Zdravím kolegové,
včera odpoledne cestou z práce (trasa cca 15 km, stalo se to ve druhé půlce cesty) mi najednou z ničeho nic (předtím se nikdy nic podobného nestalo) začala pravidelně blikat kontrolka CHECK (viz video kontrolky [17,4 MB]), když jsem jel rychlostí přes 60 km/h a zase přestala blikat, když jsem se dostal pod rychlost 50 km/h.
Auto mi přišlo, že reaguje na plyn líně. To vydrželo až do cíle cesty, když jsem zastavil před barákem. Motor se chvěl a bafal jako starý traktor (viz video motoru a výfuku [20,3 MB]).
Dnes ráno ale normálně naskočil a stejnou cestu zpět do práce tento problém nenastal (viz video motoru a výfuku [25,2 MB]).
Může mě prosím někdo nasměrovat, o co by se mohlo jednat a jak je to vážné?
Je pravda, že mám poměrně často špatné starty zastudena - startér točí jak divý (baterie před pár dny pro jistotu dobita na nabíječce), občas to i škytne, ale ne a ne naskočit, až to po různě dlouhé době konečně naskočí.
Clio II - blikající kontrolka CHECK (motoru)
Moderátoři: Blue Lanos, pejee, lomngi
Clio II - blikající kontrolka CHECK (motoru)
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
- Reklama
Re: Clio II - blikající kontrolka CHECK (motoru)
Normálka jede na 3
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
To mi došlo, ale kde hledat příčinu?
To je jako když přijdeš k doktorovi a řekneš bolí mě břicho, co mě je ? Těch příčin může být hodně. Stav se v bestdrive nebo zkus elm 327.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Este som sa s tym nestretol, ale chlapi na Dacia klube riešili podobný problem a spominali prasknutu cievku zapalovania. Praskne zospodu a potom pri zvyšenej vlhkosti preraža. Možno by to stalo za pokus.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Dík za tip, uvidím... Zatím se totiž ta závada po 2 dnech znovu neprojevila (ale našel jsem dnes na krytu motoru prachová peříčka, tak mi tam mohla nějaká mrcha i s kořistí něco počochnit).
Z Renault fóra: Blikajici check engine prozrazuje prave probihajici chybu, nejcasteji vynechavajici valec. Diagnostika rekne, ktery. Muze to byt kontakt na zapalovacim kabelu, svicka, civka, vstrikovac, kompresni tlak.
PS: V BestDrive se nějak pokazili (je tam asi nové vedení a mechanici) - byl jsem tam na podzim 2x.
Poprvé jsem chtěl kvůli sjetým gumám prohodit zadní kola za přední u Clia, prohodili jen jednu stranu (i když měli sundaná všechna kola!) - a musel jsem tam kvůli tomu podruhé.
Podruhé jsem přezouval Leganzu na nové pneu a disky (originální liťáky) a oni mi tam klidně nabouchali závažíčka z vnějšku jako na nějaké staré plecháče (předtím mi na liťáky vždy lepili závažíčka zevnitř, aniž bych to požadoval)! To mi přijde na pneuservis docela sprosté...
Z Renault fóra: Blikajici check engine prozrazuje prave probihajici chybu, nejcasteji vynechavajici valec. Diagnostika rekne, ktery. Muze to byt kontakt na zapalovacim kabelu, svicka, civka, vstrikovac, kompresni tlak.
PS: V BestDrive se nějak pokazili (je tam asi nové vedení a mechanici) - byl jsem tam na podzim 2x.
Poprvé jsem chtěl kvůli sjetým gumám prohodit zadní kola za přední u Clia, prohodili jen jednu stranu (i když měli sundaná všechna kola!) - a musel jsem tam kvůli tomu podruhé.
Podruhé jsem přezouval Leganzu na nové pneu a disky (originální liťáky) a oni mi tam klidně nabouchali závažíčka z vnějšku jako na nějaké staré plecháče (předtím mi na liťáky vždy lepili závažíčka zevnitř, aniž bych to požadoval)! To mi přijde na pneuservis docela sprosté...
- LordMMX
- Kontaktovat uživatele:
ahoj. skontroluj káble k sviečkam. ak sú ok, skontroluj sviečky. ak sú ok, je problém so zapaľovacou cievkou a treba ju vymeniť. niečo podobné som zažil s ford fiesta, len tam aj cítiť bolo trhanie pri prudšej akcelerácií.
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
A sakra, to trhání při plynu tam mám od začátku, co to auto mám!
Projevuje se to spíš v nižších otáčklách, když přeřadím a šlápnu na plyn. Myslel jsem, že blbne spojka (pocitově to je, jako by proklouzla párkrát za sebou).
Taky jsem si včera všiml, že mi přestal fungovat klakson...
Projevuje se to spíš v nižších otáčklách, když přeřadím a šlápnu na plyn. Myslel jsem, že blbne spojka (pocitově to je, jako by proklouzla párkrát za sebou).
Taky jsem si včera všiml, že mi přestal fungovat klakson...