak podla mna je to znacne nesikovne a nebezpecne riesenie!! Tie motory maju odber ako male tela a ked ho zabudnes vypnut tak bude trpiet cela sustava. :roll:
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
danyo

dojazd

Příspěvek od danyo »

Cavte hosi,

na mojom Lanosikovi som si nechal namontovat alarm Jablotron Akcent. Bol to najdrahsi model a mal moznost prepojenia na elektroniku okien. Zapnutim alarmu sa mali vytiahnut okna. Ked som sa pytal ci by to slo zapojit, technik z Jablotronu mi povedal ze najprv bude bezpodmienecne nutne do dvery zamontovat ELEKTRONIKU DOJAZDU. Nakolko to funguje tak, ze motorcek okien je od alarmu napajany cca 90 sek a po dovreti ho dojazdova elektronika automaticky odpoji od stavy aby sa neprehrial.

Vsetko bolo namontovane, avsak na moje sklamanie aj zmontovane. Preco ? Pretoze elektronika dojazdu motorcek odpajala aj vtedy ked nemala, stacilo ked slo okno tazsie hore (spina, namraza a pod) a elektronika ho odpojila skor nez sa dovrelo, resp. sa ani nevytiahlo. Z 10 pokusov sa nevytiahlo asi 2x, co je dost zle... :(

Takze tolko moje skusenosti, technik z Jablotronu mi este odporucil iny typ elektroniky dojazdu, ale to sa mi uz velmi riesit nechcelo...

PS: kolega si daval Jablotron Akcent do Fabie, ktora uz elektroniku dojazdu ma a on s tym problem nemal.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Přesně tak není to ve vypínačích ale v elektronice motorku dá se domontovat jednotka která to umí ale jsou s ní problémy právě s rozpoznáním že okno není nahoře :?
Peggy

Příspěvek od Peggy »

ok kluci. Nák to vyřeším.
Habron

Příspěvek od Habron »

A to okno samotné nemá nějakej koncák, kterej vypne motor když je okno nahoře nebo dole, aby se ten motor zbytečně nedřel?
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

proste to nema NIC :roll: skus si zapnut svetla a ked budes mat okno uuuplne hore tak ho tak chvilu nechaj (drz vypinac) ako ti bude stahovat svetla :lol:
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Re: spínač na okna

Příspěvek od FoXo »

Ja mam kupeny tiez dvojcestny alarm magicar + k tomu som este dokupovaval modul na dotahovanie okien.
Zatial som sa este do toho nepustil montovat ale uz by bolo nacase to na Langosika fiknut.
Takze ked bude cas snad si dako svojpomocne poradim lebo to budem robit prvy krat.
A do servisu to sice namontuju ale pytaju cca okolo 3500 - 4000 SK a to ma stal skoro central s alarmom tak uvidime.
Inak v tomto ma korejcania dost nasrali s tymi vypinacmi jednak ze su nepodsvietene to si u mna posrali totalne a po druhe ze nie su na dverach ale tam kde su na sprostom mieste :) No a jo aj po tretie ze nie su ako napr na opli ze sa same vypnu.
I ked s tym vypinanim by teoreticky nebol taky problem spravit len by sa muselo vymysliet kde by sa sa spravil daky kontakt ktory by sa pri doraze okna zopol a od neho uz natahat drotiky a dako to povymyslat :)
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Odpovědět

Zpět na „LANOS“