Řazení jde ztuha když je méně jak 5stupnů
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
Řazení jde ztuha když je méně jak 5stupnů
Jak je ráno chladněji jde mi hodně ztuha řadit po chvíli jak se převodovka zahřeje jde to zas lehce... Může to být olejem? Kdy se mění olej v manuální převodovce?
Orlando 1.8 Benzin
- Reklama
Re: Řazení jde ztuha když je méně jak 5stupnů
Podla mna je to olejom. Uz bude husty. Treba zainvestovat cca 20e a vsetko bude ok
NO nevím dnes když bylo kolem 0 nezařadil jsem vůbec, nejde zařadit žádná rychlost jak kdyby to něco blokovalo( při pokusu o zařazení zpátečky sice nic neblokuje, ale příšerné drnčení zůbů to neceš...) , zkoušel jsem silou 1-5 a nic. Pak jsem zjistil že jakmile vypnu motor řadit lze zcela LEHCE a jakoukoliv rychlost. Zařadil jsem zpátečku a nastartoval pomalu pustil spojku a normálně vycouval pak jednička ovšem stále nešla, chcípnu motor a jde tam snadno nastartuju a po chvíli jak se to zahřálo jde řadit lépe a lépe....
Takže jen hustý olej to se mi nezdá to by stejně "ztuha" šlo řadit i bez puštěného motoru ne? Nicméně bez puštěného motru jde řadit lehce možná lépe jak když běží a je to už zahřátý....
Takže jen hustý olej to se mi nezdá to by stejně "ztuha" šlo řadit i bez puštěného motoru ne? Nicméně bez puštěného motru jde řadit lehce možná lépe jak když běží a je to už zahřátý....
Orlando 1.8 Benzin
Spojka ? Vyměnit kapalinu, odvzdušnit systém spojky, pokud je tam seřizovací tyčka zkrátit ji, pokud je tam lanko seřídit. Kde ti spojka zabírá? Správně by měla začít zabírat zhruba v 1/3 chodu od podlahy. Opotřebováním spojky se bod zabírání posunuje směrem od podlahy. Když je spojka na odchodu zabírá až nahoře a začíná klouzat...
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Dělá mi to stejně na Orlu, ale zatím jsem vzdy zařadil a neděla to pořád jen občas. Nejhorší je 1 a 2, 3 už tam leze celkem vpoho. Po zahratí OK.
V servise říkali, že spojka už není v nejlepší kondici. Pokud se to bude zhoršovat tak vyměna. Od té doby se snažím ji moc nezatěžovat a teď tomu zacína 3 zima a zatím žije.
V servise říkali, že spojka už není v nejlepší kondici. Pokud se to bude zhoršovat tak vyměna. Od té doby se snažím ji moc nezatěžovat a teď tomu zacína 3 zima a zatím žije.
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Orlando 1,8