Nemrznoucí směs - Fridex
Moderátor: Blue Lanos
Nemrznoucí směs - Fridex
Zdravím , čeká mě výměna rozvodů, jakou nemrznoucí směs tam mám dát? Jedná se o 1.6 83 kW. Díky za odpověd
Chevrolet Cruze 1.6 83kW LS plus rv. 2010
- Reklama
Re: Nemrznoucí směs - Fridex
Vodna pumpa NIE je sučasť rozvodov,
preto,by som s jej vymenou určite ešte počkal ...
pre tieto motory je predpísaná ružova chladiaca kvapalina G 12 , bez plusok,
vymenný interval chladiacej kvapaliny je 5 rokov.
preto,by som s jej vymenou určite ešte počkal ...
pre tieto motory je predpísaná ružova chladiaca kvapalina G 12 , bez plusok,
vymenný interval chladiacej kvapaliny je 5 rokov.
Laco, vodní pumpa se má měnit při každé výměně rozvodů, ono totiž - naschvál - když se tam nechá, tak chvíli po výměně začne téct, v lepším případě...
Problém je agresivita (do čím větší zimy, tím hůř) nemrzky v případě celokovových pump (ty vydrží více).
Pumpy s plastovými lopatkami (např. jaguár XJ/308 do r.2000, dnes bohužel i origo plošně bez omezení značkou) mají životnost 1 výměnu (90-120 Kkm) a pak se sem tam stane, že se prostě ulomí lopatka...
Při ceně od 600,- není co řešit.
Problém je agresivita (do čím větší zimy, tím hůř) nemrzky v případě celokovových pump (ty vydrží více).
Pumpy s plastovými lopatkami (např. jaguár XJ/308 do r.2000, dnes bohužel i origo plošně bez omezení značkou) mají životnost 1 výměnu (90-120 Kkm) a pak se sem tam stane, že se prostě ulomí lopatka...
Při ceně od 600,- není co řešit.
Daewoo Tacuma r. 2000/1,8 - 72 KW, LPG BRC
Už mám to mám doma nakoupený , rozvodová sada Bosch s vodní pumou, napínací kladka INA a drážkový řemen gates + 3 litry tý nemrzky, co jsem psal výš.