VIP píše:Ten soubor PDF je skoro úplně to samé jako můj typový list. Takže si myslím, že to asi nebude problém a vyřídíš to, jak píše TIBI77.

tak Chevrolet mě s tím poslal někam. Cituji:
Dobrý den,
S politováním sděluji, že požadovaný rozměr pneumatiky nebyl pro poptávané vozidlo výrobcem vozu homologován a proto nemohu Vaší žádosti vyhovět. Možnosti zápisu jiných, než výrobcem vozidla homologovaných ráfků a pneumatik naleznete na webu MDČR – viz níže:
http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... pneumatik/
Jan Fiala
SCC, s.r.o.
Antala Staška 1859/34
140 00 Praha 4
Czech Republic
Potom jsem byl i na STK se zeptat, tam nic nevěděli, že to nikdy nedělali, pouze změnu ráfků. Věděli jen že se musí podle typového listu udělat evidenčka a dopsat rozměr pneu.
Jel jsem tedy na magistrát a předložil jim TÜV schválení (stáhl jsem si jiný rozměr kol, protože ty co mi byli poslány neodpovídali origo kolům Chevrolet, ani v šířce, ani ET, formát dokumentu jinak uplně stejný). Řekli mi k tomu, že to je pouze protokol o schválení a že potřebuji typový list (v češtině ke kolům od výrobce kol) a zajet si stím na STK, kde mi podle něj udělají evidenčku a pak s protokolem z STK a TÜV schválením přijít na Magistrát, kde mi kola zapíšou
- TÜV, je protokol o schválení kol na základě typového listu ke kolům, tedy pouze 1/2 potřebných dokumentů. Já mám origo ráfky 17, takže tam je možnost sehnat typový list pouze od Chevroletu a ten mi ho nechce dát, protože tam rozměr 225/45/17 není možno obout. Jediná možnost je tedy koupit nové ráfky s novým typovým listem.

VIP, ty tedy asi nemáš origo kola Chevrolet 17 palců, že?