Olej v převodovce

Moderátor: Blue Lanos

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Jde o to že je to konstrukcí řazení některý auta řaděj líp a některý hůř (tím myslím třeba 206, Golf , Matiz , Punto , atd.) a pak ještě kus od kusu tím mám na mysli stejné auto některý Matizy řaděj opravdu tragicky
Reklama

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

petrm píše:Jde o to že je to konstrukcí řazení některý auta řaděj líp a některý hůř (tím myslím třeba 206, Golf , Matiz , Punto , atd.) a pak ještě kus od kusu tím mám na mysli stejné auto některý Matizy řaděj opravdu tragicky
Nemůžu posoudit,zrovna tyto vozy jsem neměl možnost řídit,kromě Punta a tam to řadilo dobře.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

Ja myslel že nekterym to prostě nejde u MATIZE.Ujinýho auta jsem se taky s nečím takovým nepotkal.Maximalně když byla KO spojka.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Vydra

Řazení

Příspěvek od Vydra »

Vyměnil jsem olej v převodovce a opravdu se zlepsilo řazení.Huře se řadí jenom pokud je olej v převodovce studený.Po zahřatí se dá říct že už nemám problémy s řazením.Zlepšilo se to alspon o 80procent.Díky za radu
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

to jsem rad že se něco povedlo.
Simson s 51
V.Brousek

Re: Řazení

Příspěvek od V.Brousek »

Vydra píše:Vyměnil jsem olej v převodovce a opravdu se zlepsilo řazení.Huře se řadí jenom pokud je olej v převodovce studený.Po zahřatí se dá říct že už nemám problémy s řazením.Zlepšilo se to alspon o 80procent.Díky za radu
Záleží na oleji.Já jsem opoměl si poznamenat jaký druh přev.oleje mám já ve svém Matízu,vím že byl od Essa,litr oleje stál něco kolem 200 Kč. .Nemám problém s řazením ani když je olej studený.Ale stále platí,že proti ostatním autům,která mám možnost řídit je řazení u Matíze bída.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Re: Řazení

Příspěvek od Radoslav Hološka »

Vydra píše:Vyměnil jsem olej v převodovce a opravdu se zlepsilo řazení.Huře se řadí jenom pokud je olej v převodovce studený.Po zahřatí se dá říct že už nemám problémy s řazením.Zlepšilo se to alspon o 80procent.Díky za radu
Aky si dal olej? Priatelka ma v Ticu 80W90 a je dost husty ked je motor studeny.
Servis odporuca dat 75W80,ten je riedsi aj v zimnych mesiacoch a preraduje sa s nim lahsie.
Adrian

Příspěvek od Adrian »

Caute,
tak vidim, ze radenie (hlavne) dvojky u Matiza je generalnym problemom, lebo aj ja si vsimam, ze pri radeni z 3 do 2-ky to ide tazsie ked idem nad 20 km/h. Ale vidim, ze aj riesenie je generalne: dat olej, ktory ide do automatickych prevodoviek. No obvolal som tu v BA niekolko autorizovanych servisov a nikto o tom este ani len nepocul. Teda o probleme ano, ale o takomto rieseni nie. Chcem sa teda spytat ci sa naozaj da na toto spoliehat. Ci ten olej do aut. prevodoviek tam nemoze nieco poskodit. Odporucaju to aj servisaci u Vas v Cechach? Dalo by sa to riesit v ramci zaruky? Aj ked to nastastie nie je katastrofalne, ale bol by som radsej keby som tu dvojku tam bez problemov vedel hadzat aj pri vyssich rychlostiach.
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Sevisáci v ČR automatový olej doporučujou, jak je to ale se zárukou, nevím. Už mám druhou dávku (a dávno po záruce) a je to OK.
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no s tou zarukou si nejsem jist ale většinou si to lidi platí.a neboj v pohodě to tam muže být a nic se s prevodovkou nedeje.(teda jen to lepe radí) :D
Simson s 51
Rado

Příspěvek od Rado »

Tak ked uz tolko tvrdite ze s tym do automatov je to vyrazne zlepsenie, tak som sa rozhodol ze si ho tam dam aj ja ;) .....a este taka otazocka
v manuali je pisane ze sa tam leje 2,1 l . Takze musim kupit 3 litre?...nestacili by 2l? :roll:
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
Docent

Příspěvek od Docent »

Rado píše:v manuali je pisane ze sa tam leje 2,1 l . Takze musim kupit 3 litre?...nestacili by 2l? :roll:
Jestli je ti líto ten zbytek nechávat ležet ladem, tak by třeba šlo usmažit si na něm pořádný rezeň :twisted: .
Diax

Příspěvek od Diax »

Zdravím všechny,

rád bych se zeptal na kolik cca mě přijde v servisu:
- výměna motor. oleje + olejový filtr
- výměna oleje v převodovce
- výměna svíček
- výměna brzdové kapaliny

Díky za info.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

za vymenu sviecok som platil asi 180 korun + sviecky 400 korun
vymena oleja asi 250 korun + cena oleja
olejovy filter stal asi 100 korun
brzdova kvapalina si 250 korun material a 180 korun vymena

korun slovenskych
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Zaujímala by ma jedna vec a to, akým spôsobom vypustím olej z prevodovky z Espera, najlepšie všetok a je spôsob ako odmerať množstvo oleja v prevodovke? Myslím že je ho tam málo, lebo nedávno som doslova pridrel a odlomil snímač rýchlosti auta. A aj ked radím rýchlosti, cítim kde tu jeden dva zuby. Ráad by som tam nalial nový oil. Je yž nabehaných cca 150tis km. Tak akým spôsobom by som to vypustil?
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“