Palivoměr
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Palivoměr
Kolegové, ukazuje mi blbě palivoměr a to tak, že dost. Např. ručička ukazuje na poslední dílek a já do nádrže dostanu jen 17 litrů, naberu plnou, ručička je na prvním dílku odsvrchu. Ručička je úplně dole, ale ještě najezdím přes 200km než začne svítit hladové oko.
Ptám se:
a) má cenu to vůbec opravovat? Nijak mi to nevadí, protože po ujetí cca 400km vždy natankuju do plný nádrže.
b) pokud to má cenu opravovat, kde mám asi tak hledat nejpravděpodobnější zdroj závady? Co mám změřit na drátech, co vedou k palivoměru na palubovce?
Ptám se:
a) má cenu to vůbec opravovat? Nijak mi to nevadí, protože po ujetí cca 400km vždy natankuju do plný nádrže.
b) pokud to má cenu opravovat, kde mám asi tak hledat nejpravděpodobnější zdroj závady? Co mám změřit na drátech, co vedou k palivoměru na palubovce?
- Reklama
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Palubní počítač je zbytečnost, raději si sprav ten palivoměr, ale nevím jak, rád bych Ti poradil...
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
nahodou BC - tena palubny pocitac je uplne fajnova vecIvan píše:Palubní počítač je zbytečnost, raději si sprav ten palivoměr, ale nevím jak, rád bych Ti poradil...
aktuala spotreba v l/100km alebo l/h
priemerna spotreba v l/100km
spotreba benzinu v l
prejdena vzdialenost v km
dojazd v km
nemozem si stazovat
VAZ 2107 - > Daewoo Nexia 1.5 GL -> Opel Astra G 1,4 Comfort -> MALUCH
Palubní počítač jsem zvažoval, ale zatím jsem nepřišel na to, k čemu by mi vlastně byl. Když budu mít někdy chvilku volného času, tak si ho snad už konečně postavím sám.
Potřeboval bych hlavně vědět, jaké jsou úrovně napětí mám kde při jakém stavu paliva měřit, abych mohl jednoznačně říct, jestli je to v nádrži, nebo na palubovce.
Potřeboval bych hlavně vědět, jaké jsou úrovně napětí mám kde při jakém stavu paliva měřit, abych mohl jednoznačně říct, jestli je to v nádrži, nebo na palubovce.
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Naši mají oba auta, kde je palubní počítač. Na aktuální spotřebu se nikdy nedívám, protože se mi vždycky udělá špatně , dojezd vždycky s nějakou přesností odhadnu a průměrnou spotřebu, vzhledem k tomu, že vždycky beru plnou nádrž, si taky lehce spočítám. Takže k čemu to jako má být?
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
-
- Kontaktovat uživatele:
Něco podobného si myslím taky. Pokud to je na Nexii takto řešené, bude to asi u plováku.mekky píše:nieco podobne mi robilo na espere, stacilo ocistit kontakty na plavaku na nadrzi zospodu, neviem ci je takto umiestneny aj na nexii, ale urcite niekto este poradi...
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi
Nexia = srdeční záležitost
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi
Nexia = srdeční záležitost
ak ti ukazuje priemernu spotrebu - da sa krasne podla toho jazdit.Ivan píše:Naši mají oba auta, kde je palubní počítač. Na aktuální spotřebu se nikdy nedívám, protože se mi vždycky udělá špatně , dojezd vždycky s nějakou přesností odhadnu a průměrnou spotřebu, vzhledem k tomu, že vždycky beru plnou nádrž, si taky lehce spočítám. Takže k čemu to jako má být?
ano dojazd vies odhadnut, ale nie vzdy - palubny ti aspon napise priblzne presnejsie - co si este mozes dovolit ( palubak ukazoval 0 a este som presiel 4 km na pumpu svetielko je malo.
no a tu nemusis brat plnu aby si vedel priemernu spotrebu
a nevies, ze kolko L si napr. minul
VAZ 2107 - > Daewoo Nexia 1.5 GL -> Opel Astra G 1,4 Comfort -> MALUCH